Lift schimbat şi bloc anvelopat cu fonduri europene

Lift schimbat şi bloc anvelopat cu fonduri europene
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Anveloparea imobilului, termohidroizolarea terasei, înlocuirea tâmplăriei cu profile PVC de culoare albă cu geamuri termohidroizolante şi înlocuirea liftului cu un altul adaptat şi nevoilor persoanelor cu dizabilităţi sunt cele mai importante lucrări de care a beneficiat blocul de locuinţe G8 din Micro 18. Proiectul de creştere a performanţei energetice a acestui bloc, finanţat cu fonduri europene, a ajuns la final, anunţă Primăria municipiului Galaţi.

Potrivit administraţiei locale, cei care locuiesc în cele 41 de apartamente ale blocului G8 vor beneficia condiţiilor de igienă şi confort termic interior, reducerea pierderilor de căldură și a consumurilor energetice, reducerea costurilor de întreținere pentru încălzire și apă caldă de consum.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 920.473 de lei, din care valoarea contribuției din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 552.284 de lei.

Trebuie spus că municipalitatea are în implementare şi un alt proiect pentru creșterea performanței energetice a blocului de locuințe G1, aferent Asociației de Proprietari nr. 388, în valoare de 870.894 de lei.

Primăria municipiului Galați a depus cereri de finanțare europeană pentru încă 20 blocuri de locuințe, proiecte în valoare de 24.852.813 de lei, aflate în în diverse stadii de evaluare.

Primăria Galați afirmă că este în topul administrațiilor cu cele mai multe proiecte cu fonduri europene depuse și pe primul loc în Regiunea Sud-Est cu proiectele pentru creșterea performanței energetice a blocurilor, respectiv pentru 22 de imobile.

Citit 6763 ori Ultima modificare Vineri, 31 Mai 2019 17:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.