Parc de distracţie şi chioşcuri, pe Faleza Inferioară. Licitaţie pentru 18 amplasamente (FOTO)
Foto: Iulia Kelt

Parc de distracţie şi chioşcuri, pe Faleza Inferioară. Licitaţie pentru 18 amplasamente (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Un parc de distracţie, două tonete pentru îngheţată, trei chioşcuri de unde veţi putea cumpăra dulciuri sau produse de patiserie, alte două pentru băuturi răcoritoare şi sucuri şi încă două puncte în care veţi putea închiria biciclete, triciclete sau maşinuţe. Acestea sunt cele zece amplasamente de pe Faleza Inferioară scoase la licitaţie de Primăria municipiului Galaţi pentru atribuirea de licenţe de ocupare a domeniului public.

Printr-un anunţ postat pe portalul propriu, Primăria municipiului Galaţi anunţă că, până pe 29 martie, ora 14,00, aşteaptă ofertele în plic în cadrul licitaţiei publice pentru atribuirea de licenţe de ocupare a domeniului public pentru 18 amplasamente, aprobate prin dispoziţia primarului.

Din cele 18 amplasamente, zece sunt situate pe Faleza Inferioară şi au următoarele destinaţii: parc de distracţii (un amplasament), închiriere bunuri recreaţionale (două amplasamente), comercializare îngheţată (două amplasamente), comercializare produse zaharoase sau de patiserie (trei amplasamente), comercializare băuturi răcoritoare/sucuri (două amplasamente).

Pe listă mai apar: Parcul Viva, Orăşelul Copiilor şi Complexul Comercial Ţiglina I - cu câte un amplasament pentru comercializare îngheţată, strada Domnească, Aleea pietonală P-uri - cu două amplasamente pentru vânzare înghețată şi răcoritoare, dar şi strada Brăilei, aferent blocului C8, strada George Coşbuc, zona Cimitirului "Eternitatea" şi bulevardul Traian Vuia, Micro 38 - cu câte un amplasament pentru comercializare flori.

Şedinţa publică de licitaţie va avea loc pe 1 aprilie, la sediul Primăriei. Nu e nicio păcăleală, administraţia locală explică negru pe alb de ce face acest lucru: "Scopul atribuirii de licențe de ocupare pentru aceste amplasamente îl reprezintă atragerea de noi venituri la bugetul local și în vederea asigurării unor servicii complete pentru cetățenii din municipiul Galați prin amplasarea de construcții provizorii". Deci chioşcuri!

Controversele de anul trecut

Anul trecut, tot în primăvară, Primăria municipiului Galaţi lansase o licitaţie similară, dar pentru 25 de chioşcuri a câte cinci metri pătraţi fiecare, pe Faleza Inferioară a Dunării. În aceeaşi zi, municipalitatea a renunţat la licitaţie. Autorităţile promiteau atunci că "până la momentul în care Primăria va putea pune la dispoziţia doritorilor, într-un concept unitar, locuri pentru comerţ stradal sau alimentaţie publică, aceasta licitaţie este anulată".

Ulterior, însă, au fost scoase la licitaţie zece amplasamente pe Faleza Inferioară, aceleaşi care sunt licitate acum.

Citit 7012 ori Ultima modificare Luni, 18 Martie 2019 00:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.