Trofeele anului 2009

Trofeele anului 2009
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un istovitor an politic - cu europarlamentare, prezidenţiale, două referendumuri, un referendum parţial la Şiviţa şi alegeri parţiale la Fundeni - îşi ţine alocuţiunea finală.

E timpul să decernăm, simbolic, trofeele politichiei gălăţene. Sperăm că nominalizaţii au suficient umor, înţelepciune politică şi diplomaţie pentru a le accepta:

Trofeul “Închizătorul de drumuri”

Păunaşul Codrilor şi-a găsit un tiz la Prefectură. Păun(aş)ul zăpezilor, prefectul Cosmin Păun (FOTO 1) îşi merită pe deplin trofeul “Închizătorul de drumuri” pentru ordinul cu care de marţi, ora 22.00 şi până joi, ora 8.00 a blocat tot ce mişcă în judeţ, provocând o imensă isterie.

Îi mai alăturăm şi urările de bine ale celor 800 de oameni rămaşi vreme de 20 de ore la “conservare” în viscol, la Vameş, fără papă, fără apă.

Medalia „Hopa Mircică!”

Mircea Toader, liderul PD-L Galaţi, a ajuns după fiecare rundă de alegeri „Hopa Mircică”, deoarece cade, şi apoi se ridică.

Decapitat de Emil Boc după locale, şi-a recăpătat funcţia de lider, dar era cât pe-aci să păţească la fel după europarlamentare, Galaţiul fiind pe lista codaşelor naţionale la voturi.

A scăpat, fiind pus sub "supravegherea specială" a ministrului Adriean Videanu. Hopa Mircică!

Votul uninominal... de blam

Pentru „discreţia” cu care s-au manifestat parlamentarii PSD, pentru faptul că au tăcut mâlc de când au fost aleşi, în noiembrie 2008, şi până acum, pentru că nu i-am văzut la ochi (cu două excepţii, Florin Pâslaru şi Dan Nica) le oferim călduros un mare vot. De blam!

Diploma „Un autocar pentru altădată”

Vicepremierul Dan Nica şi-a câştigat locul în istoria recentă a politicii româneşti, ca fiind cuiul lui Pepelea într-o casă a unei coaliţii PSD-PD-L divorţate înaintea actului căsătoriei.

Dacă trofeul „Cuiul lui Pepelea” şi l-a câştigat singur, noi îi oferim Diploma „Un autocar pentru altădată”, pentru autocarele pe care le-a vestit şi care nu s-au văzut. Îi transmitem dorinţa fierbinte de a vedea realizat şi scenariul de la europarlamentare:

„Imaginati-vă că unde vedeţi un copac, în spatele lui se află şi un poliţist în civil”. O, ce bine-ar fi să ne simţim aşa de în siguranţă pe străzi şi în casele noastre!

Insigna „Viceprimarul OZN”

Viceprimarul liberal Mircea Cristea vorbea, într-un interviu acordat ziarului nostru, despre OZN-uri:

„Primarul,  viceprimarii şi oamenii care lucrează în Primărie nu au farfurii zburătoare; şi noi mergem pe aceleaşi străzi. Pentru mine este o experienţă foarte interesantă închiderea străzilor, pentru că îmi caut drum prin Galaţi pe străzi pe care nu am fost niciodată”.

Din păcate, tot „meteorică” a fost şi activitatea lui, şi prezenţa la diferite manifestări publice - gen Scrumbia, Zilele Galaţiului, Premiile municipiului - pe care funcţia ar fi impus-o.

Menţiunea pentru acrobaţie

Un premiu special avem pentru deputatul PSD Florin Pâslaru, pentru acrobaţie. Iată-l în FOTO 3, surprins într-o adevărată cascadorie, ieşit pe geamul maşinii aflate în mişcare. Dacă-l vede Sergiu Nicolaescu, sigur îl distribuie în următorul său film!

Urări de bine tuturor politicienilor gălăţeni, premianţi sau nu şi să ne vedem sănătoşi la anul!

Citit 966 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.