PSD, cu un senator mai puţin. Nicolae Marin a demisionat
Foto: Iulia Kelt

PSD, cu un senator mai puţin. Nicolae Marin a demisionat
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Printr-o postare pe pagina sa de Facebook, parlamentarul Nicolae Marin îşi anunţă demisia din calitatea de membru PSD şi de chestor al Senatului. Gestul vine după ce, pe 2 august 2019, a obţinut doar 49 de voturi candidând la funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Galaţi, împotriva lui Dan Nica. Iar în luna mai, după alegerile europarlamentare, a cerut  în faţa grupurilor parlamentare reunite, prezidate de premierul Viorica Dăncilă, o „resetare” a conducerii PSD atât la nivel naţional cât şi la nivel local”.

„Constat că dezbaterile provocate de mine în ultima perioadă în PSD Galaţi au deranjat şi am fost izolat. Pentru binele tuturor am hotărât să renunţ la calitatea de membru PSD şi la funcţia de Chestor al Senatului şi voi activa ca senator independent până când mă voi implica într-un alt proiect politic”, anunţă, în postarea de pe Facebook, Marin Nicolae.

Nicolae Marin nu este la prima demisie din partidul pe lista căruia a câştigat mandatul de parlamentar. Politicianul a emigrat la PSD în octombrie 2013, de la PP-DD, partidul lui Dan Diaconescu. Conform biografiei prezentate pe site-ul Senatului, Nicolae Marin a absolvit Liceul nr. 16 Bucureşti Electrotehnica, apoi Universitatea „Spiru Haret” Bucureşti - Facultatea de Management. În perioada 2000 – 2011 a fost „manager transporturi SC ŞTEFU ION SRL”, în 2012 a fost ales primarul comunei Pechea din judeţul Galaţi, iar la finele aceluiaşi an a fost ales senator PP-DD, renunând la Primărie.

Nicolae Marin este la al doilea mandat parlamentar şi, cel mai probabil, îşi mai doreşte unul. Rămâne de văzut pe lista cărui partid îl vom regăsi.   

Citit 4156 ori Ultima modificare Vineri, 23 August 2019 11:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.