Termen de valabilitate prelungit pentru vechile abonamente Transurb

Termen de valabilitate prelungit pentru vechile abonamente Transurb
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Pentru că abia pe 8 aprilie va începe eliberarea noilor abonamente Transurb, operatorul public a anunţat că, în perioada 1-15 aprilie 2019, toate persoanele care beneficiază de facilităţi la transportul public vor putea circula în baza vechiului abonament de călătorie, al cărui termen de valabilitate expiră astăzi, 31 martie 2019.

Transurb subliniază că persoanele care obţin salariul minim pe economie pot circula cu mijloacele de transport în comun în perioada 1-15 aprilie 2019 în baza actului de identitate şi a adeverinţei de la angajator din care să rezulte venitul lunar încasat. Persoanele înregistrate ca şomeri neindemnizaţi vor putea circula în perioada 1-15 aprilie pe baza actului de identitate şi a adeverinţei din care să reiasă că sunt în evidenţa AJOFM ca şomeri neindemnizaţi.

Facilităţi noi

Aşa cum aţi putut citi în ziarul “Viaţa liberă”, Consiliul Local a stabilit un nou set de facilităţi în transportul public local cu Transurb.
Astfel, vor plăti doar un leu pentru abonamentul pe o linie: persoanele fără venituri cu vârsta peste 65 ani, pensionarii care cumulează venituri din pensie de până la 2.080 de lei, elevii din învăţământul obligatoriu profesional şi liceal acreditat/autorizat din municipiul Galaţi, studenţii înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, în instituţiile de învăţământ superior acreditate, în vârstă de până la 26 ani, din municipiul Galaţi şi şomerii indemnizaţi şi neindemnizaţi.

Pensionarii care cumulează venituri din pensie cuprinse între 2.081 şi 3.500 de lei brut/lună, vor plăti 50 la sută, adică 25 de lei/lună, pe abonamentul pe o linie, iar pensionarii care cumulează venituri din pensie peste 3.500 de lei brut/lună îşi vor putea cumpăra abonament pe o linie cu preţul redus cu 25 la sută, adică plătind 37,50 de lei/lună.

Persoanele care încasează salariul minim pe economie de 2.080 lei brut/lună beneficiază de abonament pe o linie cu preţul redus cu 75 la sută, adică vor plăti 12,50 de lei/lună.

Gratuitatea abonamentului pe o linie este prevăzută doar pentru pensionarii de invaliditate care nu beneficiază de facilităţile prevăzute de Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, şi de Hotărârea Consiliului Local nr. 126/2007 privind aprobarea modalităţii de acordare a gratuităţii precum şi cuantumul acesteia pe mijloacele de transport în comun pentru persoanele cu handicap accentuat și grav, însoţitorii, asistenţii personali și asistenţii personali profesioniști ai acestora.

Citit 4662 ori Ultima modificare Luni, 01 Aprilie 2019 18:05

1 comentariu

 • postat de Teo Chirvase
  Duminică, 31 Martie 2019 09:49
  188.24.197.***
  Sa le distribuie de Paste! Tot cu cozi, desigur...

  Teo C.
  1
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.