Dați câte două festivități, ca să ajungă și-n fundul clasei!

Dați câte două festivități, ca să ajungă și-n fundul clasei!
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

* A început școala. E modul meu simandicos și ezoteric de a vă anunța ca astăzi este luni. Ca să nu rateze acest eveniment ceremonios cu iz scolastic, câțiva useriști, foști elevi de nădejde, au anunțat că partidul lor a demarat campania "Fără penar în școli și funcții publice". N-am nicio îndoială că se va bucura de un succes plenar.

* Fostul acționar de la Dinamo București, Cristi Borcea, se numără printre cei mai greu încercați și mai afectați părinți. Pentru Borcea, expresia "Back to school" este echivalentul englezesc al înspăimântătoarei expresii românești "Acum să te văd pe unde-ți scoți cămașa!". Pentru Borcea, o vizită la librărie, pentru a le cumpăra rechizite celor mici, e la fel de împovărătoare ca un împrumut al României la FMI sau Banca Mondială. Nu mai zic de Frații Cămătaru, că de instituția cămătăriei premium nici nu te poți atinge. Creșterea demografică a României ultimilor ani, atâta câtă e, i se datorează lui Cristi Borcea. Dac-aș fi președintele țării, l-aș decora cu ordinul "Steaua României". Măcar cât să-l stârnesc pe patronul de la FCSB, Gigi Becali.

* La noi în bloc, anul școlar a început cu mari emoții. Unul dintre vecini nu și-a putut stăpâni emoțiile pricinuite de ceea ce Iohannis numește "România Educată". L-a afectat foarte tare. Pe vecin, nu pe Iohannis. Cel puțin asta am înțeles din gestul de lehamite al pensionarului, care, după ce-a buchisit lista cu restanțierii la întreținere, a început să vorbească despre țara lucrului bine făcut. Bănuiesc că vecinul a absolvit liceul agricol sau Medicina veterinară, ca prea vorbea frumos și în cunoștință de cauză despre rațe: "Rațe-ai dreaq cu prețurile voastre, că nu mai vă săturați!".

* Cu niscaiva ani în urmă, la festivitatea de deschidere a anului școlar de la una dintre școlile din Voluntari, primarul Florentin Pandele le-a vorbit elevilor, cocoțat pe o catedră. Da, în picioare, pe catedră, în curtea școlii. După un discurs impresionant, în care a atins teme delicate de reflecție, cum ar fi "simțul ridicolului" și "autoironia", Pandele a rugat-o pe soția sa, Găbița, să sune la 112, pe motiv de insuficiență respiratorie. Dac-aţi ști cât de rarefiat este aerul inspirat și expirat de la înălțimea intelectuală a statului în picioare pe catedră, v-ar lua cu amețeli.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2571 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:53

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.