Monument istoric gălăţean, cover de ambasadă

Monument istoric gălăţean, cover de ambasadă
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Palatul Administrativ din Galaţi poate fi admirat pe pagina de Facebook a Ambasadei României în Regatul Ţărilor de Jos. Instituţia şi-a ales drept imagine de cover monumentala clădire de pe strada Domnească nr. 56.

Postarea a fost făcută joi, 14 mai 2020, şi este însoţită de următoarea explicaţie: „Palatul Administrativ Galaţi este o clădire monument istoric, în care funcţionează în prezent Prefectura Judeţului Galaţi. Edificiul a fost construit după proiectul arhitectului Ion Mincu în perioada anilor 1904—1905 pentru a servi ca Palat Administrativ al Galaţiului care făcea parte din judeţul Covurlui. Inaugurarea a avut loc la 27 aprilie 1906. Este prima lucrare a lui Ion Mincu pentru un edificiu public reprezentativ.

Sculpturile ornamentale în piatră, precum şi denumirea «Palatul Administrativ» sculptată şi ea în piatră, au fost realizate în anul 1907 de către sculptorul George Rigos.

Pe frontonul clădirii se găseşte instalat un ceas de mari proporţii. Fiecare oră este marcată prin câteva fraze muzicale ale valsului «Valurile Dunării», capodoperă de renume mondial a compozitorului gălăţean Iosif Ivanovici (1845—1902)”.

Citit 3429 ori Ultima modificare Vineri, 15 Mai 2020 19:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.