RUJ molecular din fructe comestibil inventat în România

RUJ molecular din fructe comestibil inventat în România
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un ruj molecular din fructe, unt de cacao şi alte ingrediente, care hidratează buzele, dar care poate fi şi mâncat, a fost inventat la Cluj. Rujul va putea fi consumat în restaurante.

Rujul a fost inventat de o echipă de cercetători de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, potrivit mediafax.ro.

Producerea unui astfel de ruj durează circa 20 de minute. Este o nouă invenţie din zona gastronomiei moleculare, care implică o interacţiune la nivelul moleculei astfel încât schimbă textura, structura unui produs.

Au fost create diferite sortimente de ruj-desert, cu goji, afine, cătină, zmeură, dar şi din unt de cacao şi pudră de cacao, ciocolată albă cu unt de cacao şi ulei de cocos şi banane şi ulei de cocos. Fapt pentru care rujurile au diferite culori, în funcţie de ingredientele folosite. Elementul cheie este un polimer natural, un extract din alge care conferă o textură de gelifiere.

Citit 1076 ori Ultima modificare Joi, 06 Aprilie 2017 16:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.