Contractul cu firma Karan, făcut public. Primăria Galați îi cere concesionarului Plajei Dunărea să facă într-o lună ce n-a făcut într-un an (DOCUMENTE)
Foto: Marius Negri

Contractul cu firma Karan, făcut public. Primăria Galați îi cere concesionarului Plajei Dunărea să facă într-o lună ce n-a făcut într-un an (DOCUMENTE)
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

În locul scadenţarului pe care ar fi trebuit să şi-l asume pentru obţinerea documentaţiei şi executarea lucrărilor de investiţii promise la Plaja „Dunărea”, concesionarul zonei de agrement, firma Karan Business & Finance SRL a cerut o păsuire de zece zile lucrătoare. Primăria a refuzat să accepte prelungirea şi a notificat investitorul ca în 30 de zile să realizeze toate investiţiile care, conform contractului, ar fi trebuit să existe până acum. În plus, municipalitatea a făcut public contractul de concesiune.

„Într-o săptămână depunem noul scadenţar şi ne obligăm ca dacă nu îndeplinim aceste angajamente să renunţăm unilateral la contract, fără să mai ajungem la instanţă”, declara, pe 18 aprilie, Mohammad Rezazadeh Kermani, cetăţean italian de origine iraniană, noul asociat şi administrator cu drepturi depline al firmei Karan Bussines & Finance, concesionarul Plajei „Dunărea”. „Îşi vor asuma nişte termene extrem de precise de la care nu vor mai exista derogări! Orice încălcare a termenelor pe care dumnealor şi le asumă va duce la rezilierea de comun acord a acestui contract. Dacă nu vom ajunge după această săptămână la un numitor comun, Primăria va demara procesul de reziliere a contractului pe cale legală”, declara, tot atunci, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Conform Primăriei, concesionarul a transmis miercuri, 25 aprilie, până la ora 16,30, o corespondenţă care a fost analizată de către o comisie. "Corespondenţa conţine o solicitare de prelungire a termenului pentru prezentarea unui nou scadenţar cu încă 10 zile lucrătoare. În urma analizei, comisia nu a acceptat solicitarea concesionarului", transmite Biroul de presă al administraţiei locale.

Punere în întârziere

"Prin urmare, conform contractului, a fost trimisă o notificare de punere în întârziere, potrivit căreia în termen de maxim 30 de zile concesionarul are obligaţia de a ajunge la zi cu toate lucrările care trebuiau realizate până acum, şi pe care şi le-a asumat la momentul semnării contractului. Termenul impus de Primăria municipiului Galaţi este unul reglementat în cadrul contractului. În cazul nerespectării acestui termen se vor urma paşii care se impun în astfel de situaţii”, a comunicat administraţia locală.

Conform graficului de desfăşurare a investiţiilor furnizat de Primărie la solicitarea noastră, la Plaja „Dunărea” ar fi trebuit să fie amenajate: plaja, loc de joacă pentru copii tip Babyland, terenuri de sport, tiroliană, teren pentru minigolf, teren pentru paintball, parcare, piscine descoperite în zona de plajă, un club, beach-baruri şi chioşcuri, parc, alei pietonale reabilitate, şi să înceapă construcţia unui hotel de trei stele şi a unui club tip Therme. De asemenea, concesionarul ar fi trebuit să raporteze periodic către Primărie stadiul investiţiilor.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla, cert este că, potrivit contractului pe care îl puteţi găsi pe portalul ziarului „Viaţa liberă”: „În cazul nerespectării din culpă a obligaţiilor asumate de către una dintre părţi, prin contractul de concesiune, sau al incapacităţii îndeplinirii acestora, cealaltă parte este îndreptăţită să ceară mai întâi pe cale amiabilă şi doar în caz de neînţelegere pe calea instanţei judecătoreşti, să se pronunţe cu privire la rezilierea contractului cu daune interese”.

Un italian de origine iraniană a pus mâna pe PLAJA DUNĂREA. Discuţii între autorităţi şi concesionarul ştrandului - CLICK AICI

Citit 13756 ori Ultima modificare Marți, 01 Mai 2018 00:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.