Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
9 comentarii

UPDATE. Deşi la momentul la care a preluat conducerea organizaţiei municipale a PNL Galaţi, Ştefan Baltă era privit drept candidatul ideal la Primăria Galaţi, acesta nu s-a înscris în competiţia internă organizată de liberali în acest scop. Politicianul acuză că nu se simte susţinut de conducerea judeţeană a PNL Galaţi. În replică, George Stângă, liderul organizaţiei judeţene, afirmă că mai importantă decât susţinerea partidului este susţinerea gălăţenilor.

Consilierul local Onuţ Atansiu şi fostul consilier judeţean Petrişor Potec s-au înscris oficial în cursa internă pentru desemnarea candidatului PNL la Primăria municipiului Galaţi la alegerile din 2020. Candidaturile lor au fost validate prin vot secret, de către Biroul Permanent Local PNL cu câte 22 şi, respectiv, 11 voturi "pentru" din 24.
Competiţia internă a fost impusă de conducerea naţională a partidului, care va decide, până pe 15 martie, în urma unui sondaj, candidatul PNL la Primărie.
Surprinde faptul că liderul organizaţiei municipale PNL Galaţi, Ştefan Baltă nu s-a înscris în competiţie, mai ales că, într-un interviu acordat ziarului "Viaţa liberă" în luna iulie a acestui an, acesta declara că va candida la Primăria Galaţi dacă partidul i-o va cere: "Rămâne valabil ce am spus, dar mă interesează foarte mult să simt acea susţinere, iar partidul înseamnă, în primul rând, filiala judeţeană, nu Bucureştiul. Conducerea PNL de la Bucureşti mi-a solicitat inclusiv săptămâna trecută să-mi depun candidatura, dar am zis că eu nu lucrez cu Bucureştiul, ci cu Galaţiul. În prima fază, când am intrat în PNL, inclusiv la o conferinţă de presă cu preşedintele PNL Galaţi, s-a spus că eu aş fi candidatul ideal. În ultima perioadă, nu am simţit că mai există această dorinţă, cel puţin din partea conducerii filialei Galaţi. Şi nu are rost să îmi asum o bătălie internă la care nu ţin neapărat", spune Ştefan Baltă.
Politicianul afirmă că "s-a trezit puţin la realitate în privinţa jocurilor politice care se pot face în interiorul unui partid". Întrebat dacă există neînţelegeri cu liderul organizaţiei judeţene, George Stângă, Ştefan Baltă a replicat: "Nu pot să spun că există o colaborare extraordinar de bună, încercăm să păstrăm nişte limite. Pe mine mă interesează foarte mult ce se întâmplă pe municipiu şi mi-aş dori să fiu lăsat să fac treabă pe municipiu. Simt că nu sunt ajutat!".

Ce spune George Stângă

Contactat telefonic, liderul organizaţiei judeţene a PNL ne-a declarat: "Eu cred că datoria mea de preşedinte este să-i susţin pe toţi competitorii în mod egal şi să fiu un factor de echilibru, pentru a avea o competiţie corectă în interiorul PNL. Eu, unul, dacă aş candida vreodată la funcţia de primar, n-aş face-o pentru că m-ar susţine preşedintele partidului şi colegii, aş face-o dacă aş simţi că sunt susţinut de gălăţeni şi că pot face ceva pentru ei. Asta m-ar mâna pe mine în competiţie! Este importantă susţinerea partidului, dar cea mai importantă este susţinerea cetăţenilor, pentru că voturile membrilor de partid nu ne ajung pentru a câştiga funcţia de primar".

Ce şanse au aspiranţii PNL la Primărie

Întrebat despre şansele reale ale aspiranţilor PNL la Primărie, Ştefan Baltă s-a arătat rezervat: "În momentul acesta, cu oricare candidat, chiar şi în afara celor doi, şansele sunt foarte mici. Trebuie să recunoaştem că PNL nu este favorit în sondaje, acest lucru fiind, probabil, în cea mai mare parte din vina noastră. Noi ar trebui să ne luptăm mai mult pentru nevoile oamenilor din Galaţi, să venim cu mai multe idei, mai multe proiecte şi uşor-uşor, ca şi echipă, să creştem!".
De cealaltă parte, George Stângă se arată încrezător: "Eu sunt convins că PNL are potenţial şi poate câştiga Primăria municipiului Galaţi, indiferent cu care dintre cei doi candidaţi se va hotărî să se meargă în competiţie. Pentru că, în afară de un candidat, trebuie să demonstrăm că suntem o echipă! O singură persoană nu poate face faţă unei asemenea provocări".  


Onuţ Atanasiu, consilier local, şi Petrişor Potec, fost consilier judeţean, s-au înscris oficial în cursa internă pentru desemnarea candidatului PNL la Primăria municipiului Galaţi, la alegerile din 2020, şi au fost validaţi joi seara, prin vot secret, de către membrii Biroului Permanent Local PNL Galaţi. Atanasiu a primit 22 de voturi favorabile din 24, iar Potec - 11 voturi "pentru" din 24.

"Pe 15 martie, în urma unui sondaj făcut de conducerea de la Bucureşti, cel care va avea şansele cele mai mari şi potenţial de creştere va fi desemnat şi candidatul oficial pentru municipiul Galaţi", a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, liderul organizaţiei municipale a PNL Galaţi, Ştefan Baltă.

Într-un interviu acordat ziarului "Viaţa liberă" în luna iulie a acestui an, Ştefan Baltă declara că va candida la Primăria Galaţi dacă partidul i-o va cere. Politicianul îşi menţine declaraţia făcută atunci şi a explicat motivele pentru care nu şi-a depus candidatura în cadrul acestei competiţii interne: "Rămâne valabil ce am spus, dar mă interesează foarte mult să simt acea susţinere, iar partidul înseamnă, în primul rând, filiala judeţeană, nu Bucureştiul. Conducerea PNL de la Bucureşti mi-a solicitat inclusiv săptămâna trecută să-mi depun candidatura, dar am zic că eu nu lucrez cu Bucureştiul, ci cu cei din Galaţi. În prima fază, când am intrat în PNL, inclusiv la o conferinţă presă cu preşedintele PNL Filiala Galaţi s-a spus că eu aş fi candidatul ideal. În ultima perioadă, nu am simţit că mai există această dorinţă, cel puţin din partea conducerii filialei Galaţi. Şi nu are rost să îmi asum o bătălie internă la care nu ţin neapărat", spune Ştefan Baltă.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 6157 ori Ultima modificare Luni, 19 Noiembrie 2018 12:14

9 comentarii

 • postat de Raabis-Stefan Badita Joi, 13 Decembrie 2018 01:02 95.76.36.*** Link la comentariu
  0
  0

  aspirantii PNL la primaria galati au fix sanse: 0 barat!!!!

  Raportează
 • postat de dani Miercuri, 21 Noiembrie 2018 23:47 41.58.201.*** Link la comentariu
  0
  5

  politicienii ar trebui promovati numai daca au performante. multi sunt necunoscuti, spun mai nimic,dar au solutii,le discuta si nu le aplica. la fiecare patru ani,penibilii se transforma in cetateni onesti,garantand ca vor rezolva problemele orasului. clasa politica din romania un dezastru.

  Raportează
 • postat de DESPERADO Marți, 20 Noiembrie 2018 12:02 81.12.149.*** Link la comentariu
  3
  7

  Vrem un PRIMAR de dreapta la Galaţi, care să vină cu proiecte serioase şi să fie susţinut de majoritatea gălăţenilor şi de toate partidele de dreapta!

  Raportează
 • postat de NORDICUL Duminică, 18 Noiembrie 2018 12:21 5.13.137.*** Link la comentariu
  3
  14

  ASA ATI FACUT SI CU MARIUS STAN , DUPA CE L/AU VOTAT GALATENII , VOI PNListi L/ATI ABANDONAT CA NU VA FACUT PE PLAC , NU ERA PAPUSA ,,BOSSULUI ,, DE A FOST TERMINAT DE P.S.D.

  Raportează
 • postat de adi ilie Sâmbătă, 17 Noiembrie 2018 08:57 79.116.99.*** Link la comentariu
  6
  20

  un anti psd ist convins va spune ca acesti potentiali candidati vor fi votati doar de vacinii da apartament

  Raportează
 • postat de Turelta Sâmbătă, 17 Noiembrie 2018 08:48 95.76.1.*** Link la comentariu
  9
  32

  Nu stiu in ce partid mai este Marius Stan, dar cred ca ar fi cel mai potrivit ptr. a-si relua fotoliul de primar. De rezultatele muncii lui se bucura toti galatenii si, ce-i mai rau, si le aroga pesedistii. Ar fi o reabilitare necesara si sigur ca , asa cum il stim , va evita greselile. Cat despre presupusul conflict Stanga -Balta este unul fals , intrucat ultimul , dipa cum declara , nu tine la acest post.Cand nu esti decis la un lucru, nu-l mai incrca!

  Raportează
 • postat de marius Sâmbătă, 17 Noiembrie 2018 08:46 188.24.226.*** Link la comentariu
  3
  25

  Evitați să va mai gândiți la ciolan. Veniti cu proiecte realizabile si apoi veti vedea ce părere au galatenii. Doar cu vorbe , nu o sa primiti nimic nici la alegerile care vin. Vrem discutii concrete.

  Raportează
 • postat de florin Sâmbătă, 17 Noiembrie 2018 06:53 79.114.160.*** Link la comentariu
  4
  17

  Pai mai cautati in PSD poate gasiti un nou Ciumancenco!!Ma gindesc ca PSD-ul il va inlocui pe Pucheanu la alegerile viitoare si atunci PNL-ul va avea un candidat perfect!!!!!

  Raportează
 • postat de A.N. Vineri, 16 Noiembrie 2018 12:58 89.137.226.*** Link la comentariu
  12
  45

  Mult succes Marius Stan!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.