UPDATE | Ce acte sunt necesare pentru abonamentele TRANSURB cu preţ redus

UPDATE | Ce acte sunt necesare pentru abonamentele TRANSURB cu preţ redus
Evaluaţi acest articol
(32 voturi)

UPDATE, duminică, 18 februarie 2018 | Mulţi dintre gălăţenii care, de la 1 martie, îşi vor putea cumpăra, de la ghişeele Transurb, abonamente cu preţul redus cu 98 la sută, 75 la sută şi, respectiv, 50 la sută, ne-au întrebat ce acte trebuie să prezinte.

Potrivit deciziei aleşilor locali, persoanele fără venituri cu vârsta peste 65 de ani trebuie să arate doar actul de identitate. Pensionarii care cumulează venituri din pensie de până la 1.900 lei brut/lună, între 1.901 şi 2.500 lei brut/lună şi, respectiv, între 2.500 şi 3.000 de lei brut/lună vor trebui să prezinte actul de identitate şi cuponul de pensie din luna anterioară pentru care se solicită abonamentul.

În cazul elevilor şi al studenţilor cu vârsta sub 26 de ani, sunt necesare actul de identitate şi adeverinţa din care să rezulte că sunt elevi sau studenţi ai unei instituţii de învăţământ de stat.

Şomerii îşi pot obţine abonamentul pe baza actului de identitate şi a carnetului de evidenţă vizat de AJOFM.

În cazul persoanelor care beneficiază de salariul minim pe economie sunt necesare actul de identitate şi adeverinţa din care să rezulte că solicitantul obţine salariul minim pe economie.


Cine va plăti 1 LEU pe ABONAMENTUL DE TRANSPORT cu TRANSURB. IATĂ decizia aleşilor locali (Postare: vineri, 16 februarie 2018) | Aleşii locali au decis, ieri, cine va plăti un leu pentru un abonament de transport pe o linie cu mijloacele Transurb şi cine va plăti 12,5 sau 25 de lei pe acelaşi abonament pe care gălăţenii care nu beneficiază de facilităţi îl cumpără cu 50 de lei.

Consilierul local PNL Onuţ Atansiu a propus, printr-un amendament, acordarea de facilităţi egale pentru venituri egale. "La câţi bani alocăm pentru Transurb, cred că va deveni gratuit pentru toţi. Oricum, preţul pe care gălăţenii îl plătesc pe bilet este deja subvenţionat, prin urmare şi ceilalţi cetăţeni beneficiază de o subvenţie. Un preţ real ar fi de peste patru lei pe călătorie", a replicat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Edilul a promis că, în cel mai scurt timp, le va prezenta aleşilor un proiect de facilităţi aşa cum există la Strasbourg, pe grupe de venituri şi vârste, pentru a nu mai exista discrepanţe majore. Singurul amendament acceptat de primar a venit din partea consilierei independente Simona Vreme, care a propus ca toţi beneficiarii Cantinei de Ajutor Social să primească abonament gratuit pe o linie, nu doar 50 de persoane, cât fusese stabilit în proiect. Edilul a fost de acord, cu condiţia să fie excluşi cei care vin să-şi ia mâncarea de la Cantină cu taxiul.

Facilităţile votate

Hotărârea prevede că persoanele fără venituri cu vârsta peste 65 de ani şi pensionarii care cumulează venituri din pensie de până la 1.900 lei brut/lună vor beneficia de o reducere cu 98 la sută a preţului pentru un abonament pe o linie sau pe două linii. Pensionarii cu venituri din pensie între 1.901 şi 2.500 lei brut/lună, vor primi o reducere de 75 la sută a preţului pe abonament. Pensionarii cu venituri din pensie între 2.501 şi 3.000 lei brut/lună, vor plăti 50 la sută, adică 25 de lei, pentru un abonament pe o linie. Pensionarii de invaliditate, însoţitorii, asistenţii personali şi asistenţii personali profesionişti ai persoanelor cu handicap accentuat şi grav vor beneficia de abonament gratuit pe o linie sau pe două linii.

Un leu vor plăti pentru un abonament pe o linie elevii din învăţământul obligatoriu, profesional şi liceal acreditat/autorizat, din municipiul Galaţi, şi studenţii înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă în instituţiile de învăţământ superior acreditate, în vârstă de până la 26 de ani, din municipiul Galaţi, dar şi persoanele care beneficiază de indemnizaţie de şomaj.

Persoanele care încasează salariul minim pe economie de 1.900 lei brut /lună, îşi vor putea cumpăra abonamentul pe o linie cu 12,5 lei, beneficiind de o reducere de 75 la sută. Primarul Ionuţ Pucheanu a explicat de ce a fost nevoie de o astfel de facilitate: "Pentru prima dată, angajaţii cu salariul minimum pe economie vor beneficia de o subvenţie la transportul în comun de 75 la sută, asta pentru că într-adevăr, ca să fim sinceri, de pe urma acestor oameni, bugetul nostru, per ansamblu, chiar are de câştigat. Cotă parte din impozitul pe veniturile lor se întoarce în bugetul local. E puţin ceea ce putem face pentru dumnealor, sperăm ca la momentul în care, din punct de vedere financiar, să ne punem pe picioare mai bine, poate că vor urma şi alte categorii sociale", a spus edilul.

Anul trecut, costurile suportate de la bugetul local pentru transportul local au fost de 31 milioane de lei, iar pentru anul acesta este preconizată o cheltuială de 46-47 de milioane de lei.

Citit 36085 ori Ultima modificare Duminică, 18 Februarie 2018 19:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.