”Planeta Maimuţelor: Războiul”, un film plin de acţiune

”Planeta Maimuţelor: Războiul”, un film plin de acţiune
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"Planeta Maimuţelor: Războiul" nu pune punct seriei de prequeluri începute în 2011, ci doar puncte-puncte. O face totuşi antrenant şi convingător, nepicând în capcana în care Hollywoodul pare să arunce maldăre de blockbustere: spectacol lipsit de emoţie şi formă fără fond.

După o introducere ce reexplorează evenimentele din cele două părţi anterioare, filmul lui Matt Reeves nu pierde foarte mult timp pentru a-şi prezenta premisa: Caesar se ascunde în pădure împreună cu tribul său, dar adăpostul lor este descoperit de un comando de soldaţi umani. În bătălia ce urmează, spectatorul face cunoştinţă (deocamdată doar vocal) cu temutul Colonel (Woody Harrelsson) şi înţelege că Caesar şi acesta se vor trezi curând prinşi într-o bătălie pe viaţă şi pe moarte.

"Planeta maimuţelor: Războiul" reuşeşte să creioneze personaje convingătoare şi să le "mobileze" cu resorturi psihologice la fel de convingătoare. Caesar nu este doar liderul neînfricat şi hotărât să-şi ducă tribul într-un loc unde acesta să fie în siguranţă, ci un lider măcinat de îndoieli şi temător în faţa deciziilor dificile. Colonelul nu este doar un psihopat hotărât să ducă la bun sfârşit genocidul simian, ci, în hăţişul propriilor decizii demente, un apărător al propriei rase, gata să îşi asume orice faptă, oricât de reprobabilă, pentru a-i asigura supravieţuirea.

Acţiune peste aşteptări

Filmului nu îi lipseşte deloc acţiunea, dar publicul ar putea să fie surprins de complexitatea acesteia. Războiul omagiază explicit atât filme precum "Apocalypse Now", cât şi filme unde viclenia, ingeniozitatea şi norocul au o importanţă mult mai mare decât forţa. Noi ne-am amuzat teribil la gândul că o mare parte din premiera de pe 14 iunie seamănă cu animaţia "101 dalmaţieni". Cert este că filmul reuşeşte să înşele aşteptările şi să evolueze imprevizibil, un alt lucru rar la blockbusterele de vară.

Din nefericire "Planeta Maimuţelor: Războiul" calcă mai apăsat pe teritoriul blockbusterului decât filmul anterior, "Planeta Maimuţelor: Revoluţie". Introducerea unui personaj amuzant, un fel de Gollum benign, interpretat de Steve Zahn, asigură nişte momente comice de care chiar nu era nevoie.

(sursa: cinemagia.ro)

Citit 3144 ori Ultima modificare Marți, 18 Iulie 2017 14:58

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.