Unde şi câte GARAJE dispar în 2020 (FOTO)
Foto: Bogdan Codrescu

Unde şi câte GARAJE dispar în 2020 (FOTO)
Restructurare pentru amenajarea unor noi locuri de parcare
Evaluaţi acest articol
(44 voturi)

Nu mai puţin de 5.511 de contracte de închiriere active, pentru construcţii provizorii cu destinaţia garaj, a identificat Primăria municipiului Galaţi, la solicitarea noastră. Numărul pare imens şi descurajator pentru cei care îşi doresc un oraş modern şi civilizat, dar important este că, aproape 500 de garaje vor fi desfiinţate doar în prima jumătate a acestui an, după cum ne-a comunicat Biroul de Presă al administraţiei locale.

La finele anului trecut, Primăria municipiului Galaţi raporta că a desfiinţat 307 garaje numai în 2019 şi că, în locul acestora, s-au amenajat 1.000 de locuri de parcare. Pentru că bateriile de garaje n-au ce căuta într-un Galaţi al anului 2020, am solicitat administraţiei publice locale să ne spună câte garaje sunt programate a fi demolate în cursul acestui an şi care este motivul desfiinţării acestor construcţii provizorii.

491 doar pentru primul semestru

„Au fost identificate, la începutul anului, un număr de 491 de contracte de închiriere teren pentru construcţii cu destinaţia garaj care vor fi demolate, iar în locul lor vor fi amenajate parcări, aşa cum îşi doresc cei mai mulţi gălăţeni. Această cifră este valabilă doar pentru primul semestru al acestui an. Estimăm ca, până la sfârşitul anului, numărul garajelor ce vor fi demolate va fi cel puţin dublu”, ne-a transmis Primăria Galaţi.

Zonele vizate şi notificări transmise

Biroul de presă ne-a indicat cartierele şi zonele în care garajele vor fi desfiinţate. „Este vorba, până acum, de cartierele: Micro 18 zona IATSA - strada Frunzei, Mazepa II - strada Vlad Ţepeş, Mazepa - Stirex 1, Stirex 2 şi Stirex 3, IC Frimu - strada Călugăreni colţ cu strada Olăneşti, zona blocului S7A, lateral anexă Şcoala Nr. 12, zona blocului N3A, pe bulevardul George Cosbuc - zona blocurilor M1-M2-M3, în Micro 39A - Zona Piaţă - Cămin PEXCO - N21 - Y15 - C5 – TREFO şi în Micro 38 - zona blocului N14”, a indicat municipalitatea.

„Până acum, pentru zona Micro 18, IATSA - strada Frunzei, au fost emise, ca urmare a clauzelor contractuale referitoare la eliberarea terenului în caz de restructurare urbană, un număr de 129 de notificări de încetare a contractelor de închiriere, urmând ca şi în celelalte zone prezentate să fie transmise notificări”, a precizat Primăria.

Mai rămân multe

Pentru a avea o imagine de ansamblu, am fost curioşi, la nivelul municipiului Galaţi, care este numărul total al garajelor construite în cartiere, pe terenuri ale municipalităţii şi câte locuri de parcare există în tot oraşul. „Au fost identificate 5.511 contracte de închiriere active, pentru construcţii provizorii cu destinaţia garaj. În municipiul Galaţi sunt aproximativ 20.000 de locuri de parcare”, a răspuns Biroul de presă.

 
Citit 31814 ori Ultima modificare Luni, 10 Februarie 2020 00:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.