Trei zile în cetatea Branului

Trei zile în cetatea Branului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă v-aţi săturat de oraş şi vreţi musai o ieşire la munte, să vă ozonaţi plămânii şi să vă liniştiţi creierul, iar Valea Prahovei vi se pare aglomerată şi mult prea comercială, o variantă demnă de luat în seamă este Branul.

Dincolo de cetatea în sine, despre care vă vom spune mai multe în suplimentul „Vieţii libere” de sâmbătă, la Bran găseşti trasee bune şi pentru începători într-ale muntelui şi pentru cunoscători, poieni însorite numai bune de privit norii, culcat în fânul necosit, peisaje splendide, oameni primitori şi, nu în ultimul rând, preţuri rezonabile.

De ajuns, puteţi ajunge ori cu maşina personală, caz în care vă recomandăm, pe cât posibil, să evitaţi DN1, alegând, pentru ajunge în Braşov, varianta Întorsura Buzăului - Barajul Siriu, ori cu transportul în comun.

În această ultimă variantă, aveţi de ales între tren, pe care va trebui să-l schimbaţi însă la Floreşti Prahova, şi maxitaxi (autocar), caz în care nu schimbaţi, dar riscaţi să faceţi un drum de 7 ore, dacă DN1 - traseul urmat de transportatori - este aglomerat. Preţul, în acest caz, 42 de lei, la care se adaugă, din Braşov în Bran, încă 4 lei pentru alte 40 de minute de mers. Însă merită.

În ceea ce priveşte cazarea, o simplă căutare pe internet vă scoate la iveală zeci de pensiuni de toate categoriile. Dacă nu vă sperie câţiva kilometri de mers pe jos până la cetate, puteţi găsi cazare în condiţii foarte bune cu 60 de lei camera dublă.

Mâncarea nu este nici ea extrem de piperată la preţ, puteţi alege să mâncaţi la restaurante şi terase, la proprietarul pensiunii (în unele cazuri, se asigură masa contra cost, la cerere) sau, varianta economicoasă, din traistă.

Indiferent ce aţi alege, nu uitaţi să vă rezervaţi ceva bani pentru suveniruri - indiferent că sunteţi sau nu fan Dracula - şi pentru intrarea la Castel, care costă şi ea 12 lei. Mai multe amănunte, cum spuneam, în suplimentul „Weekend Magazin” de sâmbătă.

Citit 910 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.