O nouă cioată, o nouă controversă!

O nouă cioată, o nouă controversă!

Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
3 comentarii

Altă cioată, altă stradă! Pe strada Maior Iancu Fotea, în apropierea Secţiei de Poliţie Nr.1, o parte din aliniamentul stradal găzduieşte o junglă urbană, marca Galaţi. Un oţetar, o iederă care se întinde sfidătoare pe zidul clădirii din apropiere, şi, cireaşa de pe tort, fantoma răzvrătită a unui tei, ai cărui lăstari îşi caută dreptatea, ieşind din cioata abandonată, altă dovadă a masacrului ecologic pus în scenă de autorităţi. Mai mult chiar, pe vremea când teiul încă exista, rădăcinile sale puternice au împins trotuarul, ridicându-l, inestetic, centimetri buni. Între timp, teiul a dispărut, cioata şi trotuarul denivelat au rămas. Bălăriile, aşijderea, făcând, practic, porţiunea de drum respectivă impracticabilă.

Citit 2209 ori Ultima modificare Miercuri, 28 August 2019 19:52

3 comentarii

 • postat de Cristian Vineri, 30 August 2019 10:13 5.13.229.*** Link la comentariu
  1
  4

  Lasand deoparte faptul ca intr-adevar, zona este inr-o delasare totala, ca multe altele din oras, ar trebui totusi sa faceti distinctia intre ecologie si dezastru ecologic si taierea unui copac ce pune in pericol trotuarul, strada, cladiri.

  La G3 in Tiglina 2 au fost toaletati niste copaci care trebuiau taiati de tot(daca nu toti, macar unii, ca sa fie rariti) pentru ca tevile din subteran sunt incatusate de radacini si copacii fiind la 2-3 metri de bloc, patrund cu radacinile in subsol. Presedintele administratiei a refuzat sa semneze o cerere de taiere pentru ca este pacat. Copaci putem planta in spatele blocului(pe unde or mai fi locuri libere) dar blocul nu-l mai repara nimeni daca se degradeaza(vedem cat de implicate sunt administratiile publice din tara asta).

  Raportează
 • postat de basarab paltanea Vineri, 30 August 2019 05:52 5.13.195.*** Link la comentariu
  1
  5

  numai prostii scrii! inestetic este ptr ca i linga circa 1 de politie? vezi in capatul strazii acelasi lucru, nu te deranjeaza ca trei tei sanatosi au fost taiati, nu te deranjeaza ca este obligata prin lege primaria sa replanteze, ceea ce nu a facut niciodata! vaz ca duci o cruciada timpita impotriva copacilor si mai pune mina pe estetica si dupa aia scrie!

  Raportează
 • postat de Galatean Joi, 29 August 2019 11:25 95.76.2.*** Link la comentariu
  3
  6

  Cioata, buturuga, ramasa dupa taierea unui copac- DEX-, dar, care, ocupa, impiedica, obstructioneaza deplasarea pe anumite portiuni din spatiu public, obligand, fortand, enervand publicul cu prezenta, nefiind de folos, naturii sau societatii...

  Vorbind, in linii mari, de cioate, cioturi, prezente in viata oamenilor, parafrazand poetul, " sa se impiedice de-un ciot", iata, avem a spune, ca in viata politica, administrativa, comunitatile, pline de cioate, cioturi, ramase in decursul campaniilor electorale, in calea comunitatii, parca pentru posteritate, din patru in patru ani, lovindu-ne de ele pe liste comune, inevitabile, inconjurate de palamida otravitoare, precum mladitile din jurul cioatelor din imagine!

  Macar acestea, corect isi cer dreptul la viata, pe cand, celelalte, vor manca viata altora!

  Viata noastra, pana la cea de apoi, este o vesnica, impiedicare de cioate!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.