Daniel Ovidiu Tudorache, „un slujitor public devotat”

Daniel Ovidiu Tudorache, „un slujitor public devotat”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Aşa l-a caracterizat prefectul Cosmin Păun pe noul subprefect al judeţului * A şasea schimbare la Prefectură, în timpul guvernării Boc *

Noul subprefect al judeţului Galaţi, Daniel Ovidiu Tudorache, a fost ieri învestit în funcţie în locul Auricăi Luchiniuc. Sala Mare a Palatului Administrativ a fost plină de şefii deconcentratelor, şi nu numai.

În mulţimea de democrat-liberali i-am remarcat şi pe doi foşti social-democraţi, care între timp au simpatizat cu portocaliul PD-L: senatorul independent Laurenţiu Chirvăsuţă şi rectorul Viorel Mânzu.

Adio, dar rămâi cu mine!

Prefectul Cosmin Păun a dat citire celor două acte normative semnate de premierul Emil Boc şi contrasemnate de secretarul de stat în Ministerul Administraţiei, gălăţeanul Mihai Capră, prin care Aurica Luchiniuc era înlocuită cu Daniel Ovidiu Tudorache care va exercita, cu caracter temporar, în condiţiile legii, funcţia publica de subprefect al judeţului Galaţi.

După ce noul demnitar a depus jurământul de credinţă, prefectul i-a mulţumit Auricăi Luchiniuc „pentru devotamentul de care a dat dovadă în îndeplinirea atribuţiunilor de subprefect” şi i-a urat bun venit în echipa sa noului subprefect.

„Dna Aurica Luchiniuc îşi va continua activitatea în cadrul instituţiei prefectului şi ne vom bucura de experienţa pe care o are în special pe partea de legalitate şi de control al legalităţii”.

„Îi doresc succes dlui Tudorache, un om care vine din sistemul public, un slujitor public devotat, fiu la judeţului, motiv pentru care nu putem decât să-i acordăm încrederea noastră şi să-l primim cu braţele deschise”, a spus prefectul.

Subprefect datorită presei

Noul subprefect Daniel Ovidiu Tudorache le-a mărturisit jurnaliştilor că datorită lor a ajuns în această funcţie. Discursul său, cioplit în limbaj de lemn, a cuprins şi o invitaţie adresată primarilor:

„În buna logică administrativă, încep prin a mulţumi Guvernului României pentru încrederea acordată. Consider că învestirea mea face parte din exerciţiul democratic”.

„Mă alătur echipei conduse de dl prefect Cosmin Păun, cu dorinţa de a-mi aduce propria contribuţie prin experienţa, pregătirea şi priceperea mea la bunul mers al acestei instituţii, asigurând astfel continuitatea proiectelor”.

„Am convingerea sinceră că numai printr-o bună colaborare între Prefectură, instituţiile deconcentrate şi primării, consilii locale şi consilii judeţene vom reuşi să le aducem gălăţenilor un plus de încredere în instituţiile statului”.

„Pe primari îi asigur că vor găsi la mine, - bineînţeles în cadrul legalităţii - receptivitate pentru susţinerea tuturor demersurilor comunităţilor pe care le reprezintă”, a declarat noul subprefect.

Întrebat de ce i-a luat locul Auricăi Luchiniuc, Daniel Ovidiu Tudorache a răspuns că nu cunoaşte motivele schimbării.

A şasea mutare

Instaurarea lui Daniel Ovidiu Tudorache în scaunul de subprefect este a şasea mutare a guvernului Boc! Dacă nu vă vine să credeţi, vă „povestim” permutările din Prefectura Galaţi.

Prima schimbare a fost Claudiu Brînzan, numit prefect în locul lui Gabriel Panaitescu, pe vremea când PSD şi PD-L guvernau împreună. Apoi, a venit rândul subprefecţilor. Marcela Sighinaş a fost înlocuită cu Cosmin Păun, iar Aurica Luchiniuc cu Paul Florea.

Când PSD a ieşit de la guvernare, Brînzan a fost demis, Cosmin Păun fiind ridicat în funcţia de prefect din cea de subprefect. Păun a urmat, se pare, modelul fostului coleg de partid, Marius Necula.

(Vă reamintim că, pe vremea când era vicepreşedinte PSD, Necula a fost subprefect în echipa lui Traian Mândru. Când Mândru a demisionat din funcţia de prefect, din motive personale, Necula a rămas succesorul său.)

Fotoliul de subprefect pe care Păun l-a lăsat liber i-a fost oferit acum patru luni Auricăi Luchiniuc, reinvestită în această funcţie.

Iată că, acum, echipa care reprezintă Guverul în teritoriu s-a modificat din nou, prin venirea lui Daniel Ovidiu Tudorache.

Citit 2851 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.