PAMFLET | Predestinaţi să ne conducă. Adevăratele zodii ale politicienilor Galaţiului

PAMFLET | Predestinaţi să ne conducă. Adevăratele zodii ale politicienilor Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Nu ştim şi nici nu ne interesează în ce zodii sunt cu adevărat politicienii Galaţiului. Însă felul în care se comportă îi califică pentru a face parte dintr-o anumită zodie. Vă spunem astăzi la rubrica Pamflet în ce zodii ar trebui să fie născuţi (unii chiar e posibil să fie) mai-marii Galaţiului.

Evident, Florin Pâslaru ar trebui să fie Peşti

Cea mai evidentă compatibilitate între zodie şi personaj este la Florin Pâslaru, care ar trebui să fie peşti. Şi nu orice fel de peşte. Un răpitor (strapazan, mârliţă) de apă dulce care, la o adică s-ar adapta şi la apă sărată, şi la apă poluată. Ca să nu mai vorbim că, dacă ar fi nevoie, ar supravieţui şi pe uscat. Niciodată nu înoată împotriva curentului, ci doar se lasă dus în aval. Când apar adevăraţii răpitori nu se bagă. În schimb, dacă vine unul mare şi face prăpăd între peştii mici, aşteaptă să plece, apoi înfulecă şi el ce a mai rămas.

Eugen Durbacă e compatibil cu Berbecul

Cel mai berbec dintre toţi este, evident, Eugen Durbacă. Împunge şi când e cazul, dar mai ales când nu are niciun motiv să o facă. Aşa, doar de-al dracu'. Atâta încăpăţânare de a rămâne în prima linie a politicii e semnul clar că destinul berbecului de Durbacă a fost trasat încă de la naştere. Practic, el nu a avut nicio contribuţie la evoluţia sa politică, a fost predestinat. Totuşi, e greu de spus cu exactitate care este adevărata zodie a lui Eugen Durbacă întrucât atunci când s-a născut el nu existau registre de evidenţă.

Ionuţ Pucheanu, o Fecioară care se crede Leu

Neprihănitul primar al Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, nu are cum să nu fie născut în zodia Fecioarei. E o persoană nevinovată; inclusiv privirea blajină îi trădează apartenenţa la zodia celor fără de păcat. Ei bine, probabil sătul să fie luat peste picior, în ultima vreme Pucheanu vrea să arate că, de fapt, este un leu proaspăt scăpat din cuşcă. „A zis că Galaţiul e ocolit de marile proiecte de la Bucureşti, a lătrat la şefii săi din PSD să îi dea bani să scoată Galaţiul din mocirlă. Vrăjeală ieftină. Ce spune el este foarte adevărat, dar la fel de adevărat este că tot pesedişti sunt şi la Bucureşti. Ca să nu mai spunem că sunt şi unii care se ocupă de finanţe care sunt din Galaţi. Şi nu e posibil ca Pucheanu să se rezvrătească împotriva celor care i-au dat funcţia. Pentru simplul motiv că îl zboară Dragnea de nu se vede”, a comentat Viorel Zurliul, analist politic.

Există un singur Taur: Dan Nica

Evident, taurul comunal al Galaţiului este eternul tătuc Dan Nica. E cel care îi călăreşte pe toţi ceilalţi şi nu o face de ieri, de azi, ci dintotdeauna. „E cel mai potent dintre toţi. El se află în spatele tuturor, nimic nu se face în Galaţi fără ştirea sau chiar aprobarea lui. E Taurul perfect şi, dacă nu se întâmplă vreo minune de natură judecătorească, va fi şi în următorii 30-40 de ani”, a mai spus analistul Viorel Zurliul.

Zodia Cancerului

Raci ar trebui să fie toţi!

Indiferent de zodiile care li se potrivesc, toţi politicienii şi şefii Galaţiului au cu siguranţă ascendent în Rac. Este singura explicaţie pentru modul în care arată oraşul. „Galaţiul nu a mers niciodată înainte. Sau, dacă a făcut un pas în faţă, mereu au urmat cel puţin doi înapoi. Este motivul pentru care toţi aleşii locului au ceva legături cu racul”, a spus expertul în astrologie Liviu Ciulinu. Dintre toţi, însă, cel mai rac este Nicuşor Ciumacenco. Şi asta nu pentru că ar fi dat Galaţiul cu spatele mai mult decât au făcut-o alţii, ci pur şi simplu pentru că el însuşi merge cu spatele. „Nu am văzut politician mai ghinionist ca Nicuşor Ciumacenco. Cred că şi dacă ar candida singur pe o funcţie ar pierde-o. De fapt, cred că e exagerat să vorbim aici de ghinion, pentru că ştiţi ce se spune, norocul şi-l mai face şi omul cu mâna lui”, a completat expertul Liviu Ciulin. Potrivit predicţiilor astrale, Nicuşor Ciumacenco nu are şanse să câştige nici alegerile pentru şefia scării de bloc la care locuieşte.

Zodia Dracului

Mulţi vărsători în propriile buzunare

Una dintre zodiile cele mai populate cu politicieni gălăţeni este Vărsătorul. Bineînţeles, nu sunt vărsători de bunăstare asupra alegătorilor, ci de resurse locale în propriile buzunare. „Varsă cât e mandatul de lung, iar direcţia e una singură. Dinspre resursele publice către propriile ogrăzi. Aşa au făcut mereu, doar că metodele au evoluat. În anii '90 o făceau cu basculanta, pe faţă. Acum au tot felul de firme paravan”, a explicat comentatorul politic Relu Căpşună.

Varsă de Bruxelles

Actualităţi în autobuzul 9 (nouă) Submarin Cosorescu

În autobuzul 9, un târtan c-o rapandulă 

leorbăiesc la telefoane, se linchesc pe suprafaţă,

atmosfera se-mpuţeşte...el se scarpină la freză,

ea îl urmăreşte tandră: ce faci, iuby? ai mătreaţă?

El, parşiv genetic, zice: să te asta, să te aia...!...

ea îi face jucărele pe la nas, pe la ureche...!...

amândoi rostesc vulgare şi se-ntrec în hârjoneală,

controlaţi de nepăsare şi mobilizaţi de streche!

Îndrăznesc apostrofare către liceenii stoici: 

voi n-aveţi nici o ruşine, nici o lege, nici o clasă!?...

El, mascul libido/metric, se înfurie la mine:

hodorogule, hai, şterge-o...şi stai (dracului) acasă!

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

 

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".  

 

       

 

       

 

       

Citit 1960 ori Ultima modificare Vineri, 17 Martie 2017 18:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.