Evaluaţi acest articol
(15 voturi)
1 comentariu

Palatul Administrativ din Galaţi poate fi admirat pe pagina de Facebook a Ambasadei României în Regatul Ţărilor de Jos. Instituţia şi-a ales drept imagine de cover monumentala clădire de pe strada Domnească nr. 56.
Postarea a fost făcută joi, 14 mai 2020, şi este însoţită de următoarea explicaţie: „Palatul Administrativ Galaţi este o clădire monument istoric, în care funcţionează în prezent Prefectura Judeţului Galaţi. Edificiul a fost construit după proiectul arhitectului Ion Mincu în perioada anilor 1904—1905 pentru a servi ca Palat Administrativ al Galaţiului care făcea parte din judeţul Covurlui. Inaugurarea a avut loc la 27 aprilie 1906. Este prima lucrare a lui Ion Mincu pentru un edificiu public reprezentativ.
Sculpturile ornamentale în piatră, precum şi denumirea «Palatul Administrativ» sculptată şi ea în piatră, au fost realizate în anul 1907 de către sculptorul George Rigos.
Pe frontonul clădirii se găseşte instalat un ceas de mari proporţii. Fiecare oră este marcată prin câteva fraze muzicale ale valsului «Valurile Dunării», capodoperă de renume mondial a compozitorului gălăţean Iosif Ivanovici (1845—1902)”.

Citit 2643 ori Ultima modificare Vineri, 15 Mai 2020 19:53

1 comentariu

  • postat de basarab paltanea Sâmbătă, 16 Mai 2020 06:24 86.124.203.*** Link la comentariu
    8
    7

    nu inteleg de ce nu au folosit primaria, cladirea de termopan, este si ea monument !

    Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro