PAMFLET/ Cum se munceşte în Primăria Galaţi

PAMFLET/ Cum se munceşte în Primăria Galaţi
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Fotoreporterul "Vieţii libere" a surprins un instantaneu istoric în Primăria Galaţi: un funţionar care robotea „în draci”

Un funcţionar din Primărie, surprins în timp ce muncea pe rupte

Senzaţional! Unul dintre fotoreporterii "Vieţii libere" au reuşit să pătrundă în birourile pline de muncă entuziastă de la Primăria Galaţi, astfel că astăzi vă putem oferi imagini în exclusivitate de la faţa locului. După cum se poate lesne vedea din fotografia alăturată, făcută marţi la ora 12,34, un funţionar nu-şi mai vedea capul de treburi. Omul avea un birou plin de solicitări şi nu mai prididea să le analizeze şi să le aprobe. De asemenea, menţionăm că timp de 10 minute, cât timp fotoreporterul nostru a făcut poze din toate poziţiile, personajul în cauză a reuşit să rezolve problemele a peste 120 de gălăţeni plătitori de taxe. Conducerea Primăriei Galaţi a anunţat că funcţionarul respectiv, al cărui nume nu îl vom face public pentru a nu atrage invidia colegilor, va fi premiat. „Este un exemplu pentru toţi. Practic, după cum lesne se poate observa şi din fotografie, omul este un adevărat robot. Munceşte aşa de dimineaţă până seară, uneori face şi ore suplimentare. Pe care nu are pretenţia să i le plătim. E un erou, dacă am avea mai mulţi ca el în Primărie, lucrurile ar merge strună”, a declarat primarul Marius Stan. Potrivit biroului de presă al Primăriei, funcţionarul va fi decorat şi va primi un bax de cafea boabe drept răsplată.

Din obişnuinţă, sute de tineri s-au prezentat şi anul acesta la bacalaureat

Chiar dacă au promovat bacalaureatul anul trecut, din obişnuinţă câteva sute de absolvenţi de liecu s-au prezentat şi în actuala sesiune a bacalaureatului. Aceştia au fost lămuriţi la intrarea în săli că deja au promovat examenul şi că nu mai este nevoie să îl mai dea o dată. Mulţi dintre supraveghetori s-au arătat sideraţi de întâmplare. „Nu ştiu ce aveau în cap. Unul dintre ei mi-a explicat că a dat bacalaureatul cinci ani la rând şi că deja i s-a creat un reflex să vină la examen în această perioadă a anului. Probabil că asta e puterea obişnuinţei, altfel nu-mi explic”, a declarat un supraveghetor al examenului. Unul dintre tinerii care au venit să dea din nou examenul a spus că pur şi simplu e un reflex să vină la examen. „Am dat prima dată bacul în 2010. Apoi am dat în fiecare sesiune. Mă duceam, scriam şi picam. Ce să fac? Într-adevăr, am luat examenul în sfârşit anul trecut, dar mie deja mi s-a creat un reflex să vin. Nu ştiu dacă o să îmi iasă din obişnuinţă până la anul. O să văd. Dacă mă obişnuiesc cu ideea că am diploma nu o să mai vin, dar e puţin probabil. Eu estimez că o să mai vin măcar două-trei sesiuni de acum încolo”, a explicat Luigi, un deţinător de diplomă de bacalaureat. Supraveghetorii de la examen mai spun că ei nu ar fi avut nicio problemă să îi lase să dea din nou examenul, dar precizează că au îndoieli că l-ar mai fi luat şi acum.

Reacţii la Măstăcani pe tema creşterii salariilor: „Mă doare-n... Voi credeţi că munceşte cineva la noi?”

Măstăcănenii sunt printre puţinii locuitori ai României pentru care creşterea salariului minim pe economie este o veste total neinteresantă. Practic, au explicat surse din comuna Măstăcani, câtă veme nimeni nu are salariu în localitate, de ce i-ar afecta această ştire? „Oamenii au primit cu totală indiferenţă veste creşterii salariului. Toată lumea şi-a continuat de treabă, oamenii s-au bătut în continuare liniştiţi în faţa cârciumii şi s-au tăiat în faţa bisericii. Vestea asta nu ne afectează cu nimic. Nivelul nostru de trai va fi acelaşi, soarele tot de la est va răsări, iar o vânătaie tot în zece zile o să treacă. Păi cum să ne afecteze pe noi? Că aici, la Măstăcani, nimeni nu munceşte. Implicit, asta înseamnă că nimeni nu are salariu. Deci, ce să ne crească?”, a explicat Gelu Măciucă, localnic din Măstăcani. În schimb, deşi puţină lume se aştepta, criza din Grecia a avut mai multă audienţă la Măstăcani. „Ne-a enervat teribil să aflăm că grecii o freacă mai mult ca noi. Credeam că suntem cei mai leneşi din univers, dar uite că nu-i aşa. Şi cel mai dureros e că nu ne depăşeşte un sat obscur de pe coastele Olimpului, ci o ţară întreagă. Asta nu ne iese din cap”, a mai spus Gelu Măciucă.

Efect al ieftinirii medicamentelor: „La fiecare votcă, putem lua două pilule de diazepam”

Studenţii gălăţeni au primit cu entuziasm vestea că medicamentele vor fi mai ieftine în farmacii. Astfel, potrivit calculelor realizate de specialiştii de la Liga Studenţilor Gălăţeni, cu aceiaşi bani se pot achiziţiona acum două pastile de diazepam faţă de una singură în urmă cu cîteva zile. „În sfârşit, vom avea doze competitive de votcă cu diazepam. Până acum, mergeam la cota de avarie, în sensul că nu prea simţeam mare lucru după un astfel de cupaj. E drept, uneori mai spoream cantitatea de votcă pentru a simţi ceva, dar parcă nu era destul. Simţeam că lipseşte ceva. Acum, după ce Guvernul ne-a oferit această binecuvântare, o să fie bine”, a declarat Cornel Corcodel, student. Chiar şi aşa, studenţii nu sunt în totalitate satisfăcuţi şi mai aşteaptă încă un pas din partea guvernanţilor. „Dacă s-ar mai ieftini puţin, puţintel şi votca, ar fi perfect. Viitorul ţării ar fi asigurat pentru că tinerii noştri ar fi cu adevărat fericiţi”, a mai spus studentul Cornel Corcodel.

Funcţionarul Explicativ

Deces pe o navă de croazieră în dreptul Galaţiului: Comisia de Turism a CL, suspectată

 

Membrii Comisiei de Turism din cadrul Consiliului Local sunt principalii suspecţi în cazul decesului unui cetăţean german, survenit pe o navă de croazieră chiar în dreptul Galaţiului. Surse din interiorul Poliţiei afirmă că ar putea fi vorba de crimă, iar suspecţii principali ar fi chiar membrii Comisiei de Turism din CL Galaţi. „Se ştie că autorităţile locale din Galaţi doresc să promoveze oraşul în rândul turiştii străini. Din păcate, e greu să facă asta câtă vreme nicio navă de croazieră care trece pe Dunăre nu opreşte aici. I-am auzit pe cei din Comisie de nenumărate ori spunând că trebuie să facă «orice» pentru a opri aceste nave de croazieră în portul gălăţean. Sincer, mi se pare cam deplasat şi suspect acest «orice»... Vom vedea, vom ancheta”, a explicat o sursă din rândul criminaliştilor gălăţeni. Aceştia mai spun că supărarea mare a celor din Comisia de Cultură nu e neapărat că navele de croazieră nu opresc niciodată la Galaţi, ci mai ales faptul că acestea merg cu viteză mai mare în zonă. „În plus, o serie de turişti şi chiar membri ai echipajelor au fost văzuţi în dreptul Galaţiului făcând semne obscene în timp ce râdeau batjocoritor”, a mai declarat sursa citată.

Tu rişti?  

Încă o lovitură dură dată evaziunii - O bunicuţă a fost săltată pentru că vindea ştevie

 

Inspectorii de la Fiscul gălăţean îşi fac pe deplin datoria. După ce au eradicat marea evaziune, angajaţii finanţelor s-au pus pe treabă şi în pieţele gălăţene. Astfel, o întreagă reţea de evazionişti cu frunze de ştevie a fost destructurată în Piaţa Mare din Galaţi. Căpetenia bandei de evazionişti, o bunicuţă în vârstă de 78 de ani a fost săltată de poliţişti după ce au fost descoperite asupra ei 76 de frunze de ştevie pentru care nu a putut prezenta documente de provenienţă. „Este vorba despre un nou succes în lupta cu evaziunea. Întreaga reţea a fost destructurată şi am ajuns chiar la vârful piramidei. Bunicuţa de 78 de ani a fost încarcerată şi va trebui să plătească 7,34 lei, cât am calculat noi că trebuia să plătească taxe la stat în ultimii 14 ani”, se arată într-un comunicat de presă al Finanţelor. Bunicuţa evazionistă a recunoscut pe loc faptele. „Îmi recunosc greşeala, voi plăti pentru ceea ce am făcut. Îmi cer iertare public faţă de statul român şi faţă de cetăţeni, pe care i-am privat de construirea de autostrăzi din banii pe care îi datoram”, a spus bunicuţa.

De Ţinut Minte

Durbacă şi-a pus gratii la geamul de la dormitor: „Încerc să mă obişnuiesc de pe acum”

Eugen Durbacă este prevăzător. Ca să nu îl ia prin suprindere orice schimbare majoră din viaţa lui, Durbacă şi-a instalat gratii la geamul de la dormitor. „Vreau să mă obişnuiesc gradual cu schimbările care se vor petrece în viitorul apropiat”, a comentat Durbacă.

Bunica Gargara

Aurel Stancu, ţinta ironiilor lui Florin Pâslaru: „Bă, eşti nebun? Cum să plăteşti salariile restante?”

Patronul RTV Galaţi, Aurel Stancu, a ajuns de râsul patronului de la TVG, Florin Pâslaru. Auzind că Stancu vrea să îşi redeschidă televiziunea şi că, mai mult, a chemat toţi foştii angajaţi şi le-a plătit salariile restante, Florin Pâslaru a dat în boala râsului. Deputatul PSD l-a sunat pe jurnalistul Aurel Stancu şi a făcut mişto de el, dar l-a şi ameninţat mai mult sau mai puţin voalat. „Bă, eşti nebun? Cum să plăteşti salariile restante? Ai înnebunit? Aşa ceva nu se face. Creezi un precedent foarte periculos. Tu îţi dai seama ce faci? Dacă o să vină acum la mine foştii mei angajaţi să fac ce ai făcut tu?”, i-a spus Pâslaru lui Stancu. Patronul RTV nu numai că a făcut faţă la replicile lui Pâslaru, ci chiar a contraatacat. „Vezi că dacă mă enervez plătesc şi salariile restante de la TVG, că sunt în lovele!”, i-a transmis Aurel Stancu.

Aiurel Stancu

 

O declaraţie a lui Bacalbaşa produce panică: „Dacă plec de la CJ mă dedic literaturii”

 

Degringoladă în lumea culturală românească după o declaraţie dată de preşedintele CJ Galaţi, Nicolae Bacalbaşa. Vorbele care au pus pe jar întreaga comunitate literară românească se refereau la viitoarea carieră pe care o va alege Bacalbaşa în cazul în care nu va fi reales preşedinte la Galaţi. „Dacă nu voi avea un nou mandat, mă voi dedica în întregime literaturii”, a spus Bacalbaşa. Reacţia Uniunii Scriitorilor din România nu a întârziat. „Îi rugăm pe gălăţeni să treacă peste orice orgoliu personal şi să îl voteze pe Bacalbaşa la anul. Vă rugăm din suflet. Ştim că vă cerem un sacrificiu imens, dar gândiţi-vă la eventualele consecinţe. Calitatea literaturii române e în mâinile voastre. Mai bine suferiţi doar voi, gălăţenii, decât o ţară întreagă”, se arată într-un comunicat al Uniunii Scriitorilor.

Vot pentru Cultură


Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2300 ori Ultima modificare Vineri, 03 Iulie 2015 17:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.