Meitrei, Mieitrei, iezi, măi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Fostul premier al României Călin Popescu-Tăriceanu i-a dat de citit vulpii lui Remus Pricopie. După gogoaşa ministrului de la Educaţie, a venit perla unuia dintre marii iubitori ai cazului acuzativ cu prepoziţie. Dar nu-l iubim numai pentru această lacună... Prezidenţiabilul, invitat într-o emisiune de televiziune, a trebuit să răspundă şi la întrebări banale de genul ce romane aţi mai lecturat, ce v-a impresionat cel mai mult. Probabil că nu se aştepta la un asemenea supliciu, altfel s-ar fi interesat că romanul erotic al lui Eliade, Maitreyi, nu se citeşte Meitrei, cum a murmurat domnia sa. Mai avea un pic şi ajungea la Capra cu trei iezi, via Mieitrei. Mânaţi, măi!

* Acelaşi Călin, soţ iubitor (depun mărturie vreo şase neveste, dar mai puţin contează acest lucru), doreşte în continuare să-l suspende pe marinarul care s-a trezit iarăşi să bea cu Elena Udrea, la terasă. Voi reveni asupra subiectului. Acum încerc să-mi explic atitudinea lui Tăriceanu – el zice că Traian este agentul electoral al Lenuţei, ceea ce nu poate nega nimeni, nici măcar locatarul de la Cotroceni. Dar ce ne facem cu ciobul şi oala spartă? Nu cumva însuşi Călin, ditamai preşedinte de Senat, este iepuraşul lui Victor Ponta? Ziceam şi eu aşa, eram în trecere prin oraş, n-am pus pe nimeni la zidul infamiei.

* Revin la faza cu Leana lui Băsescu. Cu şeful statului hlizindu-se în preajma unui cincizeci de ceva ne-am obişnuit (n-am spus că şi accept această broască), dar blonda ţării care se visează Ecaterina Teodoroiu (sau cine ştie ce basm o mai fi parcurs) nu poate ieşi în fiecare zi în faţa camerelor de luat vederi cu ditamai halba în mână. Poşeta de 5.000 de euro nu rimează cu ţapul de bere, bre, oricât de mult ai vrea să-i demonstrezi misoginului de la bloc şi celui de la ţară că porţi pantaloni, că – de ce nu? – şi şosetele tale pot fi învinse de osteneală. Mâine-poimâine, apari călare pe butoi, dar tot nu convingi populaţia că mimezi (şi încurajezi) fermentaţia.  

* Auzit-am că dosarul Microsoft e orchestrat de FBI. Hm, şi eu care credeam că iarăşi e mâna lui Băsescu.

CITEŞTE ŞI: Suprarealism de milioane de coco

Citit 1482 ori Ultima modificare Luni, 29 Septembrie 2014 19:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.