Care sunt zonele de RISC natural în caz de CUTREMUR în Galați

Care sunt zonele de RISC natural în caz de CUTREMUR în Galați
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Peste opt luni, vom putea afla unde şi cât de repede ne ducem la vale, deoarece Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi tocmai a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru elaborarea hărţilor de risc natural pentru cutremure şi alunecări de teren.

"Proiectul prevede realizarea hărţilor de risc pentru Faleza Dunării, a Brateşului, dar şi pentru 19 localităţi din judeţ care se confruntă cu alunecări de teren. Se vor realiza analize fizico-geografice, determinări privind condiţiile de producere şi efectele cutremurelor şi alunecărilor de teren, scenarii de risc seismic, documentaţii privind lucrările de menţinere sau refacere a stabilităţii versanţilor, dar şi o strategie pentru prevenirea şi atenuarea efectelor fenomenelor naturale. Nu trebuie confundate cu hărţile de risc la inundaţii, care sunt întocmite de către Administraţia Naţională Apele Române.

Cele 19 localităţi pentru care se vor elabora hărţi de risc natural pentru cutremure şi alunecări de teren sunt: Cerţeşti, Bereşti-Meria, Suceveni, Cavadineşti, Bălăşeşti, Bereşti, Vânători, Băleni, Brăhăşeşti, Corni, Cosmeşti, Cuca, Gohor, Nicoreşti, Pechea, Slobozia Conachi, Smârdan, Ţepu şi Valea Mărului.

"Hărţile de risc sunt necesare pentru identificarea, localizarea şi delimitarea zonelor expuse la cutremure şi alunecări de teren şi pentru elaborarea planurilor de amenajare a teritoriului şi de urbanism, în vederea instituirii măsurilor specifice privind atenuarea riscurilor, realizarea construcţiilor şi utilizarea terenurilor", precizează Consiliul Judeţean.

Contractul a fost semnat cu SC Search Corporation SRL şi are o valoare de 787.078 lei, fără TVA. Subcontractant este SC Geotec Consulting SRL, care va realiza studiile geotehnice. Jumătate din sumă va fi suportată din bugetul propriu al Consiliului Judeţean, iar cealaltă jumătate va fi asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene", a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi, într-un comunicat de presă remis redacţiei. Durata de implementare a proiectului este de opt luni.

Citit 11373 ori Ultima modificare Joi, 08 Februarie 2018 00:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.