DJ 252, aproape de finalizare

DJ 252, aproape de finalizare
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Conform informațiilor oferite de Consiliul Județean (CJ) Galați, se lucrează din plin pe DJ 252, în zona localităţilor Băltăreţi, Furcenii Vechi şi Furcenii Noi, unde se toarnă ultimul strat de asfalt, respectiv cel de uzură. Investiţia cu fonduri europene de pe DJ 252 a presupus modernizarea completă a 21,5 kilometri, pe traseul Movileni (Tecuci) - Furcenii Noi - Furcenii Vechi - Băltăreţi - Dobrineşti - Nicoreşti, în valoare totală de aproximativ 8,5 milioane de euro.

Potrivit președintelui CJ, Costel Fotea, lucrările se apropie de finalizare. "În câteva zile vom termina de turnat și stratul de uzură pe acest tronson, după care se va lucra la ultima porţiune de șanțuri pentru colectarea apelor pluviale şi la partea de semnalizare rutieră", a precizat Costel Fotea, pe pagina de Facebook.

În paralel, în municipiul Galați se lucrează în Parcul Rizer la noul sediu al Muzeului de Artă Vizuală. Întreaga lucrare este una cu elemente arhitecturale deosebite, pentru a căror realizare a fost nevoie de soluţii tehnice complexe. "Mai trebuie turnate ultimele elemente din beton, după care va începe lucrul la partea de acoperiş, care fi format din sticlă montată pe grinzi metalice şi panouri termoizolante special concepute pentru astfel de construcții", a menționat președintele CJ, Costel Fotea, autoritatea contractantă a proiectului cu o valoare de aproape cinci milioane de euro.

Citit 2631 ori Ultima modificare Luni, 16 Noiembrie 2020 17:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.