Suprarealism de milioane de coco

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Vineri seară, când încercam să iau în calcul subiectele de weekend (nu ştiu la ce naiba mi-ar fi folosit), a picat fulgerul DNA, acela conform căruia nouă foşti miniştri ai României sunt numai buni de cercetat. Printre ei, ministrul cu mustaţa din reclama Baumax, plecat între timp la Bruxelles cu nişte treabă. Pe scurt, băieţii (gaşca lui Nica) şi-ar fi tras - scrie în comunicatul DNA - vreo 20 de milioane de parai americani. Nu azi, nici ieri, ci acum zece ani de zile. Eh, un comision rubensian, ca între băieţi, nu mare lucru. Cuvintele de ordine din dosar sunt, de fapt, nişte hiperbole: supraestimare, supraevaluare, preţuri de achiziţie exagerate. Gagiii o ard cu suprarealismul, de aici şi supradimensionarea propriilor averi. Nişte iubitori de literatură, avangardişti!

* Haios este faptul că, printre cei nouă neprihăniţi, se numără şi Abramburica, gospodina pe care o cântam mai ieri în acest colţ de pagină, inventatoarea de incompetenţi de la vârful Ministerului Educaţiei. Cucoana pentru care garanta Vanghelie în alegeri n-a pierdut timpul de pomană - e cercetată pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani. Nimicuri, monşer, nimicuri, căci însăşi Cateluţa a ieşit în agora cu o afirmaţie de mă doare burta de râs: „Sunt şocată, n-am făcut nimic, îmi dau foc în public.” Aoleu, Cati, fată, se poate ca un ministru de anvergura lu’ matale să scoată pe gâtlej o asemenea frază ce ar putea fi considerată un excelent text de stand-up comedy? Ce rost are să consumi un litru de benzină, nu ştii că e scumpă? Mai aşteaptă olecuţă, poate scapi nevătămată - nu eşti nici prima şi nici ultima entitate politică luată la bani mărunţi. Eu mi-aş pune epiderma-n băţ din alt motiv: păi, e posibil să nu mă prinzi şi pe mine, Dane, în cumetria aia de 20 de milioane de dolari americani?

* Doi muşterii de pe cea mai nouă listă a DNA-ului sunt PMP-işti, Funeriu şi Vreme. Despre cine credeţi că a vorbit premierul Viorică, atunci când a fost întrebat despre dosarul celor nouă foşti miniştri? Terminaţi, mă buşeşte râsul, normal că s-a referit doar la indivizii din tabăra lui Băsescu. De ceilalţi şapte nici nu auzise preocupatul de la Palatul Victoria. Palatul Victoriţa, câtă vreme fi-va stimabilul acolo.

Citit 1166 ori Ultima modificare Duminică, 28 Septembrie 2014 15:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.