11 minibuze noi aşteaptă să intre pe traseele oraşului (FOTO)

11 minibuze noi aşteaptă să intre pe traseele oraşului (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Primului minibuz Karsan Jest, sosit în septembrie în autobaza Transurb, i s-au alăturat, la finele săptămânii trecute, alte zece mijloace de transport similare. Minibuzele au o capacitate de transport de 23 de persoane, podea joasă și rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități, instalații de aer condiționat și încălzire. Sunt aşteptate celelalte nouă minibuze şi cele 40 de autobuze de mare capacitate, iar de la 1 decembrie gălăţenii ar putea călători cu ele pe traseele de transport public ale oraşului.

Noile mijloace de transport sunt dotate cu panouri indicatoare de traseu, sisteme de informare călători cu monitoare LED, sistem de supraveghere video cu cinci camere de luat vederi (trei exterioare şi două interioare) și unitate de stocare DVR, sonde litrometrice pentru măsurarea consumului de carburant și sistem de monitorizare flotă cu GPS. În plus, minibuzele au și dispozitive de verificare și control pentru asigurarea mentenanței.

"Primele 11 minibuze au ajuns la Galați așa cum am promis. Aceste mijloace de transport vor acoperi acele traseele unde nu avem un număr mare de călători. Pentru că sunt mai mici, se vor strecura mai bine prin traficul gălăţean şi, sperăm noi, nu vor mai consuma atât de mult pe cât o făceau autobuzele medii sau cele mari", a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Planul autorităţilor este ca minibuzele să asigure conectarea cartierelor mărginaşe cu capetele importante de traseu: de la Barboşi sau din cartierul Cantemir în Micro 19, de la Metro în Barieră, de la Agrogal în Piaţă ori de la Fileşti în Micro 39, dar şi traseele care parcurg străzi extrem de aglomerate sau strâmte.

Directorul general al SC Transurb, Mihai Cadinoiu este convins că pe traseele unde străzile sunt înguste, cum este de pildă Oltului, minibuzele se vor descurca de minune. "Celelalte minibuze vor sosi săptămâna viitoare, iar cele 40 de autobuze noi, de mare capacitate, în perioada 15-20 noiembrie. Odată cu sosirea lor, reuşim să înnoim jumătate din flota pe care o avem. Vrem ca de la 1 decembrie toate cele 60 să fie la dispoziţia gălăţenilor", a spus Mihai Cadinoiu, managerul Transurb.

Reamintim că pentru cele 20 de unităţi Karsan Jest, Primăria a încheiat, în urma licitaţiei, un contract în valoare de 6,23 de milioane de lei fără TVA cu Anadolu Automobil Rom SRL, unic importator al mărcii Karsan în România. Având o capacitate de doar 23 de călători, minibuzele vor deservi traseele cu călători puţini.

Citit 8945 ori Ultima modificare Marți, 12 Noiembrie 2019 00:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.