Investiţie europeană la Școala Nr. 17

Investiţie europeană la Școala Nr. 17

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Nu mai puţin de 2.162.707 lei, din care 2.034.089 de lei - asistență financiară nerambursabilă, reprezintă valoarea proiectului european dedicat Școalii Gimnaziale Nr. 17, situată pe strada Costache Conachi nr. 2B.
Potrivit unui comunicat de presă transmis de Primăria Galaţi, clădirea şcolii, construită în anul 1972, va beneficia de lucrări de modernizare şi creștere a eficienței energetice.
Principalele lucrări vizează izolarea termică a fațadei, termoizolarea pereților, a planșeului peste ultimul etaj și a planșeului peste subsol, refacerea tencuielilor degradate interioare și exterioare, repararea trotuarelor de protecție. De asemenea, va fi modernizată instalația de iluminat şi vor fi înlocuite instalația de distribuție a apei reci, colectoarele de apă menajeră şi instalația de încălzire centrală. Conform Primăriei, vor fi instalate un sistem de colectoare solare ca formă alternativă de producere a agentului termic primar necesar apei calde de consum şi un sistem de pompe de căldură aer-apă ca formă alternativă de producere a energiei termice.
În perioada de programare 2014-2020, Primăria municipiului Galați a depus cereri de finanțare pentru realizarea de lucrări de reabilitare termică, modernizare și dotare pentru încă 26 de unități de învățământ, în valoare totală de peste 136 milioane de lei. Sunt finalizate investiţiile la şcolile gimnaziale nr. 22, 3 și "Iulia Hașdeu". Sunt în implementare proiectele cu finanțare europeană pentru şcolile nr. 33, "Mihail Sadoveanu", "Sfântul Grigorie Teologul", "Ștefan cel Mare", "Gheorghe Munteanu", pentru Grădiniţa Nr. 40 şi pentru liceele tehnologice "Traian Vuia", "Dunărea" şi "Anghel Saligny".

 

Citit 690 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Mai 2020 09:56

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro