PAMFLET. Cum arată Galaţiul în prag de iarnă

PAMFLET. Cum arată Galaţiul în prag de iarnă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Temperaturile au scăzut bine de tot, iar problema termoficării la Galaţi nu a fost încă rezolvată. Aşa cum anticipam în primăvară, frigul ne-a luat din nou prin surprindere şi mulţi dintre gălăţeni încă sunt captivi în sistemul centralizat. Dacă tot o să fie frig în multe apartamente, măcar să râdem puţin, poate ne mai trece tremuratul.

Migraţie ciudată: sute de pinguini părăsesc Polul Nord şi se mută în apartamentele din Galaţi

Semnal de alarmă asupra unui fenomen ciudat. Sute de pinguini au părăsit în aceste zile Polul Nord şi se îndreaptă spre Galaţi. Unii deja au ajuns, iar specialiştii afirmă că avem de a face cu un nou fenomen de migraţie. "Se întâmplă cu multe vieţuitoare, care caută locuri prielnice pe timp de iarnă. Cele mai multe caută să se mute din zonele reci în cele calde, însă există şi situaţia inversă. Din cauza încălzirii globale, pinguinii nu se mai simt în siguranţă la Polul Nord şi caută locuri cu temperaturi scăzute pe timpul iernii. Se pare că apartamentele din Galaţi le oferă confortul termic necesar", a explicat Martin Galapagos, specialist în migraţia animalelor.

Potrivit unor informaţii neconfirmate oficial, mai mulţi pinguini au ajuns deja la Galaţi şi au pătruns în apartamente, însă le-au căutat pe cele conectate la reţeaua publică de termoficare. Sursele noastre afirmă că pinguinii preferă, se pare, caloriferele, care au aproximativ aceeaşi temperatură ca şi sloiurile de gheaţă de la Polul Nord.

Băncile pregătesc deja credite speciale pentru cei branşaţi la sistemul public

Mai multe sucursale gălăţene ale băncilor din România deja şi-au făcut publică oferta pentru cei care primesc căldură de la Calorgal. "Am scos pe piaţă "Creditul anti-sloi", un produs bancar care se adresează celor care încă mai sunt dependenţi de Calorgal. Noi am estimat facturi lunare de aproximativ 1.000 de lei pentru cele trei luni de iarnă, motiv pentru care creditul nostru este în valoare fixă de 3.000 de lei. Creditul se rambursează în 12 luni, cu rate egale de câte 350 de lei", se arată într-un comunicat de presă al uneia dintre băncile comerciale. Gălăţenii nu sunt foarte optimişti, însă. "Cu 1.000 de lei pe lună plec în concediu în ţările calde. Stau acolo cu aceiaşi bani, iar la primăvară mă întorc acasă. Dar şi aşa mă tem că tot îmi bagă pierderile lor la întreţinere", afirmă Relu Gheorghe, gălăţean branşat la Calorgal.

Unii nu-şi fac griji: "Am adunat pliante cu promisiuni din campanie şi am cu ce să fac foc toată iarna"

Unii gălăţeni se descurcă. Pentru că a anticipat situaţia, Gigi Pălălaie a păstrat toate pliantele electorale ale PSD din ultimele campanii electorale, astfel că acum nu îşi face griji cu privire la temperaturile scăzute din iarnă. "După calculele mele, pot face focul în casă timp de 130-140 de zile. Şi nu că fac un foculeţ, ci jar puternic. Sunt pliante serioase, cartoane de calitate, cu putere termică bună", a explicat  Gigi Pălălaie.

Gălăţenii Ger Căldură

Ştiri pe scurt despre frigul din case

SOLUŢII. Primăria Galaţi îi îndeamnă pe cetăţenii branşaţi la sistemul public să mai deschidă din când în când frigiderele, ca să se mai încălzească puţin în case. "Dacă nu merge, încercaţi să deschideţi şi geamurile, ca să vină căldură de afară" a declarat viceprimarul Picu Apostol Roman.

* Toate semnele indică faptul că va fi o iarnă foarte geroasă. Cel mai îngrijorător e faptul că primele afişe cu Fuego au apărut din luna octombrie, ceea ce înseamnă că vom avea ger chiar la mijlocul lunii noiembrie.

* Va fi atât de frig la Galaţi, încât Ştefan Hruşcă şi-a reprogramat concertul de colinde pentru luna martie.

* Judecătorii se aşteaptă la un val de divorţuri în Galaţi. "Va fi atât de frig în case, încât mulţi vor intenta proces de divorţ din cauza neîndeplinirii îndatoririlor conjugale", a explicat un judecător.

* Parteneriat. Primăria Galaţi vrea să aducă agent termic ecologic de la Primăria Cudalbi. "Ne-au promis un preţ decent pentru damigenele cu gigacalorii, astfel că putem să privim optimişti către luna decembrie", a spus primarul Ionuţ Pucheanu.

Fractura de Termoficare

Calorgal umple instalaţiile cu freon

Calorgal ia în calcul şi variantele cele mai sumbre. Astfel, o echipă Calorgal încarcă gratuit cu freon instalaţiile gălăţenilor care doresc să se asigure pentru zilele cu adevărat geroase. "E din partea casei, oamenii nu trebuie să plătească nimic. Le băgăm freon în aparatele de aer condiţionat şi, la cerere, le putem băga freon chiar şi în caloriofere. Avem soluţii chiar şi pentru cele mai negre scenarii", a explicat unul dintre cei 122 de directori de la Calorgal.

Căldură Condiţionată

Monolog de Căzătură (I)

Sunt căzătură... fac urlare/ oricând ş-oriunde m-aş afla...

şi nu dau samă nimănuia.../ jur pe nemernicia mea!

Sunt un poltron-lumpen pe care-l/ doare la bască şi-l mai doare

şi-n cucurig de împrejuru-i/ cu nas subtil la comportare!

Sunt un tigoare plin de sine,/ fac alergie la respect,

mă dau rotund, pătrat, tectonic,/ n-am predicat şi subiect

decât să caut panaramă/ mereu, chiar unde nu se poate

şi să mă laud cu cinisme,/ cu iresponsabilitate!

Sunt un sperjur cum e şi mama/ şi tata şi tot neamul meu

analfabet, n-am nici o treabă/ cu nici un zeu sau dumnezeu,

n-am ţară, patrie, candoare,/ nu vreau nici linişte, nici pace

când toată stirpea mea zăludă/ se strâmbă, zbiară, scuipă, rage

şi-şi pune rapănul pe ziduri,/ pe garduri şi pereţi... şi-şi duce

grandomania până-n capăt/ şi până dincolo de cruce,

prăseşte spiritul de turmă,/ cultivă hoţi la drumul mare,

(s)pune minciuna-n fruntea mesei/ şi-a masei în destrăbălare!!!

Submarin Cosorescu

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

 

Citit 3520 ori Ultima modificare Vineri, 03 Noiembrie 2017 18:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.