Contractul cu firma Karan, făcut public. Primăria Galați îi cere concesionarului Plajei Dunărea să facă într-o lună ce n-a făcut într-un an (DOCUMENTE)
Foto: Marius Negri

Contractul cu firma Karan, făcut public. Primăria Galați îi cere concesionarului Plajei Dunărea să facă într-o lună ce n-a făcut într-un an (DOCUMENTE)
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

În locul scadenţarului pe care ar fi trebuit să şi-l asume pentru obţinerea documentaţiei şi executarea lucrărilor de investiţii promise la Plaja „Dunărea”, concesionarul zonei de agrement, firma Karan Business & Finance SRL a cerut o păsuire de zece zile lucrătoare. Primăria a refuzat să accepte prelungirea şi a notificat investitorul ca în 30 de zile să realizeze toate investiţiile care, conform contractului, ar fi trebuit să existe până acum. În plus, municipalitatea a făcut public contractul de concesiune.

„Într-o săptămână depunem noul scadenţar şi ne obligăm ca dacă nu îndeplinim aceste angajamente să renunţăm unilateral la contract, fără să mai ajungem la instanţă”, declara, pe 18 aprilie, Mohammad Rezazadeh Kermani, cetăţean italian de origine iraniană, noul asociat şi administrator cu drepturi depline al firmei Karan Bussines & Finance, concesionarul Plajei „Dunărea”. „Îşi vor asuma nişte termene extrem de precise de la care nu vor mai exista derogări! Orice încălcare a termenelor pe care dumnealor şi le asumă va duce la rezilierea de comun acord a acestui contract. Dacă nu vom ajunge după această săptămână la un numitor comun, Primăria va demara procesul de reziliere a contractului pe cale legală”, declara, tot atunci, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Conform Primăriei, concesionarul a transmis miercuri, 25 aprilie, până la ora 16,30, o corespondenţă care a fost analizată de către o comisie. "Corespondenţa conţine o solicitare de prelungire a termenului pentru prezentarea unui nou scadenţar cu încă 10 zile lucrătoare. În urma analizei, comisia nu a acceptat solicitarea concesionarului", transmite Biroul de presă al administraţiei locale.

Punere în întârziere

"Prin urmare, conform contractului, a fost trimisă o notificare de punere în întârziere, potrivit căreia în termen de maxim 30 de zile concesionarul are obligaţia de a ajunge la zi cu toate lucrările care trebuiau realizate până acum, şi pe care şi le-a asumat la momentul semnării contractului. Termenul impus de Primăria municipiului Galaţi este unul reglementat în cadrul contractului. În cazul nerespectării acestui termen se vor urma paşii care se impun în astfel de situaţii”, a comunicat administraţia locală.

Conform graficului de desfăşurare a investiţiilor furnizat de Primărie la solicitarea noastră, la Plaja „Dunărea” ar fi trebuit să fie amenajate: plaja, loc de joacă pentru copii tip Babyland, terenuri de sport, tiroliană, teren pentru minigolf, teren pentru paintball, parcare, piscine descoperite în zona de plajă, un club, beach-baruri şi chioşcuri, parc, alei pietonale reabilitate, şi să înceapă construcţia unui hotel de trei stele şi a unui club tip Therme. De asemenea, concesionarul ar fi trebuit să raporteze periodic către Primărie stadiul investiţiilor.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla, cert este că, potrivit contractului pe care îl puteţi găsi pe portalul ziarului „Viaţa liberă”: „În cazul nerespectării din culpă a obligaţiilor asumate de către una dintre părţi, prin contractul de concesiune, sau al incapacităţii îndeplinirii acestora, cealaltă parte este îndreptăţită să ceară mai întâi pe cale amiabilă şi doar în caz de neînţelegere pe calea instanţei judecătoreşti, să se pronunţe cu privire la rezilierea contractului cu daune interese”.


Un italian de origine iraniană a pus mâna pe PLAJA DUNĂREA. Discuţii între autorităţi şi concesionarul ştrandului - CLICK AICI

Citit 13295 ori Ultima modificare Marți, 01 Mai 2018 00:44

12 comentarii

 • postat de HAHAHA
  Vineri, 27 Aprilie 2018 14:03
  82.137.15.***
  Din pacate suntem romani si punctum!
  2
  5
  Raportează
 • postat de victor
  Vineri, 27 Aprilie 2018 12:43
  5.13.154.***
  Nu ma incalzeste cu nimic ca primarul a pus la dispozitie contractul . Cineva din primarie trebuia sa faca demersuri de anul trecut cand au vazut ca concesionarii isi bat joc . Dar ma repet cu un primar ales cu 24,000 de mii de voturi care a marit taxele si impozitele la Galati si in rest se ascunde dupa [ Domnule eu daca am un proiect atunci ma apuc de demolat si construit daca nu am nu fac ] . Vai de soarta nostra .
  2
  12
  Raportează
 • postat de DESPERADO
  Vineri, 27 Aprilie 2018 12:31
  81.12.149.***
  Pucheanule, nu vrei să ne laşi?
  DU-TE FRATE ACUM ŞI LASĂ-NE!
  Du-te până nu e prea târziu !!!!
  Cu cât trece timpul, cu atât mai multe belele faci şi distrugi oraşul ăsta!
  2
  14
  Raportează
 • postat de _Scenariu posibil
  Vineri, 27 Aprilie 2018 09:14
  89.122.124.***
  ... si plauzibil. Scopul poate era sa nu se facă nimic. Sa se distrugă si ce mai era. Cine a fost sa arunce o privire, a putut vedea cu ce s-au început așa zisele lucrări. Cu demontarea statiei de pompare si a mecanismelor de producere a valurilor. Erau unicate in tara (cred) aceste bazine cu valuri. Si se puteau valorifica, mai mult decât ca fier vechi. Ar fi o întrebare : ce s- făcut cu ele ? Am mai avut si altele, de care am si uitat : complex Tiglina (premiu national de arhitetura), iaht regal Libertatea, pavaje si borduri de granit, roata norocului, potcoava de aur, gara fluviala si vapoare de pasagei, etc. Cum nu se mai întorc acestea, acum nici bazinele de la plaja Dunărea nu mai pot fi repuse in funcțiune. Asta este sfârșitul si scopul urmărit de fapt. Daca nu e plaja, atunci putem sa dam locul pentru altceva, nu? De când or fi pus unii ochii pe el ... Si nu fiți naivi, cu rezilierea ... E conform planului, nu ? Atribuire prin negociere directa, firma de apartament, schimbare acționariat, spălat putina. Comunitatea ? Lăsa ca se uita si asta. Când am avut noi plaja ? Bazine cu valuri ? Bazine plutitoare ? Bazin olimpic? Cunosc oameni (galateni cică) care acum nu au habar de ele. Peste cativa ani doar istoricii sa mai stie ceva. Urmează si alte proiecte de desființare : tramvai, sculpturi in metal de pe faleza, poate faleza cu totul ... Lista de idei e deschisa. Iar balta are pesti (fazani care pun botul la vrăjeală primarului).
  1
  23
  Raportează
 • postat de antitepari
  Vineri, 27 Aprilie 2018 08:48
  87.167.84.***
  O noua gluma proasta marca Pucheanu.
  3
  21
  Raportează
 • postat de Gogu
  Vineri, 27 Aprilie 2018 06:18
  86.124.206.***
  RUȘINEEEE.....
  3
  17
  Raportează
 • postat de Aderin
  Joi, 26 Aprilie 2018 23:43
  90.95.50.***
  Nu știm să ne gospodărim singuri, așteptăm ajutor și promisiuni de la alții care nici ei știu că nu se pot ține de cuvânt. Suntem de râsul lumii. Punct.
  3
  50
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Joi, 26 Aprilie 2018 23:40
  5.13.231.***
  Mai bine a-ti da drumul la zona libera si demara ceva fabrici in toata regula.... a plecat forta de munca spre Braila,.... pana si cinefilii... fapte nu vorbe...
  primarul actual a scazut reducerea de impozit de la 10 la 7% ... de 2 ani... si a mai marit o taxa cu 300%... nu dau nume nu pot. Ce pot sa zic nu sunt afectat.... dar moral si financiar este o nedreptate... sa nu faci NIMIC intr-un catun in care se putea face ceva... intr-un mandat! Eu unde stiu ca nu am sanse sa ma pricep, nu ma bag! Simplu! Asta e politica partidului.... taie, vinde, risipeste, insuseste! Ce pot sa spun... nimic de bine... economic la nivem mediu si macro de Romania... nici macar cat viseaza ala program de 40 de ani!
  5
  30
  Raportează
 • postat de Investitor serios
  Joi, 26 Aprilie 2018 22:00
  89.137.137.***
  Daca nu se construieste parc acvatic care sa fie folosit si iarna degeaba investitia. Vedeti cum e Paradisul Acvatic din Brasov si celelalte Aqualanduri.
  Tiroliana e o investitie buna. Sa fie amplasata in parcul de la turnul de televiziune si sa coboram pe tiroliana pana pe plaja. Asta e o idee geniala. Se mai poate amplasa o tiroliana pe faleza superioara si coborare pe faleza inferioara. Genial si asta. La cati trec pe faleza mereu ar fi clienti. Dupa ce ajungem pe faleza inferioara cu tiroliana la mal sa ne astepte o ambarcatiune sa faca o croaziera sau sa ne duca pana la Braila, Tulcea si retur. Pe vapor sa putem servi mici adevarati si bere nepasteurizata foarte rece iar muzica sa nu fie manea. De asemenea trebuie facut cat mai urgent bazinul olimpic. Cei de la Braila au deja.
  4
  37
  Raportează
 • postat de aurelian
  Joi, 26 Aprilie 2018 21:20
  90.149.65.***
  asta e pamflet...
  3
  27
  Raportează
 • postat de marius
  Joi, 26 Aprilie 2018 19:55
  41.58.197.***
  suntem tara unde au loc minuni zilnic. cred ca si de asta data, galatenii se vor minuna de naivitatea autoritatilor locale.
  3
  38
  Raportează
 • postat de aKBAR
  Joi, 26 Aprilie 2018 18:51
  79.115.217.***
  Lungiti degeaba boala. Mergeti in Cluj, Timisoara, Oradea, Brasov, Satu Mare sau Bucuresti si veniti cu temele facute.
  Cate din parcurile acvatice enumerate fost contruite de Karan ?
  2
  62
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.