Anchetă la Uzina de Apă Nr. 1

Anchetă la Uzina de Apă Nr. 1
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Potabilitatea apei este monitorizată *

Închiderea Uzinei de Apă Nr. 1 va fi anchetată de către o comisie condusă de subprefectul judeţului Galaţi, Daniel Ovidiu Tudorache. Constituirea acestei comisii care va încerca să afle cauzele, dar şi consecinţele dispariţiei uzinei a fost ordonată ieri, de către reprezentantul Guvernului în teritoriu, Paul Florea, după ce, în prima parte a dimineţii, a fost „bombardat” cu informaţii legate de acest subiect.

„Dimineaţă i-am chemat pe directorul Apă Canal, Gelu Stan şi pe directorul tehnic Niţă Podaru, împreună cu şeful Direcţiei de Sănătate Publică, Valentin Boldea, pentru a-mi da o serie de explicaţii. Le-am precizat că aveau obligaţia să mă informeze despre acest eveniment pe care eu îl consider grav. Eu aveam informaţii că este depăşită cantitatea de sulfat de aluminiu în apă, dar dl Boldea m-a asigurat că la ora actuală calitatea apei este în parametri normali şi nu este periclitată sănătatea publică. Ancheta va stabili ce şi cum”, a declarat prefectul.

Comisia care va ancheta închiderea Uzinei de Apă este formată din reprezentanţi de la DSP, Gospodărirea Apelor, Inspectoratul de Construcţii şi de la Instituţia Prefectului.

CITEŞTE ŞI   O zi fără apă - dezastru economic pentru oraş

La finele acestei săptămâni, comisia va trebui să ştie care au fost elemente care au condus la apariţia avariei la Uzină, modul în care au fost respectate măsurile de punere în siguranţă a sistemelor şi dacă există garanţii în privinţa asigurării necesarului de apă pentru populaţie.

„Dacă Uzina de Apă nr. 2 rămâne sigura, în caz de avarie sau de reparaţie tehnologică programată, care e soluţia de alimentare cu apă? Aştept răspunsuri. Dezafectăm şi facem «Aqualand», dar pe viitor cum asigurăm apa?”, a punctat prefectul. Subprefectul a dat asigurări că apa este verificată şi monitorizată în permanenţă.

CITEŞTE ŞI   După 139 de ani, lacăt pe Uzina de Apă Nr. 1

„Sabotaj!”

Sursele care l-au informat pe prefect au ajuns şi la senatorul PDL Marius Necula care suspectează fie un sabotaj, fie incompetenţă.

„Am informaţii că Uzina Nr. 1 a fost sabotată. Cei care mi-au dat această informaţie sunt din interiorul Apă Canal. Uzina de apă nr. 2 nu are capacitate suficientă şi există mari suspiciuni privind concentraţia de sulfat de aluminiu din apa potabilă că este peste limitele admise. Vreau să ştiu cu exactitate dacă ne aflăm în faţa unui act de sabotaj premeditat pentru că cineva vrea 6 hectare pe care se află uzina sau este vorba doar de incompetenţă”, a spus Necula.

Răspunsurile i le va putea da chiar comisia constituită de prefect. Până atunci, un lucru e cert, terenul pe care este amplasată Uzina de Apă aparţine Consiliului Local.

Citit 2080 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.