Astăzi voi căuta să vă prezint un cocktail pe cât de bun, pe atât de simplu şi la îndemâna oricui. Înainte de a începe prezentarea reţetei trebuie ştiut că grenadine-ul este siropul de rodii.
Acest cocktail este dulce acrişor, destul de tare, fiind destul de potrivit şi pentru nopţile de vară mai “liniştite” din punct de vedere termic.
Saxon cocktail
- Ingrediente: o parte suc de lime (proaspăt stors) - aprox. 20 ml, o jumătate de lingură de grenadine, 3 părţi rom alb - aprox. 50 ml.
- Mod de preparare: Turnaţi într-un shaker băuturile, acoperiţi cu gheaţă nivelul lichidului din shaker, agitaţi bine, turnaţi strecurând băutură printr-o sită (strainer) şi serviţi băutura într-un cocktail glass (pahar de cocktail).
Această băutură o puteţi servi pe terasa Club Planet. Cocktailul a fost făcut de Dan Ghioc - bar manager, absolvent Absolut Akademi Sweden.