Să fie lumină în Cartierul Cantemir!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru că în zona noilor locuinţe din zona blocurilor S10-S14 din Cartierul Cantemir nu există iluminat public, aleşii locali au decis să rezolve această situaţie, cu cheltuieli minime şi un consum cât mai mic de energie electrică.

Investiţia va costa 268.950 de lei şi va realizată în acest an. Vor fi montate 21 de aparate de iluminat pentru străzi şi 17 aparate  pentru aleile pietonale şi va fi realizată o linie electrică aeriană.

Scară exterioară pentru prichindei

Pentru obţinerea avizului de securitate la incendiu este necesar ca la Grădiniţa nr. 60 cu 8 săli, din Micro 39 C, să fie construită o a doua scară de evacuare prevăzută cu balustrade şi cu trepte suficient de mari ca să le poate coborî copiii preşcolari.

Consiliul Local a votat în unanimitate realizarea acestei investiţii, în valoare de 32.224 de lei. Scara va fi realizată în 6 luni, fiind finanţată din fonduri locale

Fondul de rulment

Consilierii au decis cum să cheltuiască banii din fondul de rulment al bugetului local în anul 2010. Suma totală se ridică la 3.808.866 de lei.

Nu mai puţin de 6.948.000 lei vor merge la plata proiectelor cu finanţare prin programe europene, 314.000 de lei sunt destinaţi investiţiilor pentru învăţământ.

Alţi 6.547.000 lei vor acoperi golurile de casă la plata salariilor pentru instituţiile publice.

Hrană caldă pentru nevoiaşi

În primele luni ale anului 2010, numărul beneficiarilor Cantinei de Ajutor Social a crescut cu 10 la sută faţă de anul trecut. Nu mai puţin de 950 de persoane sunt asistate zilnic.

În aceste condiţii, un fost punct termic din Micro 38 va fi transformat în punct de desfacere a hranei calde.

Cantina de Ajutor Social a solicitat atribuirea acestui spaţiului excedentar în suprafaţă de  28 mp din incinta SC4, situat în Galaţi, Cartier Micro 38, în folosinţă gratuită, pe o perioadă de 8 ani. Aleşii au fost de acord fără să clipească.

Ce-am votat, votat rămâne!

Deşi vineri s-a întâlnit cu transportatorii privaţi, viceprimarul social-democrat Nicuşor Ciumacenco a rămas de neclintit. Nici nu vrea să audă de majorarea cu 40 a numărului de microbuze care vor efectua transport public privat de persoane începând din 10 mai.

„Punctul meu de vedere nu se va schimba deoarece consider că, indiferent dacă este bună sau rea, trebuie să ne-o asumăm, nu putem să ne dăm după cum bate vântul”.

„Nu cred că este în interesul nimănui să se prelungească termenul de licitaţie, ei plătesc deja leasingul la maşini. Nu vreau să intru în detalii, e o atmosferă destul de tensionată pe acest subiect”, ne-a declarat viceprimarul.

Citit 576 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.