UPDATE | Un italian de origine iraniană a pus mâna pe PLAJA DUNĂREA. Discuţii între autorităţi şi concesionarul ştrandului

UPDATE | Un italian de origine iraniană a pus mâna pe PLAJA DUNĂREA. Discuţii între autorităţi şi concesionarul ştrandului
Evaluaţi acest articol
(34 voturi)

UPDATE | „Dacă am autorizaţia de construire mâine, într-o lună şi jumătate deschid!”, a declarat ieri Mohammad Rezazadeh Kermani, cetăţean italian de origine iraniană, noul asociat şi administrator cu drepturi depline al firmei Karan Bussines&Finance, concesionarul „Plajei Dunărea”. Deocamdată, firma nu mai are nici certificat de urbanism, nu a depus documentaţia completă pentru autorizaţie de construire, dar a primit un răgaz de o săptămână pentru a prezenta un calendar de termene pe care să şi-l asume.

Situaţia Plajei „Dunărea”, concesionată de un an firmei Karan Bussines&Finance, a fost subiectul întâlnirii de ieri dintre primarul municipiului Galaţi Ionuţ Pucheanu şi noii reprezentanţi ai concesionarului, Mohammad Rezazadeh Kermani, cetăţean italian de origine iraniană, şi avocatul Bogdan Golgoţiu. „Expresia tandru, dar ferm, se aplică la discuţia pe care am avut-o în ultimele două ore. Nu a fost cea mai amicală, dar a fost foarte constructivă”, a declarat avocatul, care a refuzat prezenţa jurnaliştilor la întâlnire.

Se putea cere rezilierea

Conform clauzelor contractuale, Primăria ar fi putut cere în instanţă rezilierea contractului de concesiune a Plajei „Dunărea” deoarece a trecut un an de la semnarea documentului, dar Karan nu a depus documentaţia completă pentru emiterea autorizaţiei de construire în vederea începerii lucrărilor. Primarul Ionuţ Pucheanu a preferat să dea un termen de o săptămână firmei Karan pentru că, între timp, datele s-au schimbat: „Aflăm oarecum cu stupoare faptul că societatea Karan şi-a schimbat acţionariatul. Celebrul investitor, dl Gălăţanu, nu mai face parte din această societate. Eu sper că odată cu dl Gălăţanu să se fi înlocuit şi toată echipa extrem de slabă care a stat alături de dânsul, care n-a făcut nimic, iar puţinul pe care l-a făcut l-a făcut extrem de greşit! Tocmai pentru că Primăria îşi doreşte ca acest proiect să meargă mai departe, dincolo de problemele apărute în implementarea lui, am convenit după aproape două ore de discuţie cu noul acţionar să-i acordăm un termen de o săptămână, în care să vină în faţa Primăriei cu un scadenţar pe care să şi-l asume legat de obţinerea certificatului de urbanism şi a autorizaţiei de construire şi, evident, pentru a demara lucrările. Orice încălcare a termenelor va duce la rezilierea de comun acord a acestui contract. Dacă nu vom ajunge după această săptămână la un numitor comun, Primăria va demara procesul de reziliere a contractului pe cale legală”, a declarat edilul.

Noi angajamente

„Într-o săptămână depunem noul scadenţar şi ne obligăm, dacă nu îndeplinim aceste angajamente, renunţăm unilateral, cu acordul domnului primar, fără să mai ajungem la instanţă”, a declarat Kermani.

„Dl Kermani a intrat în acest proiect ca să-l facă să meargă! Este investitor, a salvat contractul când era în urmă cu plata redevenţelor”, a dat asigurări avocatul său.

Kermani a preluat plata redevenţei la Plaja „Dunărea” din septembrie anul trecut, iar în prezent deţine 50 la sută din părţile sociale ale firmei Karan, unde este asociat şi administrator cu drepturi depline

„Restul de 50 la sută este deţinut de soţia domnului Gălăţanu, dar sunt discuţii avansate pentru a prelua controlul”, a spus Golgoţiu.

Cine este noul investitor şi ce-a făcut

Kermani susţine că este arhitect de profesie, că a făcut piscine în Italia, un hotel de cinci stele din Mamaia şi un ansamblu hotelier în Costineşti. Avocatul lui a admis că numele lui Kermani a fost vehiculat în scandaluri sexuale, dar că investitorul şi-a reabilitat imaginea câştigând un litigiu cu „sursa acelor scandaluri”.

Kermani a declarat că, până în acest moment, a plătit din contul personal aproape 100.000 de euro pentru concesiune şi alte taxe locale, şi că a investit la Plaja „Dunărea” circa 300.000 de euro şi în proiecte, materiale de construcţie şi contracte încheiate. Investitorul a precizat că a oprit lucrările la Plaja "Dunărea" când a aflat că nu există autorizaţie şi că numai acest document lipseşte pentru a se apuca de lucru la bazin. „Dacă am autorizaţia mâine, într-o lună jumătate deschid!”, a spus Kermani.

Precizând că amânarea deschiderii Plajei aduce prejudicii mai mult pentru Karan decât pentru Primărie, avocatul Bogdan Golgoţiu a dat asigurări că se fac toate eforturile pentru ca măcar din a doua parte a verii plaja să fie deschisă, dar a refuzat să dea termene.


Situaţia Plajei „Dunărea”, concesionată de un an firmei Karan Bussines & Finance a fost subiectul întâlnirii dintre primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, city managerul Marius Humelnicu şi noii reprezentanţi ai concesionarului, Mohammad Rezazadeh Kermani, cetăţean italian de origine iraniană, şi avocatul Bogdan Golgoţiu. Iniţial, presa a fost invitată la analiză, însă reprezentanţii Karan au cerut ca discuţia cu autorităţile să fie privată, urmând ca ulterior să susţină o conferinţă de presă comună.

Conform clauzelor contractuale, Primăria municipiului Galaţi ar fi putut cere în instanţă rezilierea contractului de concesiune a Plajei „Dunărea”, încheiat cu firma Karan Bussines & Finance, deoarece compania nu a depus documentaţia necesară pentru obţinerea autorizaţiei de construire în vederea începerii lucrărilor. Ba mai mult, şi certificatul de urbanism a expirat!

Primarul a preferat însă să dea un termen de o săptămână firmei Karan, pentru că, între timp, datele s-au schimbat: „Aflăm oarecum cu stupoare faptul că societatea Karan şi-a schimbat acţionariatul. Celebrul investitor, dl Gălăţanu, nu mai face parte din această societate. Tocmai pentru că Primăria municipiului Galaţi îşi doreşte ca acest proiect să meargă mai departe, dincolo de problemele care au apărut în implementarea acestui proiect, în sensul că, până în momentul de faţă, Karan nu a depus diligenţele necesare pentru obţinerea autorizaţiei de construire. Am convenit după aproape două ore de discuţie cu noul acţionar să-i acordăm un termen de o săptămână, în care dumnealui să vină în faţa Primăriei cu un scadenţar pe care să şi-l asume legat de obţinerea certificatului de urbanism şi autorizaţiei de construire şi, evident, pentru a putea demara lucrările. Dacă nu prezintă într-o săptămână acest scadenţar sau orice ieşire din termenele asumate prin scadenţar va duce la rezilierea de comun acord a acestui contract, speranţa mea e fără a mai ajunge în instanţă”, a anunţat primarul Ionuţ Pucheanu.

„Într-o săptămână, depunem noul scadenţar şi ne obligăm, dacă nu îndeplinim aceste angajamente, să renunţăm unilateral cu acordul domnului primar, fără să mai ajungem la instanţă”, a declarat Kermani.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 26368 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 23:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.