Parc de distracţie şi chioşcuri, pe Faleza Inferioară. Licitaţie pentru 18 amplasamente (FOTO)
Foto: Iulia Kelt

Parc de distracţie şi chioşcuri, pe Faleza Inferioară. Licitaţie pentru 18 amplasamente (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Un parc de distracţie, două tonete pentru îngheţată, trei chioşcuri de unde veţi putea cumpăra dulciuri sau produse de patiserie, alte două pentru băuturi răcoritoare şi sucuri şi încă două puncte în care veţi putea închiria biciclete, triciclete sau maşinuţe. Acestea sunt cele zece amplasamente de pe Faleza Inferioară scoase la licitaţie de Primăria municipiului Galaţi pentru atribuirea de licenţe de ocupare a domeniului public.

Printr-un anunţ postat pe portalul propriu, Primăria municipiului Galaţi anunţă că, până pe 29 martie, ora 14,00, aşteaptă ofertele în plic în cadrul licitaţiei publice pentru atribuirea de licenţe de ocupare a domeniului public pentru 18 amplasamente, aprobate prin dispoziţia primarului.

Din cele 18 amplasamente, zece sunt situate pe Faleza Inferioară şi au următoarele destinaţii: parc de distracţii (un amplasament), închiriere bunuri recreaţionale (două amplasamente), comercializare îngheţată (două amplasamente), comercializare produse zaharoase sau de patiserie (trei amplasamente), comercializare băuturi răcoritoare/sucuri (două amplasamente).

Pe listă mai apar: Parcul Viva, Orăşelul Copiilor şi Complexul Comercial Ţiglina I - cu câte un amplasament pentru comercializare îngheţată, strada Domnească, Aleea pietonală P-uri - cu două amplasamente pentru vânzare înghețată şi răcoritoare, dar şi strada Brăilei, aferent blocului C8, strada George Coşbuc, zona Cimitirului "Eternitatea" şi bulevardul Traian Vuia, Micro 38 - cu câte un amplasament pentru comercializare flori.

Şedinţa publică de licitaţie va avea loc pe 1 aprilie, la sediul Primăriei. Nu e nicio păcăleală, administraţia locală explică negru pe alb de ce face acest lucru: "Scopul atribuirii de licențe de ocupare pentru aceste amplasamente îl reprezintă atragerea de noi venituri la bugetul local și în vederea asigurării unor servicii complete pentru cetățenii din municipiul Galați prin amplasarea de construcții provizorii". Deci chioşcuri!

Controversele de anul trecut

Anul trecut, tot în primăvară, Primăria municipiului Galaţi lansase o licitaţie similară, dar pentru 25 de chioşcuri a câte cinci metri pătraţi fiecare, pe Faleza Inferioară a Dunării. În aceeaşi zi, municipalitatea a renunţat la licitaţie. Autorităţile promiteau atunci că "până la momentul în care Primăria va putea pune la dispoziţia doritorilor, într-un concept unitar, locuri pentru comerţ stradal sau alimentaţie publică, aceasta licitaţie este anulată".

Ulterior, însă, au fost scoase la licitaţie zece amplasamente pe Faleza Inferioară, aceleaşi care sunt licitate acum.

Citit 6372 ori Ultima modificare Luni, 18 Martie 2019 00:05

17 comentarii

 • postat de Iulian
  Duminică, 17 Martie 2019 16:32
  109.166.134.***
  Doresc si un centru colectare fier vechi si preturi din dunăre
  1
  8
  Raportează
 • postat de Florea E.
  Duminică, 17 Martie 2019 14:20
  91.219.238.***
  Nu mai distrugeti Faleza cu chioscuri si tarabe. Si nici celelalte locatii din oras.
  Lasati atmosfera Falezei asa cum este ea.
  2
  11
  Raportează
 • postat de Pavel
  Duminică, 17 Martie 2019 13:01
  185.220.101.***
  Asa au inceput si asa au facut ticalosii si in restul Galatiului atunci cand au umplut orasul de chioscuri mizerabile, constructii hidoase, mizerabile, de exemplu umplusera cu chioscuri parculetul de langa Spitalul de copii, DE NICI NU SE MAI VEDEA PARCUL, fiindca marlanii de pe atunci cu "aprobare/dezlegare" de la administratiile naibii dadusera "autorizatii" pentru marlanie. Asa cred ca se va intampla si cu Faleza, va fi napadita de marlanie, de gunoaie, de nesimtire, de golanie, si asta numai prin "bunavointa" "istetilor" de prin primarie care nascocesc astfel de aberatii, fiindca altceva mai bun nu stiu sa propuna ei pentru modernizarea orasului, pentru emanciparea urbei.
  2
  9
  Raportează
 • postat de Lavinia
  Duminică, 17 Martie 2019 12:02
  185.165.168.***
  Mai desteptilor din primarie...aveti numai idei traznite si tampe in cap. Faleza trebuie sa ramana o oaza de liniste. Nu mai distrugeti spatiile de pe Faleza si mai ales nu mai distrugeti spatiile verzi de pe Faleza umplandu-le cu tot felul de constructii de chioscuri hidoase.

  Se aude, zevzecilor de prin primarie. Acolo trebuie sa ramana un loc de relaxare. Faleza nu e loc de distractii. Puneti draq "parcul de distractii" din mintea voastra sub geamurile alesilor urbei. Sa vedem daca le convine.

  Mars cu ideeile voastre cretinoide. Vreau sa ma plimb pe Faleza in tihna, fara sa miroasa a mici sfaraind si fara sa duhneasca a bere si a pisati. Am ajuns sa punem "parc de distractii" pe Faleza ca sa inceapa sa puta a urina pe dupa constructiile respective.

  Sa nu indrazneasca sa faca o astfel de prostie...ca altfel, sa faca bine sa-si ia toate "jucariile" si sa se care toti acasa(putere+opozitie locala). Netrebnicilor.

  Mintea voastra este un "parc de distractii" si nu in sensul pozitiv ci in sensul ca e un "parc de distractii de nebunie". Ce draq, am ajuns sa nu ne mai putem duce sa ne plimbam linistiti cu copii, cu animalele pe Faleza ca trebuie sa rasune "parcurile de distractii" si galagia, golania...din capul unora.

  Nici sa nu indrazneasca sa faca asa ceva si sper ca Viata Libera sa fie in acest caz portavocea noastra catre urechile "aiuritilor" de prin administratia locala. NU VREM "PARC DE DISTRACTII" PE FALEZA.

  Faleza Inferioara trebuie sa ramana un loc liber, aerisit, nu imbacsit de chioscuri marlanesti, chioscuri de marlani. Galatenii incearca sa scape de chioscuri si de constructiile marlanesti, iar ei vor sa mai construiasca altele si mai ales fix in cel mai nepotrivit loc. Voi cred ca aveti ceva probleme cu capu, ori este o gluma proasca("antrenament pentru 1 aprilie"). Ca altfel nu-mi explic de unde atata tampenie in gandire.

  Ce "destept" a venit cu ideea asta tupeista, golaneasca?
  2
  8
  Raportează
 • postat de popa
  Duminică, 17 Martie 2019 08:30
  109.96.134.***
  Nu vrem tiganie pe faleza.Lasati-o libera!Am scapat de tiganiile de pe Brailei si le mutam pe faleza .Exista posibilitatea de un suc sau inghetata si acum.Faceti parcuri de distractie in alte zone.Protestam!
  4
  11
  Raportează
 • postat de Ictav
  Duminică, 17 Martie 2019 08:27
  5.13.215.***
  Dragă Administrație locală , distrugeți tot . Dar tot și repede , Gata a-ți terminat cu centrul orașului ? Arhitectul sef este mulțumit? Felicitări....
  2
  9
  Raportează
 • postat de Keanu Pu
  Duminică, 17 Martie 2019 08:02
  5.13.190.***
  Bagati si pacanele!!!
  1
  7
  Raportează
 • postat de v.t.
  Sâmbătă, 16 Martie 2019 21:41
  89.137.137.***
  Faleza e un loc unde lumea trebuie sa vina pentru liniste , natura, relaxare. Daca adunati acolo toti needucatii o sa fie numai gunoaie, mizerie, vandalism. Unde creti ca vor atunca ambalajele cei care consuma? La cos? Nici vorba. Pe unde apuca. Putini sunt civilizati in orasul asta. Faleza trebuie sa fie un loc mai intim si mai aerisit cu multa natura, pomi, verdeata, flori.
  1
  24
  Raportează
 • postat de Zola
  Sâmbătă, 16 Martie 2019 21:19
  79.116.98.***
  VREM FALEZA FARA CHIOSCURI SI TIGANEALA IEFTINA! Va rugam sa reconsiderati si sa anulati proiectul cu cele 10 chioscuri pe domeniul public!Vrem sa ne plimbam in liniste. Pastrati parcul in forma initiala fara chiciuri si deteriorarea
  1
  21
  Raportează
 • postat de Moise Gheorghe
  Sâmbătă, 16 Martie 2019 13:14
  89.136.187.***
  Faleza inferioara in zilele de sambata si duminica,este cea mai aglomerata zona din Galati.Un amestec de multi familisti
  iesiti la plimbare,biciclisti(unii vitezisti)si rolisti.Primaria Galati,poarta oare vreo raspundere in caz de accidente ce se pot
  produce intre aceste categorii de plimbareti?De ce nu se separa aceste categorii?
  Daca se vor amplasa chioscuri in acest spatiu,aglomeratia va deveni mai mare.
  Nu conteaza mai mult sanatatea si siguranta copiilor si a parintilor,iesiti la plimbare?
  2
  28
  Raportează
 • postat de Alergatorul de pe Faleza
  Sâmbătă, 16 Martie 2019 12:56
  82.77.20.***
  Lasati faleza curata! Fara chioscuri, tarabe si cotete, fara atmosfera de balci! Daca si asa Faleza este lasata de izbeliste si nu se face nimic pentru a se opri prabusirea ei in Dunare, macar sa fie aerisita si curata.
  5
  43
  Raportează
 • postat de Maxim
  Sâmbătă, 16 Martie 2019 10:54
  188.24.192.***
  Lasati faleza in pace, vrem sa ne plimbam in natura, in liniste.
  5
  35
  Raportează
 • postat de cineva
  Sâmbătă, 16 Martie 2019 09:44
  109.103.136.***
  Emil Cioran afirma următoarele: "N-am întâlnit om care să aibă o mai slabă aderenţă la valori decât românul.


  Inainte de aceasta decizie a consultat primarul un arhitect peisagist ?( cine mama naibii o sa-l mai aleaga )
  Dugheana pestrita si inclinata n-are ce cauta pe faleza.
  1
  26
  Raportează
 • postat de alina
  Sâmbătă, 16 Martie 2019 09:36
  5.13.156.***
  Sa dispara chioscul de la colt sa vina pe faleza ...
  13
  4
  Raportează
 • postat de Sandu
  Sâmbătă, 16 Martie 2019 09:02
  5.13.171.***
  Atmosfera de balci pentru taranii de oras!
  4
  29
  Raportează
 • postat de Buimac
  Sâmbătă, 16 Martie 2019 08:37
  5.13.162.***
  Licente...licitatii...taxe....

  Ce sunt alea bai frate cladiri de birouri ?? Atata birocratie si abrambureala pentru niste tonete ametite!
  Ce ne mai place hartogaraia!

  Dati dracului o adeverinta sa se UMPLE faleza cu tonete ca aiba lumea o modalitate de a face un ban daca vrea. Sa fie oferta diversificata.


  Nu.
  Mai bine ca zanaticul ala cu "anulat copacii".
  Auzi la el. Ba si asa e ciment gri cu blocuri GRI pe sosele GRI.
  Lasa dreaq pomii acolo.
  Auoleu arhitectii lu' peste...

  La fel ca netotul ala cu planul urbanistic care cisa la dale de marmura GRI ca la cimitir.
  4
  11
  Raportează
 • postat de profesor
  Sâmbătă, 16 Martie 2019 00:48
  213.233.85.***
  Iar cotete prin tot orasul ? Abia mai scapasem de ele. Durbaca are un vrednic urmas...iar galatenii care uita cine a uratit orasul sunt condamnati sa retraiasca la nesfarsit acelasi scenariu balcanic.

  PS
  Reabilitati centrul istoric, acolo se pot face spatii comerciale si de agrement remarcabile, reabilitati strazile corect, cu borduri din granit, pante corecte si canalizari bine amplasate, eliminati toste cablurile de pe stalpi, fasonati sau anulati copacii pentru ca strica arhitectura.
  8
  58
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.