Un gălăţean predă la Carolina University!

Un gălăţean predă la Carolina University!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Tony Neculai nu se opreşte din ascensiunea sa americană * Despre "predarea indirectă" * Valori universale şi la Galaţi! *

„Ce să zic, un gălăţean absolvent al Facultăţii de  sudură, fost angajat al Electrica Galaţi, predă acum comunicare şi relaţii publice la una din cele mai bune facultăţi americane!”, se ia singur peste picior „americanul” Antonel Neculai (Tony, pentru prieteni), acum specialist în baze de date de marketing la Camera de Comerţ din  North Myrtle Beach, un oraş de lângă Boston, SUA: o funcţie de director. 

Ne scrie: „Recent am obţinut un nou motiv de mândrie profesională - predau la una dintre cele mai bine cotate instituţii de învăţământ superior din SUA, potrivit Forbes: Coasted Carolina University"

Un self made man

Tony este un caz special de ascensiune prin propriile puteri: a fost, la Galaţi, un simplu angajat al departamentului de relaţii publice al Electrica SA, niciodată scos în faţa camerelor de luat vederi. De când e în America, apare mereu în presa de acolo. A fost dat exemplu de excelentă integrare pentru un outsider, dar are deja şi articole proprii.

A plecat de la Galaţi în Capitală, mai întâi. Dar cum să laşi un post bunuţ la Galaţi, ce-i drept, fără şanse la un apartament, pentru unul iluzoriu în Bucureşti? Şi-a încercat norocul la Camera de Comerţ a României.  Poate pentru vreo funcţie mai umilă?  Aş!

A fost apreciat şi acolo, dar mult mai bine. Încă mai poate fi găsit scris pe net, despre gălăţeanul nostru, că era „Specialist în Relaţii Publice în cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi a Municipiului Bucureşti, având (pe atunci, n.red.) o experienţă de peste 8 ani în domeniu.

Timp de 6 ani şi-a desfăşurat activitatea la Galaţi, în cadrul celui mai bun birou de relaţii publice din cadrul Electrica, la nivel naţional. Câştigător al Bursei Agenţiei Japoneze de Cooperare Internaţională, a obţinut titlul de Master în Comunicare şi Relaţii Publice etc. etc.  Deci, reţineţi: bucureştenii l-au trimis în Japonia!

Iar apoi, Loteria Vizelor, în America! Cu un bebeluş în braţe (numele lui este… dedicat oraşului Galaţi, îl cheamă Andrew şi a fost botezat ortodox), familia Neculai a pornit iar de la zero. Tony ne-a trimis atunci o poză cu el vânzând ţigări şi gumă de mestecat într-un chioşc!

Nu ne puteam însă imagina că stăruinţa, munca, dar şi şansele egale din SUA vor deschide pentru emigrantul gălăţean poarta succesului! Şi iată-l, de câţiva ani, mic director american. Deocamdată postul de la Casa Albă este ocupat, dar cu Tony te poţi aştepta la orice…

Românul care nu uită de unde a plecat

Tony se bucură că poate publica… şi în România: „împreună cu un alt profesor de la  aceeaşi universitate, Lee Bollinger, public în cea mai prestigioasă publicaţie de specialitate din România - "Revista Română de Comunicare şi Relaţii Publice” Nr. 1/2009. Sper să ajung vreodată să fiu invitat de Universitatea „Dunărea de  Jos” ca să le vorbesc studenţilor despre impulsul către studiu pe  care mi l-au transmis profesorii de acolo, despre valorile universale ale educaţiei de bază, de calitate, şi efortul  necesar pentru punerea în valoare a acestora şi să împărtăşesc din experienţa mea pentru tinerii avizi de succesul profesional onest. He, he... tot visător am rămas…”

Noi credem că nu: avem în faţă o experienţă care trebuie să vorbească. Şi nu numai studenţilor… Şi ne mai scrie gălăţeanul nostru: „Nu ratez nicio ocazie să transmit studenţilor  americani din valorile fundamentale legate de logică, gândirea ştiinţifică, metodica, pe care mi-au predat-o profesorii din cadrul facultăţii de sudură gălăţene”.

Ăsta da  subiect de articol: profesorii de sudură  de la facultatea din Galaţi predau indirect studenţilor americani  la comunicare şi relaţii publice prin intermediul absolvenţilor  universităţii gălăţene!

Explicaţie foto: Emigrantul care a vândut la început ţigări (1) este acum universitar (2)

Citit 1279 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.