Doi gălăţeni la şefia PC

Doi gălăţeni la şefia PC
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Galaţiul este singura organizaţie a Partidului Conservator cu doi vicepreşedinţi realeşi la nivel naţional: Eugen Durbacă şi Bogdan Ciucă. În plus, nu mai puţin de 35 de gălăţeni fac parte din Consiliul Naţional al partidului.

La congresul de duminică al partidului, filiala PC Galaţi a avut una dintre cele mai mari delegaţii - 200 de membri, dintre care 185 cu drept de vot şi restul invitaţi.

Eugen Durbacă, liderul PC Galaţi, dar şi deputatul Bodan Ciucă (FOTO) s-au aflat mai tot timpul în prim-planul transmisiunilor directe ale postului Antena 3 de la Congres. Când a interpretat noul imn al conservatorilor, Fuego a stat chiar în spatele lui Eugen Durbacă.

De partea noului lider

Bogdan Ciucă şi Eugen Durbacă au obţinut câte un nou mandat în funcţiile de vicepreşedinţi la nivel naţional. De la bun început, sprijinul filialei gălăţene s-a îndreptat către Daniel Constantin, noul lider ales al partidului.

„Va fi o revoluţie evidentă a tinerilor. Daniel Constantin este un tânăr foarte pregătit, cu experienţă, care are pofta de a îndrepta lucrurile. Avem nevoie, însă, şi de experienţa unor lideri ca Piedone sau Durbacă”, ne-a declarat Bogdan Ciucă, imediat după congres.

Viitor pe cont propriu

L-am întrebat pe deputatul gălăţean dacă viitorul PC este alături de PNL sau de PSD.

„Alianţa în sine cu PSD s-a bazat pe trei obiective: alegerile parlamentare - obiectiv consumat, alegerile prezidenţiale - obiectiv, de asemenea, consumat şi colaborarea parlamentară care funcţionează şi va funcţiona”.

„Noi, PC, suntem un partid distinct, cu calendar propriu, opţiuni şi opinii proprii. La viitoarele alegeri locale vom candida pe propriile picioare. Asta a fost opţiunea tuturor, să candidăm singuri”.

„În rest, e normal să avem relaţii bune cu PSD, relaţii bune cu PNL, datorită viziunilor apropiate. PSD, PC şi PNL trebuie să aibă o colaborare mai bună”, ne-a declarat Bogdan Ciucă.

L-am întrebat ce şanse are PC într-o confruntare pe liste proprii. „Foarte mari. Alegerile locale vor fi o demonstraţie de forţă a PC. Este ambiţia tinerilor din partid să candidăm pe liste proprii. Iar noi mizăm pe tinerii care vor să se implice. În sală, peste 90 la sută erau tineri, congresul a fost organizat de tineri”.

„Sala a fost arhiplină, s-a stat în picioare, holurile erau pline de oameni care au vrut să vină, nu au fost aduşi cu autocarele. Au vrut să vină pentru că simt că pot face ceva”, ne-a mai declarat Bogdan Ciucă

Citit 938 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.