Palatul Administrativ își deschide ușile pentru gălățeni, la inițiativa Asociației Mila 80

Palatul Administrativ își deschide ușile pentru gălățeni, la inițiativa Asociației Mila 80
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Asociația „Mila 80” vă propune o nouă incursiune în Galațiul de altădată. Duminică, 29 aprilie 2018, începând cu ora 15,00, sunteți așteptați la Palatul Administrativ (actualul sediu al Prefecturii), care a împlinit, în urmă cu doar două zile, 112 ani de la inaugurare.

Acum 112 ani întregul oraș se îmbrăca în straie de sărbătoare. Toți locuitorii, începând de la copii și până la autoritățile locale, forfoteau și puneau la punct ultimele detalii pentru cel mai important eveniment al începutului de secol. Urma să fie inaugurată cea mai impunătoare construcție din istoria orașului - Palatul Administrativ al Județului Covurlui.

Timp de doi ani se lucrase neîntrerupt la edificiul construit pe strada Domnească dintre Casa Sacomano și fosta Prefectură. Pe locul fostului teatru se ridicase un colos care avea să devină unul dintre simbolurile Galațiului. Făcut după planurile celui mai renumit arhitect român, Ion Mincu, Palatul a fost inaugurat în data de 27 aprilie 1906 în prezența Alteţelor Lor Regale, Principele Ferdinand şi Principesa Maria, însoţiţi de numeroși oameni politici.

La temelia clădirii, alături de pergamentul inaugural, a fost aşezată şi o monedă din timpul domnitorului Bogdan al III-lea (fiul și succesorul lui Ștefan cel Mare), donată de D.A. Sturdza, prezent la festivitate în calitate de prim-ministru.

Acum, la 112 ani distanță, continuăm tradiția începută primăvara trecută. Ne-am propus să rememorăm și să cinstim momentul așa cum se cuvine. Palatul Administrativ își deschide ușile astfel încât gălățenii să poată reintra în atmosfera festivă, să calce pe urmele personajelor istorice care i-au trecut pragul și să trăiască o experiență unică.

Vă așteptăm duminică, 29 aprilie, cu brațele și inimile deschise!

Accesul la această acțiune este gratuit (clădirea are regim semimilitarizat și intrarea se va face pe baza Cărții de Identitate, minorii trebuie însoțiți de părinți/bunici).

Mulțumim pentru deschidere și colaborare Instituției Prefectului - Județul Galați”, au anunțat organizatorii într-un eveniment creat pe Facebook - https://www.facebook.com/events/1926780394300127/.

Citit 5605 ori Ultima modificare Duminică, 29 Aprilie 2018 16:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.