”Olimpic”, un bazin rămas dorință

”Olimpic”, un bazin rămas dorință
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

”Bazinul Olimpic, a cărui reconstrucție a fost sistată în urmă cu șapte ani, ca de altfel toate bazele Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret vor fi preluate de către Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi” titra, pe 2 iunie 2018, "Viața liberă". Anunțul era făcut după ce Ministerul Dezvoltării propusese Consiliului Judeţean să preia Direcția Județeană de Sport și Tineret, împreună cu toate bazele sportive pe care instituţia le administrează, bunurile patrimoniale ale acesteia şi personalul aferent. La momentul respectiv, Consiliul Județean Galați anunța că este de acord cu preluarea, dar votul aleșilor s-a oprit atunci când și Primăria Galați și-a manifestat intenția de a prelua Bazinul Olimpic. De atunci au trecut mai bine de doi ani, iar lucrările, sistate în anul 2011, au rămas la același stadiu, ba mai mult, tot ce se făcuse până atunci s-a degradat.

Ruinele par să fie însă atractive pentru politicienii aflați în campanie electorală, astfel că Bazinul Olimpic din Galați a reajuns în atenția publică. Și asta după ce Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a venit să vadă cu ochii săi ce se întâmplă la Bazinul Olimpic. Cu agenda în mână, interesat peste măsură de datele tehnice ale construcției, Ionuț Stroe a găsit, la finalul vizitei, soluția pentru ca Galațiul, orașul înconjurat de ape, să aibă un bazin de înot. ”Din păcate, acest loc, care aducea nu doar performanță, ci și onoarea și faima orașului dumneavoastră, este acum abandonat. Aceasta este realitatea sportului românesc. Din punctul meu de vedere, soluția este una locală. Transferul  acestui imobil către Consiliul Județean ar fi una dintre soluțiile la îndemână, practic ar fi un prim pas în a oferi Consiliului Județean posibilitatea de a investi. Din păcate, nu există inițiativă la nivel local în sensul acesta. De când sunt eu la minister, nu mi-a fost adusă la cunoștință situația bazinului, ba mai mult decât atât, lucruri de genul acesta se rezolvă numai printr-un dialog instituțional”, ne-a declarat Ionuț Stroe.
După cum am precizat la începutul articolului, interesul local există, și nu de ieri sau de azi, ci de vreo doi ani. Dar se pare că actualul ministru nu a aflat încă de asta. Cel puțin asta a spus în timpul vizitei de la Galați, fiind contrazis de conducerea Direcției Județene de Tineret și Sport Galați. ”Nu aș vrea să contrez spusele domnului ministru ci, din contră, aș vrea să probez cu documente. Îmi pare rău că circuitul documentelor în Ministerul Tineretului și Sportului nu este funcțional, noi avem documente și demersuri făcute în fiecare an, încă din 2010. Am solicitat în nenumărate rânduri, am făcut informări, note de fundamentare, am cerut să facem expertize, dar pentru asta trebuie să ai fonduri, iar la nivelul acestui bazin o astfel de expertiză este costisitoare. Noi administrăm activele ministerului, nu avem puterea, ca administratori, să rezolvăm o situație de nivel central”, ne-a explicat Anamaria Vasiliu, director executiv al DJTS Galați.
Așadar, intențiile există, documentele la fel, solicitările nu lipsesc nici ele. Rămâne doar ca cineva să și citească toate aceste hârtii, să se intereseze de tot ce se întâmplă în teritoriu și să ia măsuri, mai ales că, în 2009 și 2011, au fost investiți peste 2,5 milioane de lei în acest bazin, bani care au fost irosiți, lucrările fiind abandonate. Din păcate, ministrul nu a fost interesat și de celelalte obiective pe care instituția condusă de dumnealui le deține în orașul nostru, precum tabăra şcolară de la Gârboavele, singura sa oprire fiind la Bazinul Olimpic. Să fie oare o coincidență că, alături, la Sala Sporturilor, se depuneau listele cu candidaţi la alegerile locale?

Citit 2926 ori Ultima modificare Luni, 07 Septembrie 2020 18:02

4 comentarii

 • postat de Tudor V
  Miercuri, 19 August 2020 21:50
  89.136.0.***
  Si doamna mascata de ce nu refuza incasarea salariului daca-si recunoaste neputinta tradusa ca fiind incompetenta. Fondurile de la Guvern nu sunt doar pentru salarii si stat la birou unde se preface ca administreaza bunurile Ministerului de resort. Daca esti manager numit sau prin concurs pe bune (ceea ce este exclus in tara noastra), atunci ai un plan de management real nu cu obiective de genul de la piata (Da! De Administratia Pietelor din Galati, ”tutelata” de 30 de ani de psd, vorbeam), ”realizarea unui profit rezonabil”! Fara indicatori punctuali, desi beneficiul anual este fix reglementat si marit anual in Consiliul Local, unde nu sufla decat culoarea rosie a incompetentei si servilismului! Pentru modul cum arata fostul bazin olimpic, ministrul trebuia nu sa o dea afara, ci sa-i puna poprire pe venituri, pe motiv de proasta administrare si neindeplinire a sarcinilor de serviciu! Dar va vom multumi la vot. Atat ministrului cat si primarului si celui de la CJ!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Simona
  Miercuri, 19 August 2020 13:19
  81.12.149.***
  Nici Consiliul Judetean Galati si nici Primaria Galati, care sunt conduse de Ciuma Rosie de atata timp nu au facut nimic cu bazinele din Galati!
  Deci, PSD + PSD = Dezastru !
  4
  5
  Raportează
 • postat de Carmen
  Miercuri, 19 August 2020 09:44
  109.166.129.***
  Ruina scrie pe Galați și după ruina, interese . ..adică comuniștii erau mai inteligenți ,l au construit ,a funcționat și deodată nu mai era nimeni să îl întrețină ....rușine ....sa vina turiști să vadă ce ?buruieni și dughene ....zona turistica neexistenta ... piscina nu ...a da avem ruine cat vezi cu ochii. .
  1
  14
  Raportează
 • postat de ariciul
  Miercuri, 19 August 2020 08:14
  89.39.81.***
  Mda.Circoitul documentelor in minister e problema.E o maaare problema.Trebuie angajate niste fufe din alea cu cracii pana la gat,ca sa duca documentele pe la comisii ,intre birouri ,ca intre localitati si le trimit alesii nostri cadou unii altora Si trebuiesc bani,da nu pentru platit zidarul si faiantarul ,portarul si omu di sarvici.Noooo.Haaiii ma lasti glumele la o parte.Bazin olimpic?Noi nu suntem in stare de unul gonflabil plutitor pe Dunare ,ca locuri de amplasare ar fi.
  4
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.