PAMFLET/ Zâmbete de weekend

PAMFLET/ Zâmbete de weekend
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Surpriză la prezentarea candidaţilor PNL

* După ce au studiat pozele de la lansarea candidaţilor, peneliştii au realizat că vor avea şi un urangutan candidat pentru locale

* Alina Gorghiu: „Nu ştiu, nu e responsabilitatea mea. Eu m-am pozat cu cine mi-au adus ei pe scenă”

Surpriză de proporţii la developarea pozelor de la lansarea candidaţilor liberali pentru alegerile locale de la Galaţi. Între candidaţii care s-au fotografiat cu Vasile Blaga şi cu Alina Gorghiu s-a strecurat şi un urangutan, pe care nimeni nu l-a remarcat pe scenă. „Chiar nu înţeleg cum e posibil aşa ceva. Dacă un urangutan poate să vină pe scena lansării PNL şi se fotografiază cu liderii partidului, înseamnă că orice se poate întâmpla. Eu chiar mă mir cum de nu l-a văzut nimeni când s-a pozat cu Blaga şi cu Gorghiu. Şi ce mă miră şi mai tare e că nu s-au sesizat cei doi de pe scenă. Adică înţeleg, te fotografiezi cu X de la Frumuşiţa, cu Z de la Cudalbi, dar să nu vezi că între voi s-a strecurat ditamai urangutanul, asta mi se pare de neconceput”, a declarat siderat liderul PNL Galaţi, Victor Paul Dobre. Contactată telefonic pentru a lămuri surpriza foto, Alina Gorghiu a dat vina pe organizatorii de la Galaţi. „Nu ştiu, domnule, nu e responsabilitatea mea. Eu m-am pozat cu cine mi-au adus ei pe scenă. Sincer, eu am remarcat încă de atunci şi vă mărturisesc că, într-adevăr, mi s-a părut ciudat ca o maimuţă să candideze pe listele PNL, dar până la urmă... asta avem, cu asta defilăm, m-am gândit eu. Oricum, din câte am înţeles, era vorba despre un urangutan tânăr, care nu a mai candidat până acum, deci se potrivea, că e o faţă nouă în politică. Până la urmă asta încercăm să facem: să aducem în prima linie candidaţi mai buni decât cei vechi”, a spus Gorghiu.

 

După decenii de cercetări, specialiştii au descoperit calităţile ascunse ale agheazmei: „Potoleşte setea!”

Rezultate excepţionale pentru un grup de cercetători români care au studiat timp de şapte decenii calităţile aghiazmei. Potrivit unui comunicat de presă, rezultatele cercetării revoluţionează umanitatea: s-a dovedit ştiinţific, fără putinţă de tăgadă, că aghiazma POTOLEŞTE SETEA. „Ne-a luat ceva timp ca să demonstrăm asta, am făcut milioane de experimente şi teste pe grupuri ţintă, dar acum, după o muncă titanică, suntem în măsură să aducem la cunoştinţa omenirii că dacă bei aghiazmă îţi trece setea”, a spus Mache Georgescu, şeful cercetătorilor. Oamenii au reacţionat imediat. „Eu am ştiut de la bun început că trebuie să fie ceva magic cu această licoare, că nu degeaba ne dă biserica aşa ceva. Bănuiam că are efecte pozitive, dar rezultatele cercetărilor chiar depăşesc aşteptările mele. De acum încolo, voi bea aghiazmă de fiecare dată când îmi va fi sete”, a spus Ion Ionescu, dependent de aghiazmă. Mai multe lanţuri de supermarketuri şi-au manifestat intenţia de a comercializa licoarea magică. „Preţul va fi unul modic, probabil doi-trei lei pe litru, ca să şi-l permită oricine. Până la urmă, setea nu este ceva de care să încercăm să profităm economic. În plus, jumătate din profit va merge la producător”, a spus şeful unui magazin. De asemenea, cercetătorii au mai descoperit că aghiazma mare potoleşte mai bine setea decât aghiazma mică. „Cine bea aghiazmă mică, trebuie să bea doză dublă ca să îi treacă setea. E un aspect important, oamenii trebuie să fie informaţi”, a mai spus cercetătorul Mache Georgescu.

 

Şefii de „Resurse umane” de la Mc Donald's şi KFC răsuflă uşuraţi: Iulian Bârsan, reales la „Dunărea de Jos”

Li s-a luat o piatră de pe inimă! Şefii departamentelor „Resurse Umane” de la Mc Donald's şi KFC au scăpat de stres după ce au aflat că profesorul Iulian Bârsan a fost reales în funcţia de rector al Universităţii „Dunărea de Jos”. „Chiar eram puţin panicat când am văzut că mai candidează şi unii tineri, cu viziune modernă. Dar de când am aflat rezultatele am putut dormi liniştit: nu vom avea probleme cu forţa de muncă nici în următorii ani. Abia aşteptăm absolvenţii de la «Dunărea de Jos» să vină să îşi depună CV-urile la noi. Sunt calificaţi, sunt foarte buni şi chiar pot face carieră la noi în firmă”, a declarat Marcel Puiu, şeful departamentului „Resurse Umane” de la KFC. „Temerile noastre au fost infirmate. Alegătorii de la universitate au demonstrat încă o dată că ştiu ce înseamnă să investeşti în viitor, să creezi forţă de muncă de bună calitate, calificată. Şi nu doar noi ne bucurăm: sunt convins că jubilează toate supermarketurile, care deja îşi făceau griji cu privire la numărul din ce în ce mai mic de candidaţi pentru posturile de casier, manipulant, şef raion cosmetice şi sortator de legume”, a completat reprezentantul Mc Donald's, Petrică Piftea.

 

Pericol iminent pentru cultura gălăţeană / Bacalbaşa: „După terminarea mandatului mă reapuc de scris”

Rubrica Pamflet vă prezintă astăzi două veşti: una bună şi una proastă. Vestea bună este pentru populaţia judeţului: după toate calculele politice, se pare că din vară Nicolae Bacalbaşa nu va mai conduce Cosiliul Judeţului Galaţi. Vestea proastă vine, însă, pentru cultura gălăţeană. Potrivit unor surse, Bacalbaşa a anunţat deja ce va face după terminarea mandatului: se va reapuca de scris. „În calitate de cetăţean al judeţului nu pot decât să mă bucur că Bacalbaşa nu va mai fi şef la CJ. Până la urmă, e vorba despre binele nostru, al tuturor. Pe de altă parte, sunt foarte îngrijorat pentru cultura gălăţeană, pentru că domnul Bacalbaşa chiar vrea să se dedice scrisului din vară”, a declarat scriitorul gălăţean Petru Tudorache.

 

Lansarea Primatului


Din luna mai, adio maxi-taxi!

Fabrica de şlapi Shanlian nu va mai exporta în România

Producătorul de şlapi Shanlian a anunţat că îşi va opri toate operaţiunile comerciale în România din luna mai atunci când în Galaţi nu va mai fi permis transportul cu maxi-taxi. „Nu are niciun rost să mai facem exporturi în România, deja e o piaţă moartă. Din momentul în care nu vor mai exista şoferi de maxi-taxi, practic nu vor mai exista consumatori pentru noi”, a spus directorul de operaţiuni pe Europa de Est al Shanlian, Xiu Shan Li An. Şoferii de maxi-taxi gălăţeni nu au intrat în panică. „Dacă până în mai vor continua să vândă şlapi în Galaţi, e OK, nu vor fi probleme. Important e să avem şlapi pentru condus până atunci. Dacă, de exemplu, ar sista exporturile de pe acum ar apărea probleme. De altfel, nici nu înţeleg de ce Primăria Galaţi s-a tot chinuit să ne scoată de pe trasee cu hotărâri de CL. Era mai simplu să oprească vânzarea de şlapi în Galaţi şi cu asta basta! Dispăreau caşcarabetele de pe străzi în mod natural”, a declarat Costel, şofer de maxi-taxi.

 

Şomer de maxi-taxi

 

Eugen Durbacă se gândeşte să candideze la Primărie

„Am lăsat câteva şpăgi neterminate”

 

Eugen Durbacă vrea să le facă o surpriză gălăţenilor. Actualul senator se gândeşte să revină în fotoliul care l-a propulsat în lumea mare a politicii, cel de primar al oraşului Galaţi. „Nu e vorba că nu am prins posturi bune de când am plecat de la biroul din Domnească, ci pur şi simplu am lăsat nişte lucruri neterminate şi aş vrea să le duc la capăt. Mai am câteva şpăgi restante de încasat şi nu pot să le iau decât dacă sunt din nou primar. Cei care au venit după mine nu le-au încasat pentru că nu erau ale lor”, a declarat Eugen Durbacă în exclusivitate pentru rubrica Pamflet. Reacţia gălăţenilor a fost promptă: „Ce să spun, mi se pare o chestiune de bun-simţ. Întotdeauna am simţit că domnul Durbacă este unul dintre acei oameni care îşi duc proiectele până la capăt. E normal ca omul să vrea să termine ce a început. Şi mai e ceva: toată lumea ştia că Durbacă fura, dar parcă mai făcea ceva pentru oraşul acesta”, a sintetizat Relu Gheorghiţă, cetăţean model al municipiului Galaţi.

 

Gen Durbacă


Scuzele noastre, domnule Stan!

În Galaţi chiar s-a făcut deszăpezire

Rubrica Pamflet se vede nevoită să prezinte scuzele necesare în faţa primarului Marius Stan, pe care l-a acuzat în avans în textul din urmă cu două săptămâni că nu va reuşi să deszăpezească oraşul Galaţi. „Trebuie să recunoaştem că ne-am hazardat atunci când am făcut acele speculaţii. Chiar credeam că, la fel cum s-a mai întâmplat şi în alte situaţii, iarna îi va lua prin surprindere pe cei din adminsitraţia gălăţeană. Este motivul pentru care, elegant, îi cerem primarului Marius Stan să ne ierte. Sincer, chiar nu ştiam că de deszăpezire urma să se ocupe Ionuţ Pucheanu”, a declarat realizatorul rubricii Pamflet.

 

Mutilaj de Deszăpezire

 

Surprize în Cudalbi după topirea zăpezii

Zeci de beţivi, descoperiţi în şanţuri

 

Topirea zăpezilor în Cudalbi a rezolvat misterul dispariţiei câtorva zeci de localnici. Daţi dispăruţi în urmă cu două săptămâni, culădlbenii au fost găsiţi sub stratul de nea din localitate, în special în şanţurile de pe marginea drumului. „Gică a plecat de acasă vineri acum două săptămâni. Mi-a zis că se întâlneşte cu băieţii să bea un şpriţ. De atunci nu l-am mai văzut. Bineînţeles că am intrat în panică pentru că nu era genul care să lipsească de acasă mai mult de două, trei zile. Mereu se întorcea pentru că rămânea fără bani”, a declarat tanti Tincuţa, soţia lui Gică. Din fericire, niciunul dintre cei descoperiţi sub zăpadă nu a păţit nimic. „Erau ca îmbălsămaţi. Li s-a dat o raşpincă şi şi-au revenit”, a comentat medicul de la dispensar.

 

Vestitorii primăberii


Pamflet în versuri

Alelei! (un Dac ş-o Dacă) de Submarin Cosorescu

Ş-am să te-azvârl afară de pe hartă,

guzganule cu creier covăsit

de-atâta incultură, lăcomie...

şi va să-ţi pară rău că n-ai murit

 

în pântece la mă-ta, în pustiul

din care ai venit numai să vrei

ce nu-i al tău şi ce n-a fost vreodată...

dispari, chem geto-dacii...alelei!

 

Îi chem să-ţi amintească pe-ndelete,

cu vorbă dulce, dar şi cu amară:

stai liniştit, nu te umfla în pene,

eşti venetic, adică nu ai ţară...

 

şi nu ai caracter, nici îndoială,

nimic nu ai frumos sub osul frunţii...

mănânci palincă, urli...primul vostru

de asta a crăpat în noaptea nunţii!

 

Eşti tolerat, guzganule nemernic...

îţi pute urma, strâmbi menirea crucii...

gata, fii blând...şi dacă n-ai smerire,

ai s-o păţeşti cum au păţit-o turcii!

 

Nu te lua de Sarmizegetusa,

guzganule...neam prost...fără temei!...

un Dac ş-o Dacă te avertizează:

ascunde-te în pustă...alelei!


Galaţiul în imagini

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

Foto1: zapada

Bulă personaj: Trag şapca pe ochi, să nu mă recunoască, naibii, careva! Să nu îmi stric reputaţia.

 

Legendă: Primarul Marius Stan a participat incognito la deszăpezire

 

Foto2: durbaca (Foto: Sorin Pană)

Bulă durbacă: Sărbătoarea asta a Unirii e o prostie. Cuza nici nu ştia ce face atunci, mi-a mărturisit-o la un şpriţ.

 

Legendă: Eugen Durbacă l-a cunoscut pe Cuza, dar e greu de crezut că îşi mai aminteşte de el 

 

Marius Stan se pregăteşte să plece de la Primărie

„Îl voi aduce în locul meu pe Dan Adamescu”

Primarul Marius Stan vrea să plece de la Primăria Galaţi, însă nu înainte de a lăsa în locul său un om de bază. Aşa cum s-a întâmplat şi la ultimul loc de muncă pe care l-a părăsit, Stan vrea să îl aducă în locul său pe Dan Adamescu. „A demonstrat deja că e cel mai potrivit să vină în locul meu”, a spus Stan.

 

Stan Grigore Adamescu


Şi basarabenii îl omagiază pe Eminescu

„Noi îl sărbătorim azi, pe rit vechi”

Poetul Mihai Eminescu are parte de o nouă omagiere. Studenţii basarabeni de la „Dunărea de Jos” au pregătit pentru weekend o sărbătoare pe rit vechi. „Nu puteam să facem şi Revelionul, şi omagierea lui Eminescu în acelaşi timp. Săptămâna viitoare ne ocupăm de Unirea Principatelor”, a declarat Tatiana.

 

Eminescu să ne judece!


Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".       

       

 

 

Citit 1304 ori Ultima modificare Sâmbătă, 30 Ianuarie 2016 01:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.