Primarul comunei Rădeşti a încetat din viaţă

Primarul comunei Rădeşti a încetat din viaţă
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Comuna gălăţeană Rădeşti a rămas, de ieri, fără primar. Ioan Porumb, primar PSD cu o vastă experienţă administrativă, a decedat. Pe reţelele de socializare au curs mesaje de condoleanţe şi regret din partea membrilor PSD şi a celor apropiaţi.

Îndoliaţi de pierderea primarului de cursă lungă pe care l-au avut, cetăţenii se întreabă dacă şi mai ales când ar putea fi chemaţi la urne pentru a-şi alege un nou gospodar în fruntea comunei.

Conform legii, pe baza referatului întocmit de secretarul comunei, prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol, va semna ordinul de încetare prin deces a mandatului de primar. Ordinul va ajunge la Autoritatea Electorală Permanentă, care va elabora propunerea privind stabilirea datei alegerilor pentru funcţia de primar al comunei Rădeşti şi calendarul aferent scrutinului. Guvernul va fi cel care va stabili, prin hotărâre, când vor fi organizate alegeri în comuna gălăţeană rămasă fără primar, dar şi în celelalte unităţi administrative din ţară aflate în aceeaşi situaţie.

Citit 3928 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Martie 2019 16:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.