Lift schimbat şi bloc anvelopat cu fonduri europene

Lift schimbat şi bloc anvelopat cu fonduri europene
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Anveloparea imobilului, termohidroizolarea terasei, înlocuirea tâmplăriei cu profile PVC de culoare albă cu geamuri termohidroizolante şi înlocuirea liftului cu un altul adaptat şi nevoilor persoanelor cu dizabilităţi sunt cele mai importante lucrări de care a beneficiat blocul de locuinţe G8 din Micro 18. Proiectul de creştere a performanţei energetice a acestui bloc, finanţat cu fonduri europene, a ajuns la final, anunţă Primăria municipiului Galaţi.

Potrivit administraţiei locale, cei care locuiesc în cele 41 de apartamente ale blocului G8 vor beneficia condiţiilor de igienă şi confort termic interior, reducerea pierderilor de căldură și a consumurilor energetice, reducerea costurilor de întreținere pentru încălzire și apă caldă de consum.
Valoarea totală a proiectului se ridică la 920.473 de lei, din care valoarea contribuției din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 552.284 de lei.
Trebuie spus că municipalitatea are în implementare şi un alt proiect pentru creșterea performanței energetice a blocului de locuințe G1, aferent Asociației de Proprietari nr. 388, în valoare de 870.894 de lei.
Primăria municipiului Galați a depus cereri de finanțare europeană pentru încă 20 blocuri de locuințe, proiecte în valoare de 24.852.813 de lei, aflate în în diverse stadii de evaluare.
Primăria Galați afirmă că este în topul administrațiilor cu cele mai multe proiecte cu fonduri europene depuse și pe primul loc în Regiunea Sud-Est cu proiectele pentru creșterea performanței energetice a blocurilor, respectiv pentru 22 de imobile.

Citit 5990 ori Ultima modificare Vineri, 31 Mai 2019 17:17

4 comentarii

 • postat de NESIMŢIRE şi TUPEU!
  Vineri, 07 Iunie 2019 13:49
  81.12.149.***
  Nu vă mai lăudaţi atâta şi nu vă umflaţi prea mult în pene!
  Mai bine fiţi realişti şi faceţi un calcul simplu:
  Dacă în cei 30 de ani de la Revoluţie încoace s-au renovat prin Fonduri europene circa 30 blocuri în Municipiul Galaţi, iar în tot municipiul există circa 2000 de blocuri, faceţi socoteală în câţi ani se vor reabilita toate blocurile din oraş în acest ritm? Probabil prin mileniul următor.
  Ne-am obişnuit cu cârpeli şi de asta am ajuns aici..
  Cei mai mulţi cetăţeni s-au apucat să facă singuri aceste izolaţii termice, numai că fiecare a făcut cum l-a dus capul, fără proiecte, fără garanţii, fără condiţii clare şi controale de la Primărie şi de asta s-a ajuns acum cu blocuri pestriţe în tot oraşul!
  0
  1
  Raportează
 • postat de Vlad
  Marți, 04 Iunie 2019 16:09
  5.13.213.***
  Intr-o prima faza ar trebui rezolvate blocurile de la intrarile din oras si de pe strada principala. Macar pentru putinii turisti care calca in oras sa parem si noi mai civilizati si cu o fata primenita.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Sandu
  Marți, 04 Iunie 2019 07:36
  92.114.82.***
  Sigur ca se poate.Mai mergeti si in alte orase din tara inclusiv Bucuresti si vedeti cum arata acum blocurile comuniste cel putin la fatade.Acelas lucru l-am obsevat in toate tarile fost comuiste mai puti Rusia unde nu am fost ,unde blocuri vechi dupa renovarea si imbunatatirea aspectului exterior arata ca noi.Chiar si in Berlin in Piata Alexander Platz blocurile vechi arata acum formidabil.Autoritatile locale din Galati se misca foarte greu cand ar putea sa imbuatateasca aspectul orasului iar cei care ne mai viziteaza nu ar mai pleca cu impresia unui oras cenusiu.
  0
  4
  Raportează
 • postat de Mihai Giosan
  Luni, 03 Iunie 2019 09:10
  109.103.162.***
  Deci se poate !
  0
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.