Hai cu toții peste gârlă!

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Politicienilor le este jenă să pronunțe cuvântul "foamete". Se codesc, caută sinonime, bat câmpii și, culmea, se așteaptă ca oamenii de rând să-i aplaude. De pildă, ministrul Aurescu de la Externe a dat-o sub următoarea formă: "Este foarte important să contracarăm o criză alimentară, care, în cazul multor ţări, se apropie." Dacă aș avea urechile cusute, aș înțelege că e obligatoriu să ne montăm inel pe esofag sau să ne facem provizii, ca-n frumoasele episoade ale ultimilor ani. Și a ține post negru e o metodă eficientă, dar presupune și rugăciune.

* Lucică Bode, omul de la Interne, va efectua o vizită oficială în Statele Unite ale Americii. Să însemne asta că ne-am câștigat statutul de țară care nu mai are nevoie de vize pentru a zbura peste gârlă?

* Cu tot respectul, dar aș merge și mâine la Ambasada Americii. "Dați-mi dosarul dumneavoastră pentru a analiza posibilitatea de a vă elibera viza de turism!" Serios? După Cîțu și Bode, credeți că e firesc să pozați în aroganți cu subsemnatul? Parcă văd că și Ciolacu se duce nestingherit pe la New York și Miami! E revoltător.

* Mă întreabă o vecină de scară dacă Lucică va circula în SUA tot de pe bancheta din spate. Mamaie, e drumul bun până acolo, bre, așadar n-ar avea nevoie de slalomuri pe contrasens!

* După ce ai noștri au acuzat furtișagul televiziunii care produce Eurovisionul, iar șmecheria este evidentă, s-a trezit o televiziune belgiană s-o potrivească exact ca nuca în perete. E și multă ignoranță la mijloc: "Dintr-o sursă bună, am aflat că juriile naționale ale țărilor în cauză au convenit să-și acorde reciproc puncte." Nene, România și Moldova și-au dat mai mereu câte 12 puncte. Deh, în melodia lui Zdob și Zdub e prezentă și explicația. Ah, ar mai fi ceva: cele două țări, în mod fraudulos, vorbesc aproape aceeași limbă. Ar fi bine să nu-i reamintim asta Kremlinului.

* Portarul naționalei de hochei pe pereți a României (nu mai e doar pe gheață sau pe iarbă) a purtat pe cască steagul Ungariei și pe cel al Ținutului Secuiesc. În acest timp, băieții de la federația de profil se fac că plouă. Să-i dea și o umbrelă refugiatului dintre buturi!

Citit 806 ori Ultima modificare Marți, 17 Mai 2022 19:55

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.