Evaluaţi acest articol
(15 voturi)
5 comentarii

Primului minibuz Karsan Jest, sosit în septembrie în autobaza Transurb, i s-au alăturat, la finele săptămânii trecute, alte zece mijloace de transport similare. Minibuzele au o capacitate de transport de 23 de persoane, podea joasă și rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități, instalații de aer condiționat și încălzire. Sunt aşteptate celelalte nouă minibuze şi cele 40 de autobuze de mare capacitate, iar de la 1 decembrie gălăţenii ar putea călători cu ele pe traseele de transport public ale oraşului.

Noile mijloace de transport sunt dotate cu panouri indicatoare de traseu, sisteme de informare călători cu monitoare LED, sistem de supraveghere video cu cinci camere de luat vederi (trei exterioare şi două interioare) și unitate de stocare DVR, sonde litrometrice pentru măsurarea consumului de carburant și sistem de monitorizare flotă cu GPS. În plus, minibuzele au și dispozitive de verificare și control pentru asigurarea mentenanței.

"Primele 11 minibuze au ajuns la Galați așa cum am promis. Aceste mijloace de transport vor acoperi acele traseele unde nu avem un număr mare de călători. Pentru că sunt mai mici, se vor strecura mai bine prin traficul gălăţean şi, sperăm noi, nu vor mai consuma atât de mult pe cât o făceau autobuzele medii sau cele mari", a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Planul autorităţilor este ca minibuzele să asigure conectarea cartierelor mărginaşe cu capetele importante de traseu: de la Barboşi sau din cartierul Cantemir în Micro 19, de la Metro în Barieră, de la Agrogal în Piaţă ori de la Fileşti în Micro 39, dar şi traseele care parcurg străzi extrem de aglomerate sau strâmte.

Directorul general al SC Transurb, Mihai Cadinoiu este convins că pe traseele unde străzile sunt înguste, cum este de pildă Oltului, minibuzele se vor descurca de minune. "Celelalte minibuze vor sosi săptămâna viitoare, iar cele 40 de autobuze noi, de mare capacitate, în perioada 15-20 noiembrie. Odată cu sosirea lor, reuşim să înnoim jumătate din flota pe care o avem. Vrem ca de la 1 decembrie toate cele 60 să fie la dispoziţia gălăţenilor", a spus Mihai Cadinoiu, managerul Transurb.

Reamintim că pentru cele 20 de unităţi Karsan Jest, Primăria a încheiat, în urma licitaţiei, un contract în valoare de 6,23 de milioane de lei fără TVA cu Anadolu Automobil Rom SRL, unic importator al mărcii Karsan în România. Având o capacitate de doar 23 de călători, minibuzele vor deservi traseele cu călători puţini.

Citit 7505 ori Ultima modificare Marți, 12 Noiembrie 2019 00:41

5 comentarii

 • postat de Vica de pe 11 Siret Luni, 11 Noiembrie 2019 19:41 95.76.2.*** Link la comentariu
  6
  7

  Bre, aceste masinute sunt bune doar pentru a duce in excursii angajatii primariei, ca-s tare multi, ca tot au si salarii babane!

  Pai nu stiu mamelucii scopul si uzul adevarat, ca, de fapt, in orasul asta este nevoie de autobuze cu capacitati mari de transport, care, chipurile, sunt pe vine!

  Ramane ca primarul sa traga apa!

  Raportează
 • postat de Constatatorul Luni, 11 Noiembrie 2019 18:27 89.136.0.*** Link la comentariu
  1
  18

  Poate in felul acesta aglomerația pe străzi se va mai reduce, gălățenii fiind tentați să folosească mai mult transportul in comun decât automobilul personal. Străzile au devenit prea înguste fata de numărul tot mai mare de autoturisme și nu numai.

  Raportează
 • postat de ADYtza74 Luni, 11 Noiembrie 2019 17:55 109.166.133.*** Link la comentariu
  6
  4

  Să le vedem pe traseu ,că parcă văd probleme cu înmatricularea ,asigurarea ,nu au mentenanță e.t.c.

  Raportează
 • postat de IC Luni, 11 Noiembrie 2019 07:01 82.79.132.*** Link la comentariu
  21
  15

  Quod erat demonstrandum . Sfanta mentalitate ,de tip comunist, a iesit la suprafata ,asa cum banuiam si comentam la timpul respectiv . Microbuzele particulare nu au fost scoase din oras din motivele sustinute de CL si Primarie ,poluare ,aglomerare trafic ,au fost scoase ca sa fie mentinut monopolul societatii din subordinea CL ,aducatoare numai de pagube si "atentate" la bugetul local( nu se mai numesc microbuze ,sunt minibuze ,or avea aceleasi interdictii privind calatoria in picioare ?)

  Raportează
 • postat de Cetatean cu drepturi in UE Luni, 11 Noiembrie 2019 05:11 89.136.187.*** Link la comentariu
  14
  15

  Si marmota invelea ciocolata in staniol.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.