PAMFLET | Ţara - dezbinată, ei - indiferenţi. Efectele protestelor asupra aleşilor Galaţiului

PAMFLET | Ţara - dezbinată, ei - indiferenţi. Efectele protestelor asupra aleşilor Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

În vreme ce protestele continuă în Piaţa Victoriei, iar la Palatul Cotroceni se fabrică o contrarevoluţie, parlamentarii gălăţeni îşi continuă liniştiţi traiul de zi cu zi. Rubrica Pamflet s-a interesat şi vă prezintă astăzi efectele protestelor asupra senatorilor şi deputaţilor gălăţeni.

Bacalbaşa ar fi vrut sânge

 

Nicolae Bacalbaşa a fost foarte dezamăgit de evoluţia paşnică a protestelor din ţară. Potrivit unor apropiaţi, pesedistul s-ar fi plâns că nici revoluţiile nu mai sunt ce-au fost odată. „Pe vremuri, aveam confruntări violente, aveam răniţi, aveam sânge. Ehei, ce timpuri... Mai dădeam şi eu un interviu, două pentru ştirile de la ora 5; ca să nu mai zic câţi veneau la operaţii şi aveau nevoie de anestezie. Acum, ca naiba! Se duc, strigă şi se întorc acasă. Cel mult ORL-iştii au treabă”, s-a destăinuit Bacalbaşa unor apropiaţi.

Lucreţia Roşca are treabă multă în perioada aceasta. Ea a fost cooptată de Olguţa Vasilescu şi Gabriela Firea în comitetul de organizare a protestelor de la Cotroceni. „Trebuie să le iau tensiunea protestatarilor, mulţi au probleme la acest capitol. Unora nici nu le pot lua tensiunea, abia le pot lua pulsul”, a spus Lucreţia Roşca.

Grupul celor care nu cuvântă

Ionel Butunoi, Nicolae Marin şi George Stângă au declarat că suferă mari neplăceri din cauza protestelor. Restaurantul lor preferat din Bucureşti este undeva în zona Pieţei Victoria, astfel că de câteva zile încoace trebuie să meargă pe jos câţiva kilometri ca să mănânce. „Este foarte deranjant să faci ocoale de kilometri pentru o ciorbă şi-un grătar. Sperăm, totuşi, ca protestele să se încheie cât mai repede, altfel vom fi nevoiţi să schimbăm cârciuma”, au spus la unison cei trei.

Marius Mărgărit a ajuns la 180 de kilograme pe fondul protestelor. „Din cauza stresului, am slăbit nu mai puţin de 70 de kilograme. Pentru prima dată în ultimii 40 de ani am ajuns să am sub 200 de kile. Colegii din Parlament deja mă poreclesc «Schelet»”, s-a plâns Mărgărit.

Cătălin Cristache este singurul pe care protestele nu l-au afectat cu nimic. „E beat non-stop, încă nu s-a trezit din euforia câştigării alegerilor, habar nu are de proteste”, a spus menajera de la hotelul lui Cristache.

Cei vii vs cei îmbălsămaţi

Bogdan Rodeanu şi Edward Dircă, proaspăt aleşi pe listele USR, încă nu şi-au revenit după ce Nicolae Bacalbaşa i-a făcut impotenţi. De la acel episod, Rodeanu şi Dircă îi trimit zilnic lui Bacalbaşa poze cu anumite detalii anatomice. „Nu se ştie dacă o fac pentru a-i demonstra că nu sunt impotenţi sau pentru că doresc să îi transmită alt gen de mesaje lui Bacalbaşa. Ideea e că cei doi îi trimit zilnic fotografii cu câte o poziţie nouă. De partea cealaltă, probabil enervat, Bacalbaşa e pe cale să-şi închidă messengerul tocmai din această cauză”, a povestit un coleg parlamentar.

Sorin Răzgrindeanu

Pamflet în versuri

Spovedanie (istoriografie de neam) Submarin Cosorescu

Sunt un jegos, păli-m-ar brânca...

umblu cu râtul prin rahat!...

Dar ce zic eu?...(ardă-m-ar focul!)...

până şi porcu-i mai curat...

mult mai curat decât mi-i neamul

meu de parşivi şi puturoşi,

de secături behăitoare,

de strâmbi cu benghi, fastidioşi!

 

Sunt zămislit printre etaje,

crescut de-o tâmpă şi de-un tâmp,

miros a prost până la moarte,

port cuţitoaie în carâmb...

sunt democrat fără de lege:

sfânt al terorii, zeu barbar,

vierme de stârv, păduchi de frunte,

pui de limbric majoritar!

Actualitatea în imagini

Vocea cetăţeanului, voce politicianului

Protestarii chiar au ceva personal cu miniştrii de la Justiţie

Nicolae Bacalbaşa, dezamăgit de protestatarii paşnici

În vizor. Viorel Ştefan vrea demiterea Guvernului

Viorel Ştefan a obosit să fie în prim-planul politicii româneşti ca ministru de finanţe şi vrea demiterea Guvernului Grindeanu. „Nu mai pot. Eu eram obişnuit să stau la cutie, să nu ştie nimeni ce fac, cu ce mă ocup. De când sunt ministru la Finanţe calitatea vieţii mele s-a deteriorat cumplit. Sunt recunoscut peste tot pe unde merg. Şi, ce e mai rău, gălăţenii mei ştiu în fiecare moment ce fac. Asta nu e viaţă de politician”, s-a plâns ministrul Viorel Ştefan.

Piaţa Viorelei

Somnic Nu faceţi zgomot, Durbacă doarme

Eugen Durbacă nici nu ştie că în ţară sunt proteste. Obosit după un an 2016 extenuant, dinozaurul politic gălăţean a intrat în hibernare la sfârşitul anului trecut şi încă nu s-a trezit. Specialiştii avertizează asupra faptului că o eventuală trezire bruscă din somn l-ar putea afecta fizic şi intelectual pe Durbacă. „Trebuie lăsat să îşi facă somnul. Trezirea înainte de termen i-ar diminua capacităţile sale fizice şi intelectuale, şi aşa reduse din cauza vârstei înaintate. Aveţi răbdare, îl puteţi pune la curent după ce se trezeşte singur”, a avertizat un medic specialist în hibernare geriatrică.

Victor Paul Dobre trăieşte cu frica în sân încă de la debutul protestelor. După ce a scăpat de revoluţia internă din PNL, Victor Paul Dobre intră în fibrilaţii de fiecare dată când vede o mulţime adunată. „Se teme ca oamenii din Piaţa Victoriei să nu îi ceară şi lui demisia din fruntea PNL Galaţi. A scăpat o dată de puci tratând protestatarii cu indiferenţă, speră să îi iasă şi de data asta”, a spus o sursă din cadrul PNL.

Mari Somnităţi


Precizare
Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".
Citit 5232 ori Ultima modificare Duminică, 12 Februarie 2017 15:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.