Evaluaţi acest articol
(23 voturi)
4 comentarii

Elevii care învață la cele mai importante colegii din Galați nu vor avea acces la săli de sport moderne din cauza primarului Ionuț Pucheanu, care a solicitat în mod direct scoaterea lor de pe lista de finanțare.
Astfel, în data de 3 octombrie, reprezentanții municipalității, în frunte cu primarul, au trimis o adresă Companiei Naționale de Investiții. Nu pentru a solicita sprijin, deși la a acea dată PSD era la guvernare, ci pentru a cere anularea finanțării sălilor de sport de la Colegiile Naționale ”Vasile Alecsandri” și ”Mihail Kogălniceanu”.
”Referitor la obiectivele Construire Sală de Sport cu tribună 180 de locuri, Colegiul Național Vasile Alecsandri și Construire sală de sport școlară 102 locuri, Colegiul Național Mihail Kogălniceanu. Vă aducem la cunoștință că pentru obiectivele respective nu mai solicităm finanțare și vă rugăm să înlocuiți aceste două poziții cu alte două obiective din municipiul Galați pentru care există condiții de realizare a sălilor de sport și anume Școala Gimnazială 22 și Școala Gimnazială 29”, se arată în adresa semnată de primarul Ionuț Pucheanu.
Nu se oferă niciun fel de argumente pentru renunțarea în dauna colegiilor – fanion și nici pentru punerea pe listă, în locul lor, a două școli generale.
Trecând peste faptul că nu are pic de mândrie personală și a decis să taie sala de sport de la colegiul la care a învățat (CNMK), decizia edilului este una care afectează un număr mare de elevi și lasă zone mari fără astfel de utilități.
În cazul CNVA, de exemplu, nu există sală de sport pe o rază cinci kilometri. Dacă se construiește una aici de ea pot beneficia atât cei 1067 de elevi de la CNVA cât și alții, din imediata vecinătate, cum ar fi cei 499 de la Școala generală nr. 25 sau cei 509 de la Liceul de Artă.
În cazul CNMK, pe lângă cei 836 de elevi de aici pot folosi sala de sport și cei 586 de elevi de la Școala generală nr. 2 plus cei peste 1.000 de la Liceul Racoviță, toate unitățile de învățământ fiind extrem de aproape.
Documentația pentru sălile de sport din cele două colegii se află la Compania Națională de Investiții de mai bine de doi ani, timp în care reprezentanții municipalității nu au făcut niciun demers. Înlocuirea solicitată nu doar că nu rezolvă problema a mii de elevi, dar nu face decât să prelungească termenul de rezolvare.
În aceste condiții, având calitatea de director adjunct al CNVA, am repus la Compania Națională de Investiții documentația pentru sala de sport a colegiului pe care îl reprezint și solicit conducerii CNMK să facă toate demersurile pentru a repara nedreptatea pe care le-a făcut-o fostul lor elev.

Citit 5339 ori Ultima modificare Vineri, 29 Noiembrie 2019 19:34

4 comentarii

 • postat de cetatean platitor de taxe Duminică, 01 Decembrie 2019 07:17 86.124.205.*** Link la comentariu
  8
  3

  a luat de la bogati si a dat la mai putin bogati....sunt unitati cu elevi saraci si nu au sali de sport....depinde de manageri cum fac lobby ,,,Felicitari!!

  Raportează
 • postat de Tudor V Sâmbătă, 30 Noiembrie 2019 16:22 89.136.0.*** Link la comentariu
  2
  16

  Unii profesori (adjuncti ai managerilor si chiar managerii), in loc de politica se pot orienta spre identificarea modalitatilor de atragere a fondurilor comunitare prin scrierea de proiecte. Universitatile galatene au atras si acceseaza in permanenta fonduri comunitare. De ce asa zisii manageri din preuniversitar se multumesc sa critice si sa ceara de la un Guvern/stat sarac, care la rectificare a taiat bani de la educatie, pe motiv ca proiectele cu finantare/cofinantare nu au mai fost demarate. De ce nu se explica punctual cine a solicitat bani de cofinantare si nu a mai demarat proiectele. Acei manageri trebuiesc "felicitati si avansati", propusi cetateni de onoare, daca nu cumva sunt pentru alte "merite"! Desi sunt convins ca nu este meritul edilului, se poate vedea ca unii manageri stiu "carte" - https://www.viata-libera.ro/prima-pagina/138143-patru-milioane-de-euro-pentru-stefan-cel-mare-si-traian-vuia. Stiu sa acceseze/scrie proiecte!

  Raportează
 • postat de comunismul Sâmbătă, 30 Noiembrie 2019 11:59 188.24.202.*** Link la comentariu
  5
  7

  asa-i la noi! tai in carne vie! ca asa iti convine tie!

  Raportează
 • postat de Nikolas Sâmbătă, 30 Noiembrie 2019 09:08 86.124.204.*** Link la comentariu
  1
  29

  Dar măcar terenurile de sport existente,le pot reda copiilor in folosință dupa orele de program??...acum ele sunt închiriate unor privați și țin copii in case in fata tabletelor pt ca alte terenuri de sport nu exista.Asta dacă cineva din aceasta administrație se mai gândește și la sănătatea copiilor !

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.