Cum a pierdut Primăria Galaţi o bucată de parcare gata modernizată

Cum a pierdut Primăria Galaţi o bucată de parcare gata modernizată
Foto: Marian Calestru
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

La finele lunii trecute, am primit la redacţie un mesaj însoţit de fotografii prin care ni se semnala faptul că o parte din parcarea generoasă amenajată pe strada Leonida Zamfirescu, între blocurile Lotus 1 şi Iris, a fost împrejmuită cu un gard metalic, pentru că a devenit proprietate privată. Primăriei Galaţi i-a luat mai mult de 20 de zile pentru a ne oferi doar o parte dintre explicaţiile pe care le-am cerut cu privire la această situaţie.

„În cartierul Micro 17, pe strada Leonida Zamfirescu, între blocurile Lotus1 şi Iris, odată cu amenajarea zonei şi a asfaltării străzii, în 2019, s-a amenajat şi o parcare generoasă. În cursul zilei de ieri, parte din această parcare a fost împrejmuită cu gard metalic şi stâlpi. Întrebând muncitorii de la faţa locul de ce se restricţionează accesul pe domeniul public, aceştia au transmis faptul că acel loc este o proprietate privată.

Cum se poate ca, după ani buni în care acest loc a fost domeniu public, să devină proprietate privată? Cum a fost aprobat Planul Urbanistic Zonal, dacă în acel loc era o proprietate privată? Dacă nu era proprietate privată şi s-a făcut retrocedare, de ce după modernizarea zonală?”, era mesajul, însoţit de fotografii doveditoare, pe care l-am primit la redacţie.

Pe 27 iulie, am sesizat în scris Primăriei Galaţi, situaţia semnalată, cerând explicaţii. Totodată, am cerut să ni se precizeze care este suprafaţa împrejmuită şi ce suprafaţă a mai rămas disponibilă din parcare, dar şi motivele pentru care zona a fost restricţionată.

Ce spune municipalitatea

În urma insistenţelor noastre, am primit un răspuns din partea autorităţilor abia pe 19 august: „Referitor la solicitarea dumneavoastră, vă comunicăm că parcarea a fost executată cu mult timp înainte de modernizarea străzii Leonida Zamfirescu, practic în perioada când s-au construit blocurile ANL. La momentul respectiv, terenul nu era intabulat, marcat sau împrejmuit, iar intabularea s-a realizat în anul 2012. Ulterior, terenul a fost împrejmuit de către proprietar. Altfel, se analizează posibilitatea exproprierii pe cale de utilitate publică, pentru extinderea sistemului rutier”, a fost răspunsul primit din partea Biroului de presă al Primăriei municipiului Galați.

Citit 7389 ori Ultima modificare Miercuri, 26 August 2020 22:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.