Cele mai bune nume de maşini

Cele mai bune nume de maşini
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Când vine vorba de alegerea unor nume reprezentative pentru maşini în care constructorii auto şi-au pus toată nădejdea, aceştia dau dovadă de o reală imaginaţie. Libertate, lux, venin şi curse, toate aceste elemente se regăsesc în denumirile unor modele ce au făcut istorie.

Mustang

Ford lansa pe 17 aprilie 1964 Mustang, un nume ce avea să devină de nepreţuit odată cu trecerea timpului. Se spune că a fost lansat sub acest nume pentru a sărbători libertatea de după cel de-al Doilea Război Mondial. Mustang înseamnă în spaniolă fără stăpân, ceva care aparţine tuturor şi nimănui.

Nici reprezentanţii Ford nu au anticipat că această maşină va face senzaţie, clienţii ajungând să doarmă în faţa magazinelor pentru a fi siguri că vor reuşi să pună mâna pe supercar. Numai în prima zi de vânzare, au intrat în posesia americanilor 22.000 de unităţi, pentru ca în 1966 pragul de un milion de unităţi să fie atins. Mustang este o adevărată legendă americană şi a industriei auto, numele bolidului făcând furori şi în zilele noastre.

Silver Cloud

Rolls Royce a găsit ceea ce toţi constructorii auto au căutat: un nume care să exprimă delicateţea şi luxul unui autoturism. Iar impunătorul exemplar este deopotrivă surprinzător şi soft touch. Producţia a început în anul 1955 şi a înlocuit mai vechiul Silver Dawn.

Testarossa

Ferrari a ales această denumire, “cap roşu”,  pentru sportcarul ce urma să înlocuiască în 1984 Berlinetta Boxer. Este adevărat că în română sună de-a dreptul hidos, însă rezonanţa pe care o are celebrul nume în italiană este de necontestat. Am putea spune chiar că nu există individ pe planeta asta care să nu fi reţinut denumirea bolidului cu sânge latin, un coupe cu două uşi.

Cobra

Carroll Shelby spune că numele Cobra i-a venit într-un vis. Un pic ironică revelaţia pentru o maşină care nu este deloc "pacifistă", însă este clar un nume “de renume”. Sportiva capătă astfel imaginea vicleanului şarpe. E adevărat că în această categorie originala AC Cobra, Ford “împrumutând” denumirea pentru diferite versiuni Mustang.

Viper

Urmând aceeaşi reţetă a veninului, Dodge năşeşte muscle car-ul cu două locuri ce avea să facă ochi în 1992. Clasica maşină americană sport are ca sursă de inspiraţie AC Cobra, nu numai în ceea ce priveşte numele ce te poartă cu gândul la fioroasele reptile.

Countach

Cam aşa exclamă italienii când văd ceva incredibil de frumos şi sexy. De aceea şi Lamborghini a ales acest sugestiv nume pentru sportiva maşină ce a fost produsă între 1974 şi 1989.

Corvette

Colosul General Motors, pe când se bucura de supremaţie, dădea naştere unui model ce avea să rămână mult timp pe retina iubitorilor de maşini. Astfel, maşina primeşte numele de botez după navele de război Corvette Navy.

Veyron

Bugatti a ales această denumire după pilotul francez Pierre Veyron, câştigător La Mans 24 Ore în anul 1939. La auzul cuvântului Veyron, orice împătimit al industriei auto ciuleşte urechea. Primul exemplar a ieşit pe piaţă în septembrie 2005 ca fiind cea mai scumpă şi rapidă maşină din lume (1,1 milioane de euro) şi a fost produsă în număr de 200 de exemplare.

Carrera

Un nume dintre cele mai  bune pentru a reprezenta o maşină. Carrera semnifică în spaniolă “cursa” şi conferă un aer potent supercarului. Roadsterul Porsche este unul dintre cele mai renumite din clasa sa.

Swinger

Modelul Dodge nu a fost, din păcate, unul de succes, în ciuda denumirii incitante. Dodge Dart Swinger poate fi recunoscută şi în serialul “Familia Bundy” ca fiind maşina lu’ Al.

Foto 1: Ford Mustang

Foto 2: Silver Cloud

Foto 3: Ferrari Testarossa

Foto 4: Dodge Viper

Foto 5: Cobra Shelby

Citit 2522 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.