Contract oprit de la semnare | De ce a rămas fără acoperiş pavilionul PARCULUI INDUSTRIAL

Contract oprit de la semnare | De ce a rămas fără acoperiş pavilionul PARCULUI INDUSTRIAL
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

"Cum se alege praful de 7,4 milioane de euro", articolul publicat în ediţia din 4 februarie a ziarului "Viaţa liberă", în care arătam starea deplorabilă în care a ajuns, în primul rând, pavilionul administrativ din Parcul Industrial, a stârnit numeroase reacţii. Nici nu e de mirare, în condiţiile în care clădirea, cu parter şi două etaje, cu o valoare de inventar de 2.592.480 de lei, se degradează pe zi ce trece, după ce a rămas fără acoperiş.

După cum v-am informat, achiziţia publică lansată în mai 2017 de Primăria municipiului Galaţi, pentru "Reparaţii învelitoare Pavilion Administrativ Parc Industrial", după ce a zăcut aproape un an de zile în portal, figurează acum ca fiind anulată. Potrivit unui document care ne-a fost trimis la redacţie, achiziţia, cu o valoare estimată de 84.000 de lei fără TVA, nu numai că a avut ofertanţi, dar a existat şi un câştigător! Astfel, potrivit documentului, a fost declarată câştigătoare oferta depusă de SC Silviulos SRL, în valoare de 57.330,13 lei fără TVA!

Şi totuşi de ce nu s-au executat lucrările, pentru a salva de la dezastru o întreagă clădire? Biroul de presă al Primăriei Galaţi ne-a răspuns, la solicitarea noastră, că respectivul contract a fost oprit de la semnare, după ce juriştii au atras atenţia că municipalitatea nu poate plăti reparaţii la o clădire care nu îi aparţine, ci a fost dată societăţii Industrial Parc SRL, firma care păstoreşte întregul parc industrial. Şi că firma e singura îndrituită să execute reparaţiile unui bun aflat în patrimoniul său.

De ce, în tot acest timp, SC Industrial Parc SRL Galaţi nu s-a îngrijit să repare pavilionul dat în administrare ar trebui să afle Consiliul Local, unicul acţionar al acestei societăţi.

Citit 2240 ori Ultima modificare Duminică, 18 Februarie 2018 19:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.