Vot uninominal pentru preşedinţii de CJ-uri

Vot uninominal pentru preşedinţii de CJ-uri

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
3 comentarii

Senatul a adoptat, miercuri, tacit, proiectul de lege pentru aprobarea OUG care modifică legislaţia pentru a reveni la votul uninominal la alegerea preşedinţilor de Consilii Judeţene.

Astfel, ordonanţa de urgenţă pentru modificarea legislaţiei prin care se revine la votul uninominal la alegerea preşedinţilor de Consilii Judeţene va fi dezbătută şi adoptată de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Guvernul a adoptat pe 3 iunie Ordonanţa de urgenţă nr.40/2019 privind modificarea şi completarea Legii nr.115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr.215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali.

Potrivit prevederilor ordonanţei, articolul 1, alineatele (2), (4) şi (5) vor fi modificate şi vor avea următorul cuprins:

„Art. 1. - (2) Consiliile locale şi consiliile judeţene, primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene se aleg prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat. (4) Primarii comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor municipiului Bucureşti şi primarul general al municipiului Bucureşti, precum şi preşedinţii consiliilor judeţene se aleg pe circumscripţii electorale, prin scrutin uninominal. (5) Viceprimarii, precum şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene se aleg prin vot indirect de către consiliile locale, respectiv consiliile judeţene", este una dintre modificările propuse”.

Citit 1023 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Septembrie 2019 18:34

3 comentarii

 • postat de george Joi, 05 Septembrie 2019 19:54 185.45.177.*** Link la comentariu
  0
  1

  Aha, exact @Taranu Taran, ati inteles socotelile.
  Exact din acest motiv eu spun ... pas !
  Votezi uninominal = votezi partidul. Ganditi-va la sate ce va fi, unde oamenii nu voteaza partidul, ci ''omul''.
  Ma rog ... fiecare e liber, succes!

  Raportează
 • postat de Taranu Taran Joi, 05 Septembrie 2019 04:52 93.122.249.*** Link la comentariu
  5
  1

  Este cel mai corect prin vot uninominal si voi vota daca va candida pe Costel Fotea (merita pentru investitiile la drumurile judetene si in sanatate) , stiu ca vor fii cativa care nu le convine datorita invidiei sau politic dar trebuie sa recunoastem ca a facut multe de cand este presedinte al Consiliului Judetean Galati .

  Raportează
 • postat de george Joi, 05 Septembrie 2019 01:01 185.45.177.*** Link la comentariu
  1
  5

  Destepti, sa mai ciupeasca la alegeri. Pe listele PSD raman fara nimic, dar asa, cred ca e lume sa voteze Costel Fotea de exemplu dar care nu voteaza niciodata PSD. Si uite asa sfera de influenta ramane la ei, cu toate relatiile subterane.
  Da, inteligent, dar daca eu care n-am treaba cu politica m-am prins, sigur multi isi dau seama. Pacat de oamenii cu imagine buna, ca nu se retrag din mocirla.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.