Când începe construcţia primului BLOC pentru angajaţii din Sănătate

Când începe construcţia primului BLOC pentru angajaţii din Sănătate
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

După ce, anul trecut, Consiliul Judeţean (CJ) a trecut în patrimoniul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL) o suprafaţă de teren de peste 5.000 de metri pătraţi, pentru construirea a două blocuri dedicate angajaţilor din Sănătate, aleşii judeţeni au aprobat, la recenta şedinţă, investiţia pe care CJ o va derula în paralel cu ridicarea primului bloc în curtea Spitalului Judeţean.

Conform contractului încheiat cu ANL, Consiliul Judeţean are obligaţia de a executa o serie de lucrări tehnico-edilitare, care depăşesc un milion de lei, printre care drum de acces, locuri de parcare şi, nu în ultimul rând, extinderea reţelei de apă, canalizare şi gaze naturale. Conform hotărârii adoptate de consilierii judeţeni, proiectul prevede „sistematizarea pe verticală a incintei, asigurarea accesului rutier şi pietonal în incinta blocurilor, realizarea de spaţii de parcare ce vor deservi blocurile de locuinţe, realizarea unei platforme pentru depozitarea containerelor de gunoi şi executarea de lucrări tehnico-edilitare: alimentare cu apă şi canalizare şi racord gaze naturale”. Potrivit preşedintelui Costel Fotea, Consiliul Judeţean va scoate la licitaţie, în perioada imediat următoare, contractul de lucrări, iar acestea se vor derula simultan cu cele ale Agenţiei.

„Estimez că în august, cel târziu la începutul lunii septembrie, va începe construcţia primului bloc. Consiliul Judeţean va elibera terenul în aproximativ trei săptămâni. Am obţinut şi PUD (Planul Urbanistic de Detaliu n.r.), care urmează a fi aprobat în şedinţa de luna aceasta a Consiliului Local”, ne-a declarat şeful CJ.

Amintim că, în luna februarie, Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) a atribuit contractul pentru ridicarea, la Galaţi, a primului bloc dedicat specialiştilor din Sănătate. Imobilul, care va avea 20 de apartamente (zece cu două camere şi zece cu o cameră), este proiectat şi construit de către asociaţia SC Consulting Grup Expert SRL Moineşti - SC Grup Consult Proiect SRL Moineşti, cu subcontractant SC Ideal Windows SRL (din comuna gălăţeană Vânători), iar valoarea contractului este de 2.499.000 de lei (fără TVA), potrivit datelor furnizate de ANL, la solicitarea "Vieţii libere". Contractul este derulat pe o perioadă de un an şi jumătate. Firmele câştigătoare au avut la dispoziţie trei luni pentru a realiza studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic, iar imobilul va fi construit în 16 luni. Asta înseamnă că, la finele anului viitor, primul dintre cele două blocuri ANL din curtea Spitalului Judeţean ar trebui să fie finalizat. Imobilul, care va avea trei etaje şi mansardă, va fi construit pe o suprafaţă de maximum 1.529 de metri pătraţi, iar lucrările tehnico-edilitare sunt suportate de către Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi, din bugetul propriu.

Citit 6929 ori Ultima modificare Luni, 11 Iunie 2018 18:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.