Evaluaţi acest articol
(32 voturi)
24 comentarii

UPDATE, duminică, 18 februarie 2018 | Mulţi dintre gălăţenii care, de la 1 martie, îşi vor putea cumpăra, de la ghişeele Transurb, abonamente cu preţul redus cu 98 la sută, 75 la sută şi, respectiv, 50 la sută, ne-au întrebat ce acte trebuie să prezinte.

Potrivit deciziei aleşilor locali, persoanele fără venituri cu vârsta peste 65 de ani trebuie să arate doar actul de identitate. Pensionarii care cumulează venituri din pensie de până la 1.900 lei brut/lună, între 1.901 şi 2.500 lei brut/lună şi, respectiv, între 2.500 şi 3.000 de lei brut/lună vor trebui să prezinte actul de identitate şi cuponul de pensie din luna anterioară pentru care se solicită abonamentul.

În cazul elevilor şi al studenţilor cu vârsta sub 26 de ani, sunt necesare actul de identitate şi adeverinţa din care să rezulte că sunt elevi sau studenţi ai unei instituţii de învăţământ de stat.

Şomerii îşi pot obţine abonamentul pe baza actului de identitate şi a carnetului de evidenţă vizat de AJOFM.

În cazul persoanelor care beneficiază de salariul minim pe economie sunt necesare actul de identitate şi adeverinţa din care să rezulte că solicitantul obţine salariul minim pe economie.


Cine va plăti 1 LEU pe ABONAMENTUL DE TRANSPORT cu TRANSURB. IATĂ decizia aleşilor locali (Postare: vineri, 16 februarie 2018) | Aleşii locali au decis, ieri, cine va plăti un leu pentru un abonament de transport pe o linie cu mijloacele Transurb şi cine va plăti 12,5 sau 25 de lei pe acelaşi abonament pe care gălăţenii care nu beneficiază de facilităţi îl cumpără cu 50 de lei.

Consilierul local PNL Onuţ Atansiu a propus, printr-un amendament, acordarea de facilităţi egale pentru venituri egale. "La câţi bani alocăm pentru Transurb, cred că va deveni gratuit pentru toţi. Oricum, preţul pe care gălăţenii îl plătesc pe bilet este deja subvenţionat, prin urmare şi ceilalţi cetăţeni beneficiază de o subvenţie. Un preţ real ar fi de peste patru lei pe călătorie", a replicat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Edilul a promis că, în cel mai scurt timp, le va prezenta aleşilor un proiect de facilităţi aşa cum există la Strasbourg, pe grupe de venituri şi vârste, pentru a nu mai exista discrepanţe majore. Singurul amendament acceptat de primar a venit din partea consilierei independente Simona Vreme, care a propus ca toţi beneficiarii Cantinei de Ajutor Social să primească abonament gratuit pe o linie, nu doar 50 de persoane, cât fusese stabilit în proiect. Edilul a fost de acord, cu condiţia să fie excluşi cei care vin să-şi ia mâncarea de la Cantină cu taxiul.

Facilităţile votate

Hotărârea prevede că persoanele fără venituri cu vârsta peste 65 de ani şi pensionarii care cumulează venituri din pensie de până la 1.900 lei brut/lună vor beneficia de o reducere cu 98 la sută a preţului pentru un abonament pe o linie sau pe două linii. Pensionarii cu venituri din pensie între 1.901 şi 2.500 lei brut/lună, vor primi o reducere de 75 la sută a preţului pe abonament. Pensionarii cu venituri din pensie între 2.501 şi 3.000 lei brut/lună, vor plăti 50 la sută, adică 25 de lei, pentru un abonament pe o linie. Pensionarii de invaliditate, însoţitorii, asistenţii personali şi asistenţii personali profesionişti ai persoanelor cu handicap accentuat şi grav vor beneficia de abonament gratuit pe o linie sau pe două linii.

Un leu vor plăti pentru un abonament pe o linie elevii din învăţământul obligatoriu, profesional şi liceal acreditat/autorizat, din municipiul Galaţi, şi studenţii înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă în instituţiile de învăţământ superior acreditate, în vârstă de până la 26 de ani, din municipiul Galaţi, dar şi persoanele care beneficiază de indemnizaţie de şomaj.

Persoanele care încasează salariul minim pe economie de 1.900 lei brut /lună, îşi vor putea cumpăra abonamentul pe o linie cu 12,5 lei, beneficiind de o reducere de 75 la sută. Primarul Ionuţ Pucheanu a explicat de ce a fost nevoie de o astfel de facilitate: "Pentru prima dată, angajaţii cu salariul minimum pe economie vor beneficia de o subvenţie la transportul în comun de 75 la sută, asta pentru că într-adevăr, ca să fim sinceri, de pe urma acestor oameni, bugetul nostru, per ansamblu, chiar are de câştigat. Cotă parte din impozitul pe veniturile lor se întoarce în bugetul local. E puţin ceea ce putem face pentru dumnealor, sperăm ca la momentul în care, din punct de vedere financiar, să ne punem pe picioare mai bine, poate că vor urma şi alte categorii sociale", a spus edilul.

Anul trecut, costurile suportate de la bugetul local pentru transportul local au fost de 31 milioane de lei, iar pentru anul acesta este preconizată o cheltuială de 46-47 de milioane de lei.

Citit 32086 ori Ultima modificare Duminică, 18 Februarie 2018 19:06

24 comentarii

 • postat de pomeni electorale Miercuri, 21 Februarie 2018 05:46 79.116.103.*** Link la comentariu
  1
  9

  Sint pensionari care au garaj ,masina mica destul de buna , pamint la tara dat in arenda , apartamente oferite spre inchiriere, sint pensionari care au al doilea loc de munca , sint pensionari care se plimba cu autobuzul fara un scop anume ci doar ca sa treaca timpul de plictiseala sint studenti care pot da bani pe bauturi scumpe prin barurile din apropierea caminelor studentesti si nu numai sau dau bani grei pe tigari , sint care au masini cuparate si pacate acolo si nu numai care provin din familii instarite financiar , ca-i vezi fumegind la partierul caminelor si tu Primarie vii cu oferte care mai de care doar pentru votul unicului si marelui partid sic

  Raportează
 • postat de Marian Marți, 20 Februarie 2018 16:11 86.127.209.*** Link la comentariu
  1
  8

  Sunt pensionari care au si venituri din inchirieri apartamente, spatii, terenuri agricole si este meritul lor ca si-au aranjat frumos retragerea la pensie. Dar Galatiul pierde oameni tineri in fiecare an . Stiti de ce nu merg cei cu varsta intre 30 -55 de ani cu autobuzul chiar daca abonamentul este 50 lei luna., deoarece nu vor sa se inghesuie cu studentii, elevii, pensionarii in autobuz la orele de varf.
  Si astfel se aglomereaza orasul la orele de varf, cei care trebuie sa mearga la serviciu cu autobuzul circula cu masina personala in loc de autobuz iar elevii si studentii care teoretic ar trebui sa mai circule si pe jos se urca in autobuz ca este gratis. Nu mai spun ca in autobuzele transurb se poate urca orice nespalat fara bilet si nu-l intreaba nimeni.
  Cind mergeam eu la liceu un abonament pentru elevi, studenti, pensionari era cu reducere 50% si toti erau multumiti. Dar atunci nu conta votul fiinca era un singur partid.

  Raportează
 • postat de Terente...din Galati Marți, 20 Februarie 2018 15:14 86.34.180.*** Link la comentariu
  3
  9

  Transportul public gratuit in Romania + ajutoare la puturosii de la sate+ mancare calda si produse alimentare puturosilor de la orase= reteta inapoierii Tarii pe urmatorii 100 de ani

  PS: Am o matusa in varsta de aproape 90 de ani, ce-mi povestea acum cativa ani, de momentul in care a absolvit liceul Pedagogic Galati prin anii 40. Deci, imediat dupa absolvire a dorit sa-si petreaca acele momente de bucurie cu familia ce locuia in N judetului, la Slivna; nefiind prevazuti bani pt. aceasta calatorie si dorind totusi sa fie cu ei, a decis sa plece ...pe jos, facand drumul de aproape 90km in doua zile. Rusinea de a fi gasita fara bilet in tren, plus o educatie de fier, sunt elemente care astazi nu le mai gasim decat pe ici pe colo! Asa ar trebui sa ne invatam copii si nepotii.

  Raportează
 • postat de transurbescu Luni, 19 Februarie 2018 18:52 100.117.97.*** Link la comentariu
  2
  4

  Se baga Transurb-ul in colaps, se declara insolventa, faliment, se pune o mana de baieti destepti sa evalueze mortu', o alta mana il ia pe degeaba si gataa reteta!
  P.S.: O mana spala pe alta!!

  Raportează
 • postat de CetateanX Luni, 19 Februarie 2018 08:31 188.24.227.*** Link la comentariu
  2
  8

  In toate tarile civilizate pensionarii au reducere la transportul in comun. In Canada de exemplu ,
  la cumpararea abonamentului nu ai nevoie de acte doveditoare. Urcarea in autobuz se face prin usa din fata. Ai obligatia de a arata soferului abonamentul. Daca soferul are dubii in legatura cu varsta poate sa- ti ceara sa te legitimizezi. Abonamentele sunt valabile de la 1 la 31 ale lunii. Ordine si disciplina.

  Raportează
 • postat de PF Duminică, 18 Februarie 2018 12:52 109.96.255.*** Link la comentariu
  1
  10

  Bai astia, vedeti ca incalcati legea 446/2006, care spune clar ca persoanele cu handicap grav si accentuat BENEFICIAZA DE transport gratuit in mediul urban, adica in oras !! o sa fiti dati in judecata !!!

  Raportează
 • postat de valy Vineri, 16 Februarie 2018 19:41 188.24.229.*** Link la comentariu
  8
  28

  nu va mai bateti joc ,dati gratuit la elevi si studenti ,pensionari cu pensie pana in 1000 se lei restul sa plateasca pret intreg nu poti sa maresti taxele locale apoi sa-ti bati joc de bani cine vrea sa dea pomana sa dea din buzunarul lui, cum sa dai subventii la pensii de 3000 de lei s-au la 19000 bani in mana sunteti sanataosi?

  Raportează
 • postat de Alin19 Vineri, 16 Februarie 2018 17:51 100.117.4.*** Link la comentariu
  20
  8

  Ar trebui si cei fara venituri sa aiba gratuitati.Mai ales ca nu au niciun venit.Oricum facilitatile sunt binevenite,am mai scris ca statul le da cetatenilor prea putin spre nimic si deci macar transportul in comun sa fie facilitat si gratuit.Si la Cluj exista o gramada de facilitati la fel ca la Galati si chiar si in alte tari ale Europei.Deci nu vad o problema acordarea acestor gratuitati.Dar cum am mai zis si persoanele fara niciun venit trebuiau sa aiba parte de gratuitati,iar somerii pe toata perioada cand sunt someri,chiar si cand nu mai sunt indemnuzati dar au dosarul inscris la ajofm fiindca tot someri sunt si aia,chiar daca nu primesc bani.

  Raportează
 • postat de Galatean Vineri, 16 Februarie 2018 15:22 188.24.226.*** Link la comentariu
  4
  4

  Uni privati au accesat fonduri europene pe transport , adicatelea ...au acordat 300 eoro pe an , sa/ti achizitionezi la alegere UN Abonament anual pe toate liniile , sau achizitia unei Biciclete cu care sa vii la servici !!!

  Raportează
 • postat de Galatean Vineri, 16 Februarie 2018 14:51 95.76.2.*** Link la comentariu
  12
  29

  Nu mai plangeti ca muierile,

  puneti mana la munca, castigati ca sa aveti ce va doreste inimioara!

  Daca se subventioneaza pensionarii, elevii si studentii, da, sunt categorii pe merit!

  95% din pensionari au pensii in bataie de joc dupa 30 - 35 de ani de munca si cotizare, oameni care au construit, daruit ce au avut mai scump in tinerete....

  Crescandu-va pe voi, stand la cozi de toate felurile, iar acum vor un pic de liniste!

  Ca dupa 60 de ani mult nu te mai bucuri de viata, uzura te trimite repede la doctor, in carutul cu rotile, la psihiatrie, la Eternitatea, asa ca nu inteleg,

  " stau la carciuma, ne ocupa locurile in autobuz, ne impiedicam de ei prin piete....."

  Fiti vrednici macar jumatate cat au fost acesti nedreptatiti ai epocii PSD-iste, Dragnea si Tariceanu, tara dusa de rapa, totul vandut si distrus!

  Prin votul lor absolut, dar lasati-i sa moara in pace!

  Adevarul este ca, acesti batrani pensionari se duc repede, unul cate unul, dar nu va dati seama ca acum, inca, traiti din sudoarea lor, sfatul si bunavointa cu care va suporta cu atatea mofturi...

  Intrebarea este, ce o sa faceti dupa?!

  Raportează
 • postat de Akbar Vineri, 16 Februarie 2018 14:18 188.24.204.*** Link la comentariu
  8
  33

  In orice tara civilizata elevii si studentii au gratuitate la transportul in comun. Cat despre someri, pensionari si cei cu venitul minim pe economie, daca au in proprietate masina personala, nu ar trebui sa beneficieze de subventie.

  Raportează
 • postat de furculision Vineri, 16 Februarie 2018 12:15 79.116.109.*** Link la comentariu
  11
  23

  ..."în vârstă de până la 26 de ani"...

  Poate sa explice domnul Primar, care e diferenta dintre sudentii cu varste pana la 26 de ani si cei mai varstnici?!?
  Poate multi dintre cei mai varstnici sunt mai constienti si mai constiinciosi chiar!!!
  De ce o hotarare de guvern e incalcata de autoritatile locale?

  Raportează
 • postat de costel Vineri, 16 Februarie 2018 11:52 5.13.196.*** Link la comentariu
  14
  27

  Deci cam 75%din transportul în comun ...suventionat...plati salarii, autobuze noi...pai calorgalul il închideți că nu sunt bani...

  Raportează
 • postat de sintem curiosi sa aflam Vineri, 16 Februarie 2018 11:47 79.116.103.*** Link la comentariu
  6
  28

  de ce nu se vorbeste mai mult despre discutile cu referire la transurb ca are datorie la ANAF sau ca o sa ajunga ca Galorgal asa cum a spus primarul in sedinta

  Raportează
 • postat de miu Vineri, 16 Februarie 2018 09:51 80.97.203.*** Link la comentariu
  24
  39

  Domnule primar, vad ca pregatiti terenul sa scumpiti iar biletul. Incetati!

  Ati distrus concurenta si acum va uitati cu jind in buzunarul nostru. Sa va fie rusine! Biletul este prea scump la ce conditii ne oferiti.

  Nu trebuia sa interziceti maxi-taxi pentru ca se vede clar ca nu sunteti in stare sa rezolvati problema transportului. Aveti salariati incompetenti si nu mai dorim sa le platim salariile mari.

  Raportează
 • postat de Marinescu Marian Vineri, 16 Februarie 2018 09:41 109.102.92.*** Link la comentariu
  4
  31

  Va rog sa atrageti atentia Consiliului Local Galati + Primarului Galati, despre situatia locuitorilor din Cartier D. Cantemir ( Siret ), care pt o paine, o sticla de apa sau alte nevoi stringente trebuie sa folosesca unul dintre traseele 10, 17 sau 27.

  Raportează
 • postat de HAHAHA Vineri, 16 Februarie 2018 09:17 194.105.20.*** Link la comentariu
  4
  37

  Pomana peste pomana electorala !!!

  Raportează
 • postat de Anonim Vineri, 16 Februarie 2018 08:59 81.196.55.*** Link la comentariu
  3
  42

  Scuzati-ma dar cine mai plateste acum un bilet/abonament? toti pensionarii au abonament „gratis”, toti elevii/studentii la fel, cred ca 90% din angajati lucreaza in acte cu minim pe economie. Sa inteleg ca platim 3-10 controlori ca sa prinda pe cine ? Faceti transportul gratuit pentru toata lumea deoarece nu va exista niciodata calitate in transportul din Galati, suntem transportati precum cartofii, scaunele autobuzelor nu au vazut in viata lor o perie cu apa si sapun, vara esti in sauna si miroase mai rau ca ghena de gunoi, iarna intepenesti de frig in autobuze si spre surprinderea legilor naturii tot miroase si dimineata mergem mai inghesuiti ca in comunism.

  Raportează
 • postat de galatean adevarat Vineri, 16 Februarie 2018 08:22 5.13.197.*** Link la comentariu
  5
  57

  GATA ???? A inceput campania electorala deja ???? Auzi tu !!!!!Pensionarii cu venituri intre 2500-3000,reducere 50 %......!!!!!!!!?????????Doamne fereste !!!!!Pai multi angajati actuali ,nu au salariu asta si sunt obligati sa plateasca integral.Sa nu fim intelesi grasit !!!!! Noi nu vrem nimic mocca dar nici sa acceptam asa umilinta pe banii nostri nu vrem .Rusine primariei si consiliului local.

  Raportează
 • postat de Facilitati ca la noi Vineri, 16 Februarie 2018 07:41 79.116.103.*** Link la comentariu
  5
  34

  Cind vrei sa atragi capital electoral faci diferite facilitati ca oamenii sa-si aduca aminte ce au de cistigat daca vor fi realesi .. Cind pe bautura poti da o gramada de bani , pe tigari ,si alte lucruri inutile , si pe un abonament nu vrei sa platesti nci macar 25 sau 30 lei pe luna , e de risul plinsului , veniti sa vedeti cum stau pensionarii [precizez unii] prin bodegi , luati cartierele la rind si o sa va minunati , dar electoratul trebuie atras sub orce forma de partea cuiva , ca astfel nu mai esti votat .

  Raportează
 • postat de Romeo Vineri, 16 Februarie 2018 07:21 51.37.1.*** Link la comentariu
  4
  50

  Corect. Ai pensie 3000 de lei,nu poti cumpara un abonament. Scump nene. Dar daca esti angajat la o firma care te incadrezi salarial in suma de doua mii de lei si mai ai si copii , deja stai bine. Mentionez ca nu am nimic cu nimeni,insa cu ce buget se prezinta orasul nostru la investitii,acesta este comparabil cu ce se duce pe transportul in comun,facilitati. Oricum zece minute pierdute pe trotuarul statiei din piata mare si nu numai te lamuresti cine alearga prin autobuze pentru a ocupa locuri. Ar mai fi loc de unele propuneri caci si asa doar unii platesc bilete si aia putini si astfel transformam regia de transport intr-un soi de firma de transport turistic. Sambata,Duminica un drum pana la o manastire ,ceva?

  Raportează
 • postat de yo Vineri, 16 Februarie 2018 05:48 82.137.14.*** Link la comentariu
  2
  58

  Facilitati pt pensionari cu 3.000 lei/luna, bataie de joc!

  Raportează
 • postat de Eu Vineri, 16 Februarie 2018 05:15 188.24.214.*** Link la comentariu
  2
  44

  Pensii brute între 1901-3000 lei înseamnă pensii nete între 1901-2900 lei, având în vedere că se impozitează numai pensiile mai mari de 2000 lei cu 10% din suma ce depăşeşte 2000 lei.
  De ce să nu beneficieze de facilități la transport şi salariații cu venituri nete de până la 2900 lei? Aceştia nu contează la bugetul local? Nu sunt şi ei plătitori de taxe şi impozite?
  Dacă tot vă permiteți, acordați la toți facilități în funcţie de veniturile nete! Ceea ce faceți se numeşte DISCRIMINARE între salariați şi pensionari!

  Raportează
 • postat de x Vineri, 16 Februarie 2018 02:31 24.18.127.*** Link la comentariu
  5
  40

  Mită mascată pentru voturi.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.