UPDATE | Concesionarul Plajei Dunărea cere DESPĂGUBIRI pentru a fi de acord cu rezilierea contractului cu Primăria

UPDATE | Concesionarul Plajei Dunărea cere DESPĂGUBIRI pentru a fi de acord cu rezilierea contractului cu Primăria
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

„Suntem pe drumul normal pentru rezilierea acestui contract de concesiune a Plajei Dunărea, urmând paşii legali”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, în această seară, în emisiunea „Deschide lumea” de la Realitatea Tv Galaţi-Brăila. Edilul a dezvăluit că şi investitorul ar fi de interesat să renunţe la zona de agrement, dar cu condiţia de a primi despăgubiri.

Potrivit lui Ionuţ Pucheanu, după ce comisia municipalităţii va consemna mâine, într-un proces-verbal de constatare, obiectivele realizate de concesionar, firma Karan Business & Finance SRL, la Plaja "Dunărea", joi, 31 mai, investitorul ar urma să fie invitat să preda de bună-voie zona de agrement. Primarul spune că, în cele 30 de zile de când Primăria a notificat concesionarul Plajei „Dunărea” să realizeze toate investiţiile asumate în contract, s-au primit două adrese. „Ultima adresă ne lasă de înţeles că au acceptat şi dumnealor situaţia în care se află, şi că o formă de reziliere, din care nici dumnealor nu vor pierde foarte mult, i-ar interesa. Ei cer nişte despăgubiri. Despăgubiri pe care nu le putem acorda pentru că acolo nu s-a întâmplat aproape nimic. În afară de faptul că s-a adus nişte nisip, s-a dat o vopsea la bazinul de copii, care a rămas cu aceeaşi suprafaţă betonată, şi a apărut o scenă într-o parte a plajei, eu nu ştiu să se fi făcut cine ştie ce. De dat bani nu se pune problema câtuşi de puţin!”, a declarat primarul.

Păcăleală

Primarul a dezvăluit că i-a sugerat lui Mohammad Rezazadeh Kermani, cetăţean italian de origine iraniană, noul asociat şi administrator cu drepturi depline al firmei Karan, să facă o verificare contabilă a societăţii. „Eu cred că a aflat prea târziu pentru ce a dat dumnealui banii, în urma verificării contabile pe care i-am sugerat să o facă. Sunt extrem de multe societăţi care au venit la Primărie pentru că nu reuşesc să-şi ia banii pentru pază, energie electrică, constructori. Dacă îl întrebi pe dl Kermani, dumnealui spune că a plătit! I-am sugerat să verifice dacă banii au ajuns efectiv la aceste societăţi. Nu am garanţia a ceea ce spun, e doar o supoziţie, dar cred că săracul şi-a pus mâinile în cap când a ajuns să se uite în contabilitate!”, a declarat edilul.

„Nu e problema Primăriei păcăleala pe care i-a tras-o dl Gălăţanu acestui investitor, care mie mi-a lăsat senzaţia că ar fi dorit să continue, dar şi-a pus mâinile în cap când a aflat adevărul! Nu au decât să se fugărească! Primăria municipiului Galaţi este o instituţie extrem de respectabilă încât să nu intre în astfel de scandaluri. Nu vom urma decât calea legală pentru a intra în posesia acestor bunuri care să facă obiectul unei investiţii ulterioare. Din discuţiile avute cu avocaţii care ne reprezintă, avem încredere că într-o săptămână, două, trei, Primăria municipiului Galaţi va putea să dispună de proprietăţile ei aşa cum ar trebui”, a mai spus primarul.


În căutarea investiţiilor asumate de Karan. Comisie de constatare la PLAJA DUNĂREA | O comisie constituită la nivelul Primăriei municipiului Galaţi va descinde mâine, la ora 10,00, la Plaja "Dunărea", pentru a vedea în ce măsură concesionarul zonei de agrement, firma Karan Business & Finance, şi-a dus la îndeplinire obiectivele asumate prin contractul încheiat acum mai bine de un an. Vizita la Plaja "Dunărea" este justificată de faptul că duminică, 27 mai, a expirat termenul de 30 de zile de când Primăria municipiului Galaţi a notificat concesionarul să ajungă la zi cu investiţiile prevăzute în contract.

Misiunea comisiei este nu doar de a vedea "obiectivele îndeplinite", ci şi de a întocmi, cu această ocazie, un proces-verbal de constatare. "Dacă se va constata că nu sunt îndeplinite obligaţiile prevăzute în contractul de concesiune, SC Karan Business & Finance SRL va fi înştiinţat să predea către Primăria municipiului Galaţi bunurile concesionate", transmite administraţia locală într-un comunicat de presă.

Primarul Ionuţ Pucheanu dădea de înţeles, la ultima şedinţă a Consiliului Local, că municipalitatea ştie foarte bine care sunt paşii de urmat pentru a recupera zona de agrement din mâinile concesionarului.

Concesionarul Plajei Dunărea vinde toboganul cu piscină - CLICK AICI

Citit 9928 ori Ultima modificare Joi, 31 Mai 2018 01:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.