UPDATE | Ce spune Primăria Galați despre groapa reapărută pe Rizer
Foto: Iulia Kelt

UPDATE | Ce spune Primăria Galați despre groapa reapărută pe Rizer
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

UPDATE | Lucrarea de remediere a accidentului tehnic de strada Rizer a fost prost executată, dar se află încă în garanţie, ne-au declarat reprezentanţii Primăriei municipiului Galaţi, referitor la faptul că, la doar cinci luni de la finalizarea intervenţiei, asfaltul s-a tasat în acelaşi loc. În opinia autorităţilor, compactarea nu a fost executată corespunzător, motiv pentru care firma care a executat anul trecut lucrarea va fi obligată să o refacă pe propria cheltuială. Reamintim că pentru astuparea gropii care, din februarie şi până în august 2018, a blocat circulaţia pe strada Rizer, în spatele Spitalului Militar, Primăria a încheiat un contract asocierea SC Romsit Construct SRL Galaţi - SC SPC Elite Consulting SRL Iaşi, în valoare totală de 143.574 de lei cu TVA, adică peste 30.000 de euro.


Astupată cu 30.000 de euro, groapa de pe Rizer se întoarce, după cinci luni (FOTO) | Săptămâna trecută, Primăria municipiului Galaţi nu apucase încă să facă recepţia lucrării în valoare de 30.000 de euro prin care, în 2018, s-a remediat accidentul tehnic de pe strada Rizer. Deşi n-au trecut decât cinci luni de la data la care groapa a fost astupată, ea a reapărut, în acelaşi loc.

"Ştiţi groapa aceea de pe strada Rizer, din cauza căreia a fost deviat traseul de transport 28? Acela despre care scriaţi că e în continuare deviat, deşi groapa a fost astupată? Ei bine, strada Rizer s-a surpat din nou, în acelaşi loc", a fost mesajul pe care l-am primit ieri la redacţie din partea unui cititor al ziarului "Viaţa liberă".

După cum aveam să constatăm ieri, pe strada Rizer, carosabilul s-a tasat, iar petecul de asfalt turnat cu ocazia remedierii accidentului tehnic s-a desprins. Şi chiar dacă autobuzele nu mai trec pe acolo, artera este tranzitată de autoturisme.

Istoria, pe scurt

Strada Rizer, a cărei modernizare în valoare de peste 6,1 milioane de lei a fost recepţionată în mai 2016, s-a luptat, mai bine de jumătate din anul 2018, să scape de groapa uriaşă cu care s-a pricopsit în luna februarie. Aceeaşi firmă care a executat lucrările de modernizare s-a ocupat şi de remedierea accidentului tehnic, după cum a fost numită, oficial, surparea.

"Accidentul tehnic a fost cauzat de exfiltraţiile masive de apă uzată în subteran, din colectorul de canalizare neînlocuit datorită poziţionării acestuia sub canalul CET. În urma investigaţiilor făcute de către SC Apă Canal SA, s-a constatat că tronsonul respectiv de canalizare nu poate fi reparat şi trebuie înlocuit între căminele realizate monolit, de o parte şi de alta a liniei de termoficare, cămine ce au fost realizate în cadrul investiţiei «Modernizare strada Rizer»", explica Primăria, în caietul de sarcini, motivele pentru care strada se pricopsise cu o groapă.

De remedierea accidentului s-a ocupat asocierea SC Romsit Construct SRL Galaţi - SC SPC Elite Consulting SRL Iaşi, valoarea finală a contractului fiind de 143.574 de lei cu TVA, adică peste 30.000 de euro. Abia pe 20 august, groapa a dispărut.

Recepţia lucrării nu se făcuse încă săptămâna trecută, Biroul de presă al Primăriei explicând că încă se lucrează la documente. Acum ar fi cazul să se lucreze la astuparea noii gropi!

Citit 8332 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019 00:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.