Licitaţie pentru drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră

Licitaţie pentru drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

„Amenajare arteră de legătură între B-dul Dunărea şi B-dul Marii Uniri”, este investiţia pentru care Primăria Galaţi tocmai a scos la licitaţie un contract cu o valoare estimată de 4.352.053 de lei fără TVA. Este mult aşteptatul drum prin curtea Poliţiei de Frontieră, pentru realizarea căruia administraţia locală a atribuit, în 2016, un contract în valoare de 3.388.039 de lei, firmei Lemacons. Potrivit city-managerului Marius Humelnicu, firma a renunţat la această lucrare, contractul a fost anulat, prin urmare administraţia locală a scos la licitaţie execuţia acestei artere.
Ofertele din partea constructorilor interesaţi sunt aşteptate până pe 20 iunie, iar criteriul de atribuire a contractului este „preţul cel mai scăzut”.
Reamintim că, dacă până în mai 2020 Primăria municipiului Galaţi nu va realiza artera de legătură între bulevardul Dunărea şi bulevardul Marii Uniri, prin curtea Poliţiei de Frontieră, atunci terenul de 8.602 metri pătraţi, pe care drumul ar trebui să-l străbată, se va întoarce de drept în domeniul public al statului. Şi praful se va alege de investiţia pentru care autorităţile fac demersuri din 2005 încoace!

Citit 4596 ori Ultima modificare Marți, 04 Iunie 2019 10:40

6 comentarii

 • postat de Ionut Puteanu
  Miercuri, 05 Iunie 2019 19:01
  82.137.9.***
  Vrajeala ca sa nu se faca. Sa treaca si cele cateva luni pana la termen, cu licitatii si contestatii. Si lumea sa creada ca primarul a vrut, dar ba ca nu au fost ofertanti, ba ca valoarea trebuie actualizata, nu stiu care ofertant a facut contestatie si legea .
  Vin alegerile si trebuie sa avem raspuns la intrebarile pe subiect.
  Pentru fraieri. Se pare ca galatenii nu mai sunt asa cum crede Ionut, Marius si taticii lor.
  3
  23
  Raportează
 • postat de Valy
  Marți, 04 Iunie 2019 21:58
  185.53.198.***
  Sa radem ca sa nu plangem, am gasit vinovatii, cineva de la Bucuresti... Dar cine trebuia sa se ocupe de obtinerea acestor avize si aprobari? nu cumva cineva din administratia locala? Cine trebuia sa faca demersuri si presiuni? Nu cumva primaria si firma castigatoare? Dar cum acestea sunt bune prietene, daca ne uitam pe lista contractelor atribuite de primarie cu sau fara licitatie in ultima perioada catre Lemacons tind sa cred ca ambele au decis sa se ajunga aici. 3 ani..... Rusine! rusine! rusine!


  ... pentru catavencu... e greu sa mai vina cineva la licitatii in Galati, toata lumea stie ca aceste caiete sunt facute cu dedicatie, si in cazul in care apare concurenta vin firmele de casa ale primariei cu un pret foarte mic si castiga, dar au grija ca pe parcursul derularii contractelor sa gaseasca tot felul de "obstacole'" o canalizare de mutat care nu era prevazuta in caietul de sarcini, un cavou de romani, un teren mlastinos ceva si sa ceara suplimentarea bugetului pentru finalizarea lucrarilor pe care primaria le aproba numai decat si la urma valoarea contractului depaseste cu mult valoare celorlati ofertanti care au licitat dar pierdut, se practica in toata Romania acest lucru nu numai in Galati, interese si inerese din care unii au de castigat si marea majoritatea ,adica noi cetateniide rand, de pierdut.
  5
  40
  Raportează
 • postat de creier
  Marți, 04 Iunie 2019 18:53
  82.79.117.***
  @paul cel de 7 prost:
  Pentru ca firma respectiva sa inceapa lucrul, ministerul sufletului si alte marimi de la București trebuiau sa emita niste avize, autorizatii etc. N-au facut-o la timp, asa ca nu poti obliga o firma sa-ti faca cu banii de acum trei ani respectiva lucrare. Simplu - daca ai creier.
  28
  17
  Raportează
 • postat de Vlad T.I.
  Marți, 04 Iunie 2019 14:38
  89.121.200.***
  Probabil tot Lemacons va castiga sau alta firma prietena.
  7
  29
  Raportează
 • postat de Caţavencu
  Marți, 04 Iunie 2019 13:48
  81.12.149.***
  Tot LEMACONS?
  Domnule Primar, dar pentru oraşul ăsta nu mai există alte firme care să execute lucrări publice?
  LEMACONS sau TANCRAD au prins atâtea lucrări în această perioadă încât nu mai pot face faţă lucrărilor, nu mai au personal şi sunt pasibile de penalităţi pentru nerespectarea termenelor de execuţie şi a calităţii acestora!
  Aşa se întâmplă când te întinzi mai mult decât ţi-e plapuma!
  5
  39
  Raportează
 • postat de paul_7
  Marți, 04 Iunie 2019 10:47
  109.99.0.***
  "administraţia locală a atribuit, în 2016, un contract în valoare de 3.388.039 de lei, firmei Lemacons. Potrivit city-managerului Marius Humelnicu, firma a renunţat la această lucrare, contractul a fost anulat, "

  Si ce masuri au fost luate impotriva firmei care nu a dus la indeplinire contractul? Probabil ca si primarie buna ce suntem i-am oferit alte contracte publice mai avantajoase fara sa aplicam o sanctionare si/sau penalitati pentru neducerea la indeplinire a contractului.
  7
  64
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.