Mândru că rămân

Mândru că rămân
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

* Asta cu mândria că ești român s-a demonetizat, au băgat-o unii cu forța prin campaniile electorale, s-a fâsâit. E scumpă dragostea de țară, dar dacă s-ar putea s-o ia altul în franciză, ai fi cel mai bucuros. Eu sunt doar mândru că am rămas și că rămân aici, ca să aibă și camarazii care s-au stabilit în altă parte pe cineva aproape de părinții lor. Și chiar trebuie păziți, numai și prin achitarea de taxe și impozite, un exercițiu pe cale de dispariție. La mulți ani și celor dragi vouă!

* Prezent prin țara Mioriței, Antony Blinken, secretarul de stat american, a spus că SUA nu au un aliat mai bun ca România. Doar nu-l durea gura să facă o asemenea afirmație, iar politicienii și influencerii de pe la noi sunt gata să-și facă tricou inscripționat cu bla-bla-urile "aliatului". Nimeni nu-și pune întrebarea: conașu' Tony de la Washington, dacă tot suntem cei mai de încredere aliați ai lui matale, nu elimini și tu vizele alea care ne julesc stima de sine? Sunt alte nații de pe glob care traversează direct Atlanticul, fără să aștepte cu lunile chiar și un răspuns negativ din partea ambasadelor SUA. Hm, ce zici? Ne făceai un cadou de Ziua Națională, te pomeneam și la vii, și la adormiți.

* Se complică joaca pe la alții. Polonia începe să-i taxeze pentru cazare și mâncare pe refugiații ucraineni, iar Bulgaria îi scoate de astăzi din hoteluri. Până la urmă, resursele sunt limitate. Nu-i bai, totuși, vor trece granița la români... Auzisem pe la începutul toamnei de niște sume trimise la București (consistente, monșer) pentru ca refugiații din Galați să fie plimbați cu vaporașul pe Dunăre. Nu-mi vine să-i dau crezare, o trec doar ca bârfă de o malițiozitate fără precedent. Important este că Pro TV-ul va difuza iarăși ”Singur acasă” și, ca de obicei, va face super-audiență. A zis și doamna Esca, parol.

* Un medic din Satu Mare își imploră pacienții să nu îi mai dea "atenții", a livrat și o compunere pe Facebook în acest sens: "Nu mă mai jigniți oferindu-mi bani, ciocolată, carne, ouă, țuică." E bizar acest mesaj, pare că elementele înșirate în frază sunt exact necesarul său pentru sărbătorile de iarnă. Ar fi trebuit să treacă și un brad de Crăciun: "Nu mă mai jigniți oferindu-mi pini sau alți arbori care n-au niciun miros!"

Citit 969 ori Ultima modificare Joi, 01 Decembrie 2022 06:39

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.