Gastronomia, la un alt nivel: PREMIUL NOBEL pentru chefi

Gastronomia, la un alt nivel: PREMIUL NOBEL pentru chefi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

The Basque Culinary World Prize, considerat Nobelul gastronomiei, a fost creat de Basque Culinary Center din San Sebastian, universitatea dedicată în totalitate gastronomiei.

Premiul, în valoare de 100.000 de euro, este acordat chef-ului care, prin munca sa, a adus plusuri valoroase societăţii.

Juriul s-a reunit luni, 11 iulie, pentru deliberarea şi anunţarea câştigătorului, dintr-o listă de proiecte culinare înscrise în competiţie la nivel mondial, potrivit BBC, urmând ca, în septembrie, să aibă loc gala de premiere.

Maria Fernanda Di Giacobbe, din Venezuela, este câştigătoarea Nobelului în gastronomie în acest an. Maria a construit un întreg lanţ educaţional, de antreprenoriat şi dezvoltare economică în jurul produsului cacao de Venezuela.

Cu Kakao şi Cacao de Origen, ea susţine producătorii locali cu resursele de care au nevoie pentru a-şi îmbunătăţi produsul. Maria contribuie şi la pregătirea femeilor ca antreprenori în acest domeniu, cu un program de formare care se concentrează pe egalitatea de gen, competitivitate şi practicile Fairtrade.

De asemenea, în colaborare cu Universitatea "Simón Bolivar", Maria a fondat un program de management în industria de cacao.

MAI MULTE DETALII pot fi citite în SUPLIMENTUL de mâine, 15 iulie, al ”Vieții libere”. Vă așteptăm la chioșcurile ziarului!

Citit 1300 ori Ultima modificare Joi, 14 Iulie 2016 13:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.