PSD se pregăteşte să preia controlul societăţilor locale

PSD se pregăteşte să preia controlul societăţilor locale
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Numirea şi aprobarea mandatelor reprezentanţilor municipiului Galaţi în Adunările Generale ale Acţionarilor (AGA) la societăţile Transurb, Gospodărire Urbană, Administraţia Pieţelor Agroalimentare şi Industrial Parc au ajuns la votul noilor consilieri locali. Aceştia sunt convocaţi miercuri în prima lor şedinţă extraordinară din mandat.

Nu este un secret că PSD, cu o majoritate cum n-a avut niciodată în Consiliul Local, îşi doreşte să preia conducerea societăţilor de interes local care, în acest moment, nu sunt controlate de social-democraţi. Este vorba despre compania de transport public local Transurb, ai cărei directori general şi economic sunt membri marcanţi ALDE, dar şi de Zona Liberă, unde director este Romeo Marin, unul dintre apropiaţii fostului viceprimar UNPR Picu Apostol Roman. După alegerile locale din 27 septembrie, ALDE şi UNPR nu mai au consilieri locali.

Şi SC Administraţia Pieţelor Agroalimentare va avea nevoie de o nouă conducere din moment ce directoarea Viorica Sandu va deveni deputat, iar preşedintele Consiliului de Administraţie, Costel Gafton, a devenit consilier local, iar mandatul este incompatibil cu funcţia de la Pieţe.

Până la numirea unor noi directori, PSD face primul pas. Pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Consiliului Local se află patru proiecte de hotărâre iniţiate de primarul Ionuţ Pucheanu privind numirea şi aprobarea mandatului reprezentantului Municipiului Galaţi în Adunarea Generală a Acţionarilor la mai multe societăţi de interes local. Este vorba despre Administraţia Pieţelor Agroalimentare, Gospodărire Urbană, Industrial Parc şi Transurb. La fiecare dintre acestea va fi numit câte un reprezentant titular şi unul supleant. Contractele lor vor fi valabile de la momentul semnării, pe o perioadă de patru ani. Principele atribuţii ale reprezentantului AGA vor fi să desemneze și să revoce membrii Consiliului de Administrație și să aprobe descărcarea de gestiune a acestora, să le stabilească indicatorii de performanţă şi remuneraţia cuvenită, dar şi să aprobe structura organizatorică a societății.

Tot la şedinţa de miercuri va fi constituită Comisia de evaluare şi selecţie prealabilă a membrilor consiliilor de administraţie ale întreprinderilor publice la care Consiliul Local al Municipiului Galaţi are calitatea de autoritate publică tutelară.

Citit 4171 ori Ultima modificare Joi, 19 Noiembrie 2020 00:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.