Cetăţenii nimănui

Cetăţenii nimănui
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Anii au tot trecut, dar situaţia gălăţenilor care locuiesc în Cartierul Dimitrie Cantemir tot nu s-a schimbat.

Interesul autorităţilor pentru soarta lor creşte în fiecare an electoral, apoi scade până la dispariţia totală.

Nu au buletine, dar măcar, începând din 10 mai, vor fi „legaţi” de Galaţi prin câteva trasee de microbuz.

De multă vreme, autorităţile gălăţene şi brăilene se târguiesc şi negociază pe tema Cantemir. Tot ce au reuşit a fost să bată apa în piuă.

Brăilenii pretind ca locatarii caselor ANL din Cantemir să primească buletine de Vădeni, comuna pe a cărei rază teritorială se află ansamblul de locuinţe, iar taxele să fie plătite la Brăila.

Şicanele curg într-o veselie. De exemplu, se pare că autorităţile gălăţene nu au primit încă autorizaţii şi ca atare nu pot face racordurile la gaze şi electricitate la blocurile nou-construite.

„Suntem proprietari pe teren, dar ne aflăm pe raza altei unităţi administrative. Acolo vrem să fie o zonă cu statut special, banii să rămână acolo, dar nu există cadru legal pentru o zonă metropolitană între două judeţe”.

„Zonele metropolitane se fac în acelaşi localitate. Este imoral şi incorect să-i mutăm pe cetăţeni la Brăila. Dacă noi cu bună ştiinţă ducem oamenii în alt judeţ există riscul să pierdem statutul de mare municipiu. Urmează să mai avem întâlniri cu autorităţile din Brăila”, a declarat, recent, viceprimarul Nicuşor Ciumacenco (FOTO).

Citit 825 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.