PSD se pregăteşte să preia controlul societăţilor locale

PSD se pregăteşte să preia controlul societăţilor locale
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Numirea şi aprobarea mandatelor reprezentanţilor municipiului Galaţi în Adunările Generale ale Acţionarilor (AGA) la societăţile Transurb, Gospodărire Urbană, Administraţia Pieţelor Agroalimentare şi Industrial Parc au ajuns la votul noilor consilieri locali. Aceştia sunt convocaţi miercuri în prima lor şedinţă extraordinară din mandat.

Nu este un secret că PSD, cu o majoritate cum n-a avut niciodată în Consiliul Local, îşi doreşte să preia conducerea societăţilor de interes local care, în acest moment, nu sunt controlate de social-democraţi. Este vorba despre compania de transport public local Transurb, ai cărei directori general şi economic sunt membri marcanţi ALDE, dar şi de Zona Liberă, unde director este Romeo Marin, unul dintre apropiaţii fostului viceprimar UNPR Picu Apostol Roman. După alegerile locale din 27 septembrie, ALDE şi UNPR nu mai au consilieri locali.

Şi SC Administraţia Pieţelor Agroalimentare va avea nevoie de o nouă conducere din moment ce directoarea Viorica Sandu va deveni deputat, iar preşedintele Consiliului de Administraţie, Costel Gafton, a devenit consilier local, iar mandatul este incompatibil cu funcţia de la Pieţe.

Până la numirea unor noi directori, PSD face primul pas. Pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Consiliului Local se află patru proiecte de hotărâre iniţiate de primarul Ionuţ Pucheanu privind numirea şi aprobarea mandatului reprezentantului Municipiului Galaţi în Adunarea Generală a Acţionarilor la mai multe societăţi de interes local. Este vorba despre Administraţia Pieţelor Agroalimentare, Gospodărire Urbană, Industrial Parc şi Transurb. La fiecare dintre acestea va fi numit câte un reprezentant titular şi unul supleant. Contractele lor vor fi valabile de la momentul semnării, pe o perioadă de patru ani. Principele atribuţii ale reprezentantului AGA vor fi să desemneze și să revoce membrii Consiliului de Administrație și să aprobe descărcarea de gestiune a acestora, să le stabilească indicatorii de performanţă şi remuneraţia cuvenită, dar şi să aprobe structura organizatorică a societății.

Tot la şedinţa de miercuri va fi constituită Comisia de evaluare şi selecţie prealabilă a membrilor consiliilor de administraţie ale întreprinderilor publice la care Consiliul Local al Municipiului Galaţi are calitatea de autoritate publică tutelară.

Citit 4021 ori Ultima modificare Joi, 19 Noiembrie 2020 00:31

4 comentarii

 • postat de Alexutz
  Marți, 10 Noiembrie 2020 14:24
  5.2.205.***
  Lupta pentru ciolan.....se roade la el de atatia ani si inca mai este.
  Tocmai ce anunta la radio ca au inceput sa moara pacientii din cauza medicamentatiei lipsa din spitale.
  Ziceam si eu asa poate intereseaza pe cineva...
  0
  1
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Marți, 10 Noiembrie 2020 10:41
  82.76.159.***
  Asta se intampla de 30 ani, nu e noutate. Pana cand nu se vor depolitiza toate societatile de stat dar si celelalte institutii cum sunt invatamant, spitale, universitati, nu va functiona nimic asa cum trebuie si nimeni nu-si va asuma vreo responsabilitate in mod corect. Dezastrul se mentine in continuare, sunt urmarite functii inalte, lipsa transparentei si onestitatea fata de partidul politic care te-a sustinut.
  1
  16
  Raportează
 • postat de hahaha
  Marți, 10 Noiembrie 2020 09:41
  194.105.20.***
  Si daca se schimba sefii - se schimba CEVA in activitatea respectivelor societati ???!!!
  1
  13
  Raportează
 • postat de Nicu
  Marți, 10 Noiembrie 2020 03:55
  86.124.206.***
  Cat au fost in alianta au fost buni. Acum NU, NU, NU. Oare cand va prima profesionalismul ??? Din acest motiv este prapad in tara. NUMAI si NUMAI politicul conteaza. Diplome false, declaratii false etc etc etc.
  Vorba lui Constantin Tanase:
  - "Pleaca ai nostri, vin ai nostri, noi ramanem tot ca prostii".
  O zi buna la toata lumea.
  1
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.